夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

老公對自己不忠wor...我一定耿耿於懷...就算佢點作出補償都冇用...唔會比任何機會佢...你地諗吓...當佢想同你親熱時...你一定會諗起佢同個女人係咪咁ga?...成世都痛苦ga...我會斬纜lor...話之佢一哭ニ鬧三上吊ar...樓主有個好bf又可以照顧你同囝囝...比我會選擇比個新生活自己lor

複式洋房

message deleted

[ 本文章最後由 阿嫂 於 07-8-22 15:23 編輯 ]

別墅

如果無任何理由比自己原諒老公, 就真係應該分開, 但真係要想清想楚, 老公真係無任何嘢值得你留戀嗎? 當初為何要選擇他, 又為何要為他生小孩呢........ . 怎樣決定最後都係你自己承擔, 只是你都要想下個小朋友怎樣好, 跟着你bf真的好嗎?還是把他交回比老公好d?

複式洋房

既然搵到個新男友又有錢既,
就梗係揀男友啦,
反正佢同老公都冇感情啦,
支持樓主離婚

大宅

咁樣講係咪過份左呢

原文章由 阿嫂 於 07-8-22 09:43 發表
據我之前睇樓主既post,
佢由始至終都無諗過原諒佢老公
仲成日教人最緊要係老公d 錢
總之要攞得幾多得幾多.

而且佢亦講過, 搵到第二個會拿拿聲走.
我覺得佢只係想話比大家聽:
佢仲好多男人追, 佢老 ...

複式洋房

原文章由 yan_man 於 07-8-22 14:52 發表
咁樣講係咪過份左呢

sorry, 唔啱聽我 Delete 佢下...... 
不過我都想多口講句,
懷住愁恨的心,只會令自己越來越變得不可愛 :-P

[ 本文章最後由 阿嫂 於 07-8-22 15:29 編輯 ]

大宅

其實唔係啱唔啱聽:-P

祇係我覺得,其實佢都好慘。
大左肚老公咁對佢。
而佢應該都係為左個小朋友,想小朋友有個完整家庭,依家先會咁煩。

*****但你地既著眼點就放左係佢叫佢c6去死呢個point!

原文章由 阿嫂 於 07-8-22 15:24 發表

sorry, 唔啱聽我 Delete 佢下...... 
不過我都想多口講句,
懷住愁恨的心,只會令自己越來越變得不可愛 :-P

大宅

總之一句啦...愛佢又可忘記佢做過既壞事就原諒佢
唔愛既...算把啦

複式洋房

原文章由 yan_man 於 07-8-22 16:06 發表
其實唔係啱唔啱聽:-P

祇係我覺得,其實佢都好慘。
大左肚老公咁對佢。
而佢應該都係為左個小朋友,想小朋友有個完整家庭,依家先會咁煩。

*****但你地既著眼點就放左係佢叫佢c6去死呢個po ...

我明白架.
只係我覺得,愛係唔可以施捨的,
如果樓主連見到自己個老公為佢死都仲要諗:
係咪要原諒佢? 咁我諗佢一d 都唔愛對方了.

雖然話男人有第二個係罪無可恕,
但係冰封三尺豈非一日之寒呢?
倆公婆感情有問題,係咪應該努力去找出根源
再互相配合及改善呢?
據講,樓主老公已經好努力去改善倆人的關係了,
但係仍得不到對方的原諒.
樓主仲要心大心細係咪同第二個一齊.
我反而覺得他實在很可憐!

我只希望樓主可以釋懷,
比大家一個新的生活,新的開始

民房

我反而不覺"亞嫂"既說話過份 , 她說的話我也有同感, 樓主成日都會講自己又幾自信, 條件點好, 有幾多人追, 成日強調"錢" , 實在有點令人吃不消,沒錯, 錢是最現實的, 但太膚淺了, 也不用刻意強調的, 若然樓主認為自己真無法原諒自己老公, 又何必還要委屈自己? 勉強不會幸福, 既然不愛,自己又有好條件, 何不一早走, 自怨自艾會真正快樂嗎, 我不知道你老公算唔算靚仔, 但一個有事業又有錢的男人, 一定有市場, 還有很多女性對他虎視眈眈的
sor, 可能我說話很刻薄, 但我只是有話直說

大宅

wxxyxn
i agree wrong not 樓主is her husband ! my husband also
like that i also will ask him go to die !
if not talking $$ what bb eat, live & etc all need $$
but 樓主 need make sure that yr bf sure will accept u &
yr baby, this period he say no problem but afriad later &
few years later he will dont accept yr baby & dont like yr
baby !
u need think it clearly !

