跳至

首頁

尾頁

別墅

dear all,
我而家30weeks,但成日都feel到呼吸唔暢順,有時透唔到氣,心口又成日好酌熱,唔知關唔關天氣事呢?你地有無咁既情況出現呀?
amie

大宅

醫生話咁樣係正常嫁...
我now(32週)我都會成日冇啦啦感到呼吸唔暢順咁嫁...
有時都會覺得個心口特別熱咁樣...個心口仲會熱到勁出汗...

原文章由 amiechan 於 07-8-19 22:22 發表
dear all,
我而家30weeks,但成日都feel到呼吸唔暢順,有時透唔到氣,心口又成日好酌熱,唔知關唔關天氣事呢?你地有無咁既情況出現呀?
amie

禁止發言

大宅

我現 31w, 早幾星期開始覺得呼吸唔暢順, 心口頂住頂住呼吸困難, 好似唔夠氣咁, 要呼大氣才舒服d

原文章由 amiechan 於 07-8-19 22:22 發表
dear all,
amie

複式洋房

我宜家20weeks, 都成日係咁, 有時仲會暈添....... 天氣越熱越焗就會越唔舒服........我問過醫生, 佢話呢d係正常的, 因為我地新陳代謝快左好多, 氧氣要用多左, pump血又快左, 所以會唔舒服!!!

別墅

我而家都係30週, 我都係同你同一樣既問題, 但當我發現呼吸唔暢順, 我會放鬆個人, 心呼吸, 同埋盡量訓o係度休息, 咁個情況會好好多, 放心, 無事既, 係正常現象

dear all,
amie

大宅

原文章由 EricaSin 於 07-8-20 10:15 發表
我而家都係30週, 我都係同你同一樣既問題, 但當我發現呼吸唔暢順, 我會放鬆個人, 心呼吸, 同埋盡量訓o係度休息, 咁個情況會好好多, 放心, 無事既, 係正常現象

我就快34週了, 又係有呢個問題, 但我瞓响度仲衰(已經係側睡), 最後要坐起身才好d

別墅

我都係咁, 醫生話係正常o既現象.

大宅

我由24週開始已經開始透唔到氣,開左冷氣就好少少,但即使在冷氣間,坐低唔郁,心跳都會過百. 我仲驗埋血檢查,都係正常

所以而家行街只可行商場,亦唔可以行得耐; 運動只可游泳, 連散步都好辛苦

大宅

我都有一樣既情況啊 心跳無啦啦會好快 氣又係透唔到 要深呼吸先得
原文章由 ohmama 於 07-8-20 12:26 發表
我由24週開始已經開始透唔到氣,開左冷氣就好少少,但即使在冷氣間,坐低唔郁,心跳都會過百. 我仲驗埋血檢查,都係正常

所以而家行街只可行商場,亦唔可以行得耐; 運動只可游泳, 連散步都好辛苦

男爵府

hi:大家好!!我係9月既mama!因我見到個標題,所以過來吹下水!!因為係三個月前,突然食飯後,覺得透氣好辛苦要好用力吸氣都唔得,跟住標哂冷汗,個人仲好驚!透唔到氣會死人ga 喎!!!最後入咗急症添,住咗幾日.但係d醫生話無事,大肚透唔倒氣係正常!咩藥都無食過!跟住日日都係咁!跟住我為有睇中醫,好似好d!!!!透唔到氣既時間縮短好多,所以無咁辛苦!!!後來我發覺我漸漸懂得用自己方法去透氣,跟住到現在就好好多!(大家可以試試:就係好似平時好疲倦時會【打× 爐】既方法去透氣!!!唔知點寫個字!大家明唔明呀!!!!每次當我透氣困難時,我就一定用這個方法先可以無事!所以希望幫到各位mama!如果真係唔明可以pm比我!!!

大宅

cherry0907

初頭睇,以為你想講"打邊爐",
our晒頭
諗左一輪先知你想講"打喊路"

大宅

各位準媽咪好

我都係31週幾,前果排都係咁既情況,之後我同事俾左佢媽咪煲俾佢飲既補中氣水(好似有,紅棗,桂圓,董參),好似人地坐月先飲既野,不過我依家都係飲小小者,大概兩杯到,情況好似好左好多,起碼唔會覺得冇氣同咪有時好想暈咁囉:lol:

首頁

尾頁

跳至