夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我同佢講一定要同佢離婚,加上佢知道我同一個男人行得好埋,佢已經失去理智,有一晚我去完街,佢又同我講"耶穌",我覺得好煩,所以同佢講"如果你想我完諒你吾同你離婚,好..你跳落去吾死嘅,我就完諒你囉!"之後我就去沖涼,出到嚟見到佢企咗出花槽,佢不段喊,同埋叫我好好照顧個仔,仲發誓話當年真係一d都無鍾意過果個醜婦,如果係你哋,原吾原諒佢好

1.我出面果個男人可以比到好多嘢我,我同佢比較開心,仲未正式一齊.
2.我已經一d都吾愛c6,但為個仔,我有好多顧慮.
3.c6買咗層樓,話同我轉換環境,我十五十六,搬完都吾會鍾意返佢

別墅

可否講得詳細d?

子爵府

原文章由 mo777777 於 07-8-20 17:07 發表
可否講得詳細d?

幾年前,佢話有個好醜樣嘅女人送上門,同人傾得好埋,當時我大肚,真至生完仔我同佢講離婚,佢先同個女人斷絕定來往,之後我自己去攪分居,而家分居期就嚟到,佢所以想勸我回心轉意;加上佢check我,知道有個男人追我,佢咪仲"痴"囉! 唉................

別墅

wife
自從那件事後你老公不直作出修補, 而且佢都得到教訓, 你真是不能原他? 人誰無過, 而且佢又肯改過, 加上佢真是比到好生活你又對你好...,但 呢件事到咁 耐你仍耿耿於懷, 那兩人真是很難相處.....你而家識果男仔又是否保証將來不會好似你老公咁犯錯?, 咁到時你又會點?

別墅

如果係我,個新bf又錫我個bb,我會揀同bf一齊,一切有個新開始。

伯爵府

大約都有睇過你既故事,又好難怪你的佢當初咁樣做係佢衰先,
佢又係低死既
都好難話當無事發生,唉...一切隨緣吧

子爵府

原文章由 mo777777 於 07-8-20 17:24 發表
如果係我,個新bf又錫我個bb,我會揀同bf一齊,一切有個新開始。

我新果個有足夠錢養我和bb,仲可以同我哋去canada,其實我只係想同佢(c6)有個了斷.

複式洋房

[quote]原文章由 wife 於 07-8-20 17:30 發表

我新果個有足夠錢養我和bb,仲可以同我

[ 本文章最後由 zoehui2000 於 07-8-20 17:55 編輯 ]
照片 081
照片 100
picture[img align=right]http://photo.mybb.hk/albums/KiraKwok/MyBB_021.thumb.jpg[/img]

大宅

原文章由 zoehui2000 於 07-8-20 17:53 發表
[quote]原文章由 wife 於 07-8-20 17:30 發表

我新果個有足夠錢養我和bb,仲可以同我

其實你心中已有答案, 你根本都冇原諒過你老公, 心存忿恨, 件事從來冇解決過, 你一直唔放低, 你又有乜可能會原諒佢呢?? 你老公傷你好深同時, 你又問下自己係唔係自己唔夠愛佢?? 就算而家所有人叫你原諒佢, 比一次機會佢, 你會甘心咩. 況且你話而家個男朋友咁好, 要同你老公比, 根本亦冇得比, 冇人比你自己更清楚你想點...
Good luck!!

別墅

如果你明知你係唔鐘意佢既..就唔好講呢o的話跳落去唔死既說話喇,雖然我都並唔相信你老公會真係跳落去..但萬一佢真係跳左既話..死左..你就一世都唔會安落喇!!既然你都知道自己唔愛佢喇..分開都係遲早既事..我覺得一個女人如果好愛自己老公既話..係唔會因為果時一件事而同個老公離婚既..你一定都係會有另一o的原因,不過既然你都決定左..唔後悔咪得囉!個男人又唔介意~如果小朋友過去讀書都係一件好事黎既...加上你小朋友都應該仲細..都唔會話有咩影響既,只係少見到個爸爸姐...

水晶宮

原文章由 questioning 於 07-8-20 18:13 發表

其實你心中已有答案, 你根本都冇原諒過你老公, 心存忿恨, 件事從來冇解決過, 你一直唔放低, 你又有乜可能會原諒佢呢?? 你老公傷你好深同時, 你又問下自己係唔係自己唔夠愛佢?? 就算而家所有人叫你原諒佢 ...