男爵府

樓主,

請問當年你老公是否真的和那女人有"野",或是如你所說︰只是傾得好埋?如果是前者,你和他離婚也是人之常情,如果是後者,你的反應是否過激呢?

原文章由 wife 於 07-8-20 17:19 發表

幾年前,佢話有個好醜樣嘅女人送上門,同人傾得好埋,當時我大肚,真至生完仔我同佢講離婚,佢先同個女人斷絕定來往,之後我自己去攪分居,而家分居期就嚟到,佢所以想勸我回心轉意;加上佢check我,知道 ...

男爵府

醒目開學勳章

如果係我, 我咁憎個老公的話, 我會選擇同個男人走law.......除非你仲愛你老公啦, 如果你仲有小小愛佢的話你就要選擇"忘記"佢既過錯, 咁你同佢先有"重生"既機會, 但你自問做唔到的話, 你就let him go la...........你快d作出決定...唔咪到時傷害左其他人就慘啦.......你都唔想重覆你老公既路ka.....

原文章由 mwmm 於 07-8-22 16:48 發表
總之一句啦...愛佢又可忘記佢做過既壞事就原諒佢
唔愛既...算把啦

男爵府

妳放過他, 快點同他離婚吧,
唔好再折磨佢, 公德無量!
呢句真好!
原文章由 阿嫂 於 07-8-21 09:45 發表
懷住愁恨的心, 再一起也不會快樂.
你老公係錯過,但係妳從來沒有比機會佢改過.
今天,妳要報復佢當天傷害過妳.
佢已經罪有應得吧.

妳放過他, 快點同他離婚吧,
唔好再折磨佢, 公德無量!

妳咁辛苦先搵到第 ...

子爵府

各位,
個pk上來睇咗我呢個post,我好憎佢又check我d嘢

呢個幾星期,佢好似門神咁監視住我,仲比我覺得咩叫"反轉豬肚",佢講就講到好愛我,其實佢驚同人交代,又驚無埋個仔,我堅持離婚,係我想同個仔平靜地生活,我同佢無可能再生活,佢居然"焗"我,佢話佢一定同我爭個仔,寧願比佢媽咪揍,佢個人就係咁自私,佢無諗過個仔意願,無諗過我見到佢就吾開心,佢寧願家嘈屋閉,咁就叫完整的家;我個人認為,是但一方無咗愛仲叫咩做"家"或"婚姻",我吾想對住佢吾開心過埋下半世.
仲有,有d mami 叫我 let him go, 我都想呀,佢用個仔"威脅"我, 我家底無佢咁好,打官師可能會無咗個仔,可以點做...
好,佢鍾意有名無實嘅家,我忍多幾年等個仔大d,我一定會同個仔走,我而家吾會再理佢,有一日佢仲夠胆同我講"夫妻關係"我吾會比個pk"掂"到我,我吾知其他女人對於"性"點諗?我由細至大,吾愛果d人連手都吾會比人拖,何況我咁憎佢,叫佢食自己啦!
不過,好多謝所有mami的回覆,我會堅強生活落去,我要為個仔...

別墅

樓主不是一向都說老公點錫你, 點就你?
為何現在他會變成這樣? 其實弄得今天這個局面, 除了他有過錯之外, 這段日子, 你又有否檢討過自己? 是否去得太盡, 弄致物極必反呢
其實你bb仲細, 個官多數都判給你,不用太過担心
我相信你老公仍是愛你的,不然不用咁緊張你, 現在問題是你, 到底你心想點你自己清楚, 你老公不是想用仔威脅你, 只係想留住你, 可惜方法錯了, 平心氣和處理事情吧, 不是無彎轉的

男爵府

醒目開學勳章

Wife wrote:

