自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有咩野問題呀?
樓主.....你係咪一個小心眼成日捉人做錯野嘅人呢??-(

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我一睇已經忍唔到笑, 如果在場一定笑到抽筋!

睇完麟媽媽既留言, 我記得有次去一個朋友既婚宴, mc邀請老爺奶奶, 岳父岳母上台, 當中有三個都好怕醜唔敢點出聲, 只係識得笑, 講得最多既岳母突然講不停咁, 其實大致上已經冇人理佢講乜, 因為講左好耐下, 後尾佢開始語無倫次喇....佢話..."今晚真係好多謝咁多客戶同伙記賞面黎食呢餐, 真係招呼唔到.........(突然大聲再講) ----> 祝各位生意興隆!!! 大家飲多杯....唔使客氣!"..................(女家係做生意的.....)...當時我地聽到新娘媽媽咁講, 明明成班朋友顧住傾計同講笑, 即刻停晒, 勁爆笑咁拍手掌仲大聲叫好!!哈哈哈.....之後大家都問點解咁似食緊春茗既??!?!??!?

原文章由 麟媽媽 於 07-8-21 09:39 發表
講開有次我去飲,
主人家叫左雙方父母上去致詞,
那位老太太都不願,司儀硬拉左佢上台。
老太太開始口窒窒講︰
「今日….真係好高興喇…..
希望一對新…人…..以後都開…心….
至緊要…相敬…如賓啦……
...

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

睇完麟媽媽既留言, 我記得有次去一個朋友既婚宴, mc邀請老爺奶奶, 岳父岳母上台, 當中有三個都好怕醜唔敢點出聲, 只係識得笑, 講得最多既岳母突然講不停咁, 其實大致上已經冇人理佢講乜, 因為講左好耐下, 後尾佢開始語無倫次喇....佢話..."今晚真係好多謝咁多客戶同伙記賞面黎食呢餐, 真係招呼唔到.........(突然大聲再講) ----> 祝各位生意興隆!!! 大家飲多杯....唔使客氣!"..................(女家係做生意的.....)...當時我地聽到新娘媽媽咁講, 明明成班朋友顧住傾計同講笑, 即刻停晒, 勁爆笑咁拍手掌仲大聲叫好!!哈哈哈.....之後大家都問點解咁似食緊春茗既??!?!??!?

原文章由 麟媽媽 於 07-8-21 09:39 發表
講開有次我去飲,
主人家叫左雙方父母上去致詞,
那位老太太都不願,司儀硬拉左佢上台。
老太太開始口窒窒講︰
「今日….真係好高興喇…..
希望一對新…人…..以後都開…心….
至緊要…相敬…如賓啦……
...

男爵府

原文章由 herbalcandy 於 07-8-22 22:11 發表

睇完麟媽媽既留言, 我記得有次去一個朋友既婚宴, mc邀請老爺奶奶, 岳父岳母上台, 當中有三個都好怕醜唔敢點出聲, 只係識得笑, 講得最多既岳母突 ...

我睇完到都笑左出黎...好攪笑~
我覺得咁講無咩問題呀~幾好呀~

別墅

比著係請我黎飲, 我又會吾mind個新娘甘講!:loveliness: 係我結婚時就講: "好多謝你地今晚賞面黎, 招呼吾到, 希望能夠你地當一家人甘黎食餐飯, 多謝晒!!", 我係用左食餐飯來形容d酒席, 我諗d賓客心諗"嘩, 呢餐飯珍係食得貴喎......!!:lol :lol :lol

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 螞蟻人 於 07-8-21 00:17 發表

酒微菜薄, 招呼唔到......呢句太老土啦,幾十年不變咩

應該話今晚既美食特別為大家而設,你地做左人情請盡情去飲飲食食

首頁

尾頁

跳至