我新果個有足夠錢養我和bb,仲可以同我哋去canada,其實我只係想同佢(c6)有個了斷.

你只係講同新男友開心、足夠錢養我和bb,仲可以同我哋去canada,其實我只係想同佢(c6)有個了斷。

其實你要認真諗下係咁愛新男友?如果只係佢可以提供物質、環境令你脫離你老公,我諗對大家 (你老公、新男友、囝囝)都唔係咁公平。有冇諗過自己想同老公了斷,係帶有d報復心態?

正如bk mami所講,新男人係咪可以同囝囝相處?相信呢個係你選男友第一條件。
天空之城, 快樂之地

大宅

其實我好佩服妳做得到"一次不忠,百次不容"

禁止訪問

雲師奶 該用戶已被刪除

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

agree!
點解成日提住邊個條件好D ?!
你同個新BF 識佐幾耐? 你係咪真係愛佢? 這個人可以付託終生嗎? 對你個仔好唔好?

雖然你老公好衰....之前做佐D傷害你既事....但係佢都知錯。係咪真係無彎轉? 如果你已經唔愛佢, 何苦講跳樓呢D說話? 唔好一時意氣講呢D野....有時一個錯誤, 可能就是從一句說話開始....而呢個錯誤可能會令你一世內疚....幸好佢冇真係跳咋!

不如你再諗清楚D.....如果真係要離開佢, 都平心靜氣同佢傾。
希望你可以處理得好好。

原文章由 雲師奶 於 07-8-20 23:47 發表
如果真係唔鍾意人,做乜無啦啦叫佢去死?更錯都好!無事就話!有事你點都唔會原諒到自己。

唔好介意,我覺得你好強調錢,你老公話買樓你又話考慮,但其實唔愛佢,咁做乜還要考慮,考慮唔係應以個仔為大前提嗎 ...
Childhood is journey, not a race.

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

點鬧都好,千萬唔好講埋d叫人去死0既說話..........人的情緒好難講,你以為佢唔敢去做,就因為你一時之氣,佢真係走去死左,如果,你有良心,你會好難過,好內疚......
既然,你講到你新男人有錢又有心,又唔介意你有個小朋友,最重要係你已經唔再愛你老公,那請你決絕走吧!

大宅

人性真係........
當初無人追, 就算伴侶滾完, 都死死地氣留係HOME;
一有人追就反轉豬肚.....要人死!!!
就算對方點衰都好, 要脅要對方死唔係咁好囉~~~你鐘意新男友, 咁你咪走囉...

複式洋房

原文章由 J_D74 於 07-8-21 02:21 發表
人性真係........
當初無人追, 就算伴侶滾完, 都死死地氣留係HOME;
一有人追就反轉豬肚.....要人死!!!
就算對方點衰都好, 要脅要對方死唔係咁好囉~~~你鐘意新男友, 咁你咪走囉...

agree是是但但,雲師奶,J_D74
錢個度其仔mami講左
難聽都要講
至於我:可能你有你苦況我地唔會明白
但字裡行間只睇得出你睇錢好重
咁唔好要你老公層樓,唔好原諒佢
同個有錢既新男友一齊啦。
我想話
個仔都係你同你老公生既
你見到佢唔諗起你老公咩?
你咁憎你老公 個仔都比番佢啦
要泥做咩姐,阻住你同新男友happy。
咁樣你先夠開心嘛。
你老公錯過,佢都最後番番黎,而家你有新男友
到你有第2個,佢求你
個陣你有無求佢番黎?
只係抱住呢個報復心態咁
會好快樂? 理智些少。
佢死左話就係自己跳你同殺左佢有咩分別,
可能到佢死左你會原諒左佢
但係,你會唔會原諒自己?

sorry可能說話難聽
但只係個人角度
但最後決定既只有你自己,祝你安好。

男爵府

醒目開學勳章

生活是需要錢,但相處更需要愛!

WELL SAID.......~~

大宅

哇,你地唔好咁啦,講真果句,樓主帶住個小朋友,佢自己唔食,個細路都要啦,佢講錢好正常啫

為個女同返個老公一齊,咁佢老公當初係佢大肚時都冇為樓主同個女諗下啦,原唔原諒好睇過唔過到自己果關

同埋有一點,佢老公走得出窗台,究竟佢係咪真係失去理智? 會唔會傷害小朋友? 氣頭上嘅說話乜都講得出啦...

順其自然,問心無愧就得

首頁

尾頁

跳至