自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

頭先我老公偶然發現工人整緊d野, 睇真d, 原來係一張4呎x4呎大既人像十字繡!
我工人話, 已經整左一年, 一有時間佢就整(佢平均每日由6:30am工作到夜晚10:30)
唔係親眼睇見我真係無法相信!! (基於私隱, 我做左d手腳:mrgreen: )
(我地不嬲都好信呢個工人, 從來無去"巢"過佢房, 或者問佢放假去左邊........而家就更肯定佢放假都乖乖地, 無去wet lu )

再close up睇睇

[ 本文章最後由 Charlotte_mom 於 07-8-21 23:14 編輯 ]

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

又睇唔到 , 自己click一click啦~~
http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album&mid=49690&folderid=1457792&u=0

男爵府

人像十字繡???
係咪今日無線報導「阿倫」生日,歌迷送俾佢既生日禮物???

看到相啦!真係好誇張、好厲害

[ 本文章最後由 let_itbeeee 於 07-8-21 23:17 編輯 ]

王國長老

我無睇無線, 我唸係掛........
我工人整呢張4呎x4呎呀, 嚇死我
原文章由 let_itbeeee 於 07-8-21 11:15 PM 發表
人像十字繡???
係咪今日無線報導「阿倫」生日,歌迷送俾佢既生日禮物???

伯爵府

佢真係好有心機~勁呀...
大b駿逸細b駿晞

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

wa~~佢都幾勁喎!! 真係佩服!!! 相中人係佢既家人呀? 定係你地一家呀?!?!

原文章由 Charlotte_mom 於 07-8-21 23:18 發表
我無睇無線, 我唸係掛........
我工人整呢張4呎x4呎呀, 嚇死我

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

嘩嘩嘩!!!!
點整架?!塊網布都要有圖先識繡架?!咁勁!!!!!!
佢屋企人黎嗎?佢係賓賓定印印?
盡我一己之力,發放正能量!

民房

好好心機呀:)

子爵府

~

王國長老

nix1828
係佢屋企人, 佢話遲d幫我地整幅wor
(嘩, 受唔起呀, 我搵咩黎報答佢呀........)

召藥師
我見過幅原稿, 佢話拎張相去菲律賓, 就有舖頭scan完變成一幅"格仔圖", 好似中學時用果d graph paper咁一格格, 上面每一格有唔同code代表唔同顏色既線.........

原文章由 召藥師 於 07-8-21 11:26 PM 發表
嘩嘩嘩!!!!
點整架?!塊網布都要有圖先識繡架?!咁勁!!!!!!
佢屋企人黎嗎?佢係賓賓定印印?

伯爵府

魅力王子

原文章由 Charlotte_mom 於 07-8-21 05:10 發表
頭先我老公偶然發現工人整緊d野, 睇真d, 原來係一張4呎x4呎大既人像十字繡!
我工人話, 已經整左一年, 一有時間佢就整(佢平均每日由6:30am工作到夜晚10:30)
唔係親眼睇見我真係無法相信!! (基於私隱, 我做左 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 於 07-8-21 23:10 發表
唔係親眼睇見我真係無法相信!! (基於私隱, 我做左 ...

Charlotte_mom,
你個賓賓有d正經o既細魏,都好好啦,唔洗驚佢成日唔知做乜。
我有時SUNDAY都會見到d賓賓係公園整十字繡,佢地連圖槁都唔洗嫁,你o個個仲整到咁大添…勁

男爵府

好有心思呀!比10個叻佢

知足常樂     平凡是福 

水晶宮

唔知點解,我覺得好感動.
一個女人,離鄉別井,去到一個陌生既家庭,顫顫驚驚咁做野,好努力,都係為左將來可以好似幅刺綉咁"一家團聚",幸福快樂!
有好多女人,因為離鄉太久,丈夫都變左心,子女因為沒有媽媽在身邊教導,又有錢,所以學壞,其實都好慘架!

王國長老

我工人話上次o係公園整, 有一家香港人望左好耐好耐, 忍唔住叫佢不如整呢d去賣錢wor
我工人話, 佢老家仲有長城, mona lisa..........
原文章由 agneskong 於 07-8-21 11:41 PM 發表
Charlotte_mom,
你個賓賓有d正經o既細魏,都好好啦,唔洗驚佢成日唔知做乜。
我有時SUNDAY都會見到d賓賓係公園整十字繡,佢地連圖槁都唔洗嫁,你o個個仲整到咁大添…勁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好勁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

其實你呢個工人都幾好丫~~
而家成日都聽到d新聞...d工人...咩都夠膽死...當d小朋友係玩具咁玩~~一係就偷野....唉~~咩人都有~
反而你呢個又咁乖~~對你地都幾好咁丫~~
真係好彩~

男爵府

她很有藝術天份...

子爵府

咁啱嘅...我工人放假都整呢味野架喎,佢依家做緊一幅比我個女,繡佢個名响幅畫樹呀!

原文章由 Charlotte_mom 於 07-8-21 23:10 發表

首頁

尾頁

跳至