跳至

首頁

尾頁

別墅

我宜家都keep 住 早晚捭佢食媽媽奶一次. 但夜晚會再加一安奶粉捭佢.
以前放假yoyo 都會飲多一次下午奶, 但宜家佢冇話要飲, 通常係訓下就教先要飲奶奶奶...
我遲d 會做全職媽媽.. 所以唔同yoyo 離乳住lu.

洋房

原帖由 BB618 於 08-11-22 19:59 發表
我功成身退啦, 餵到Matthew 17個月就停啦,
因為奶量已經去到極低水平,
試過係公司泵左半個鐘都係得10ml,
我就知道係時候告別奶媽生涯~
雖然唔係我終極目標"自然離乳",
不過可以餵到咁耐, 我都好滿足~

各位奶媽, 繼 ...

我都係呀!我餵囡囡到13個月時,我泵咗好耐奶都係得10-20ml,又因為我囡囡過輕,所以13個月開始要同佢介人奶lu!個時有d失落嘅感覺,想喊!因覺得自己無用無奶比bb食!我係同bb介人奶時,突登叫我老公用機幫我拍下bb食人奶嘅情況,bb吸吮時嘅表情等!雖然老公話我痴線,要拍bb食人奶!但我想有d留念,可以懷念吓囡囡食奶嘅感覺!亦可以等囡囡大個女時睇吓自己食奶時個冧樣係幾可愛!真係好懷念呀!仲餵緊人奶嘅姊妹,加油呀!

別墅

我都有咁唸過拍低d相黎留念. 再等yoyo 大過左拎捭佢睇返自己飲媽媽奶個"mun"樣.

複式洋房

忻忻重係度飲媽媽奶,救命啊!

禁止發言

別墅

me 2, yoyo 一早起身就會要亞媽.. 我得閒坐底佢又要捐入黎要奶,, 訓教又要飲一陣先飲杯杯奶....
我c6 都開始開口問我幾時同yoyo 戒la>..

複式洋房

忻忻還在吃啊! 我已經不敢再和人提起啦!有什麼方法戒奶啊!

民房

我的齊齊仍在食奶奶,佢而家29個月,只係食夜晚果餐
同佢戒唔難,之前要多的同佢講。但係有個問題,個仔唔食奶粉,飲一杯鮮奶,只限係屋仔奶。瘦左,但係食多左野,又無乜肥好多。醫生話OK,唔好太緊張。

別墅

我同yoyo 係2009 12 月31 日戒左媽媽奶lu, 因我早係 6個開始 , 就同佢講, 佢大個女, 食到 年尾就唔飲媽媽奶la, 一直都有提, 最後, 12月就再講多d. 到左 31日 就買左個蛋糕, 同佢講, 大家慶祝yoyo 大個 唔飲媽媽奶, 之後 個晚佢都唔飲, 話食左蛋糕lu,
宜家佢都有提要飲媽媽奶. 我就提佢食左蛋糕 慶祝左la. 佢就會記得 唔再話要飲lu.,

大宅

回覆 909# 咕嚕 的文章

你個女好乖呀。
我個女到醫加都仲係戒唔到人奶,又唔肯飲奶粉。我同佢講大個女啦唔飲媽媽奶啦,佢成日都話唔返學,唔長大,要響屋企飲媽媽奶奶,佢話媽媽奶奶好好味......。真係被佢激暈...

複式洋房

忻忻仲係度食

大宅

真係好佩服你地以咁堅持餵媽媽奶!

禁止發言

複式洋房

還在吃.

首頁

尾頁

跳至