呢個幾星期,佢好似門神咁監視住我,仲比我覺得咩叫"反轉豬肚",佢講就講到好愛我,其實佢驚同人交代,又驚無埋個仔,我堅持離婚,係我想同個仔平靜地生活,我同佢無可能再生活,佢居然"焗"我,佢話佢一定同我爭個仔,寧願比佢媽咪揍,佢個人就係咁自私,佢無諗過個仔意願,無諗過我見到佢就吾開心,佢寧願家嘈屋閉,咁就叫完整的家;我個人認為,是但一方無咗愛仲叫咩做"家"或"婚姻",我吾想對住佢吾開心過埋下半世.
仲有,有d mami 叫我 let him go, 我都想呀,佢用個仔"威脅"我, 我家底無佢咁好,打官師可能會無咗個仔,可以點做...
好,佢鍾意有名無實嘅家,我忍多幾年等個仔大d,我一定會同個仔走,我而家吾會再理佢,有一日佢仲夠胆同我講"夫妻關係"我吾會比個pk"掂"到我,我吾知其他女人對於"性"點諗?我由細至大,吾愛果d人連手都吾會比人拖,何況我咁憎佢,叫佢食自己啦!
不過,好多謝所有mami的回覆,我會堅強生活落去,我要為個仔...

<<
外人無法知你地關係上行為細節,我地睇到0既只係現關係0既型式.
拖拉住有名無實0既關係...係因某d牽連,雖然關係未清楚,但行為,心態能夠清清楚楚,以事論事,就點都好過其他cases 0既男女關係,同時共侍二婦/夫.
段關係已去到咁0既地步...就算未"正式"同另外一個一齊,呢段關係都遲早...........除非你可以重新愛佢~
唯今只有盡量將拖拉時間縮短,好好諗清楚去留...

[ 本文章最後由 celery 於 07-8-23 20:19 編輯 ]

珍珠宮

既然你講到你新BF有錢,叫佢比埋錢你爭仔囉, 你既然講到日日家槽屋閉,你又唔愛佢,為乜仲要一齊呢, 唔通比個小朋友見到你地日日嘈交咩,你比佢走啦.

如果你問心對佢都仲有一點希望既,你就要比多D時間自已諗吓你既決定,唔好因一時既快樂而失去理智呀!

原文章由 celery 於 07-8-23 20:15 發表
Wife wrote:

呢個幾星期,佢好似門神咁監視住我,仲比我覺得咩叫"反轉豬肚",佢講就講到好愛我,其實佢驚同人交代,又驚無埋個仔,我堅持離婚,係我想同個仔平靜地生活,我同佢無可能再生活,佢居然"焗"我,佢話佢一定同我爭 ...
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

子爵府

好耐無回應呢個topic,我覺得有d回應者誤會咗,我想呈清一吓!
1. 吾係我吾比我老公走,係佢死攬住我吾放,我想走又吾想掉低個仔,同佢講離婚,傾吓個仔日後安排,佢話一定吾會離婚,仲話會令我再愛返佢
2. 我跟本未同果個男人開始,只係佢追我,老實講,要走吾使呢個男人出現都可以走.

講返我自己,我c6近來都係一樣,"好努力挽救"我哋嘅關係,上星期又送咗一樣好名貴嘅嘢比我;我有時諗,佢做咁多嘢為咩呢?
補償?愛我?想保住個家/個仔?
我同朋友傾呢件事,佢有一段嘢講得好到"佢話,你老公其實都算吾錯,起碼佢知自己曾經有做錯,佢呢幾年不段去彌補,比得你嘅嘢都比晒你,吾愛你彩你都傻啦,有d男人,做錯事之後,以為老婆完諒咗就一天都光晒,過多一兩年之後又故態復萌,有d女人仲慘過你一萬倍!,佢哋又要顧住兩餐,又要睇住d仔女,又要擔心老公,你已經好幸福架喇,完諒咗佢當積福又好,當為個仔又好,心裡都會開心d 啦"
大家有咩意見??

水晶宮

原文章由 wife 於 07-9-10 16:58 發表
好耐無回應呢個topic,我覺得有d回應者誤會咗,我想呈清一吓!
1. 吾係我吾比我老公走,係佢死攬住我吾放,我想走又吾想掉低個仔,同佢講離婚,傾吓個仔日後安排,佢話一定吾會離婚,仲話會令我再愛返佢
2. 我跟本未同果 ...

絕對同意!
我覺得你受傷咁深,係因為你自細無乜風浪,萬千寵愛在一身 ,所以當佢搞婚外情時,對你既傷害比任何人更加深,更加難原諒呢個人,因為佢令你人生添上瑕疵。

正所謂 "浪子回頭金不換" 。與其出去再尋尋尋覓覓,兜兜轉轉,點解唔再俾機會佢呢?起碼佢一定係真心愛你 & 囝囝cos 佢係囝囝既親生daddy.
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至