跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個B食梗A+2....你地呢?

複式洋房

森永

how much are you giving yr bb a day?

原文章由 bb720 於 07-8-21 16:04 發表
我個B食梗A+2....你地呢?

複式洋房

我BB一日四餐奶,兩餐粥,我都想轉奶粉,因為食A+好似重得唔好!

男爵府

我bb出生到而家都係食雪印思敏兒, 體重keep得幾好

別墅

A+, 但係bb好似越黎越難poopoo(成日都2-3日先痾, 有時仲幾硬tim, 痾到喊晒:-( ), 打算同佢轉明治。

禁止訪問

複式洋房

我B啱啱病完,得番18磅,我好肉痛!

複式洋房

oh no, at their age, when they loose weight it's so obvious ! hope your bb is better now ? was it fever ??

actually my son is not growing so fast in weight anymore but has lengthened significantly. When i gave up breastfeeding totally, i also started with A+ but he became constipated. There would be say 3 days no poo poo. That's when i switched to Jap formula and the poo became very regular again. Now that he moves around so much, he even poo twice a day sometimes!

盈盈262,
which feeding did you start the switch with? I'm thinking of switching to 森永大仔 when I'm done with these last 2 cans i hv in stock. Tks !

原文章由 bb720 於 07-8-21 23:59 發表
我B啱啱病完,得番18磅,我好肉痛!

複式洋房

我BB喉嚨發炎,傷風咳又發燒,我尼個星期都無覺好訓,
見佢瘦左成個圈,真係超級心痛!:-(

大宅

:-( :-( 我個B都係喉嚨發炎呀!傷風咳又發燒.......
成個瘦晒,而且仲要愈來愈臭脾氣:-( :-( :-(

原文章由 bb720 於 07-8-22 15:52 發表
我BB喉嚨發炎,傷風咳又發燒,我尼個星期都無覺好訓,
見佢瘦左成個圈,真係超級心痛!:-(

複式洋房

when bb is sick, actually it hurts the mami the most !! you guys also take care !! Hope they both get better soon !

原文章由 BBrianma 於 07-8-22 15:58 發表
:-( :-( 我個B都係喉嚨發炎呀!傷風咳又發燒.......
成個瘦晒,而且仲要愈來愈臭脾氣:-( :-( :-(

別墅

森永細仔, 打算一歲才同佢轉大仔

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係森永細仔轉大仔,今個星期開始左,不過我係每餐細仔一半大仔一半,跟住先全大仔!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

我個b囡食A+2號 , 每日都Pol Pol 得好好 , 仲好大件呀 , 有成21磅 , 不過就有d熱氣 , 我會半個月煲一之開奶荼比佢, 唔知夠唔夠呢 ?

大宅

A+2號

男爵府

森永大仔. 不過唔係食好多, 7oz x 4, 9oz x 1, 1餐小半粥. 囡囡得19磅咋 !!!

別墅

明治

民房

A+2

別墅

恩美力

複式洋房

恩美力,剛開始轉食A十2,因為收到買一送一coupon

首頁

尾頁

跳至