自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 Charlotte_mom 於 07-8-21 11:31 PM 發表
nix1828
係佢屋企人, 佢話遲d幫我地整幅wor
(嘩, 受唔起呀, 我搵咩黎報答佢呀........)

召藥師
我見過幅原稿, 佢話拎張相去菲律賓, 就有舖頭scan完變成一幅"格仔圖", 好似中學時用果d graph paper咁一格格 ...

真係嘆為觀止!!
做佢家人真係好感動,個女離鄉別井都唔記掛屋企人!:-(
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

原文章由 藍藍 於 07-8-21 23:20 發表
佢真係好有心機~勁呀...

禁止訪問

侯爵府

咁有心機整........... 真係1睇就覺得尼個工人衰極有限..... 再睇你既post, 真係好, 僱主同工人都咁好...... 尼d係雙方既福氣..... 佢做左幾耐ga la, 咁好既工人唔好比佢走la...

日日都要happy!!

男爵府

醒目開學勳章

嘩....好勁呀!
靚!~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

真係好佩服佢, 比佢十個叻

大宅

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

人夾人啦, 我第一個工人又係好好, 佢話過加拿大, 我俾晒靚靚reference佢封埋大利事送佢上機.....佢搵得到我都鄧佢開心既!
上一個工人........哎, 唔好講! 總之佢做初一我做十五啦!
呢個第3個, 難得佢明知我屋企咁多人(當時連埋佢自己9個人!!)都肯黎做, 只因為想陪家姐o係香港工作, 佢真係好肯做亦好乖, 抵錫既!
有時人地幫你做野, 你係欣賞既, 就實際d做d野出黎至得架!
原文章由 ha8mo 於 07-8-22 09:16 AM 發表
竟然有人咁諗
香港D「僱主」都未衰得晒喎

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

子爵府

呢個網站 --> http://www.pcstitch.com
可以 download 個 software
用果個 software 就可以將照片整成 stitch o既圖喇
我諗妳工人響菲律賓都係咁整啦
外國有好多呢類 software

原文章由 Charlotte_mom 於 07-8-21 23:31 發表
我見過幅原稿, 佢話拎張相去菲律賓, 就有舖頭scan完變成一幅"格仔圖", 好似中學時用果d graph paper咁一格格 ...

大宅

攪到我想自己整張..................

男爵府

如果我個工人咁細心, 我會同佢無限期續約..... 攬住佢唔放... 我都好想有個咁既工人...:-( :-( :-(
wallacemama

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

好叻呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

您個工人眼力一定好好, 又有耐性.. 好!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁我相信你一定對工人好好,佢至會咁有心機整
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

恭喜你~
你個工人巧巧

大宅

勁呀!

侯爵府

好好好好好勁呀

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 方方媽媽 於 07-8-21 23:42 發表
唔知點解,我覺得好感動.
一個女人,離鄉別井,去到一個陌生既家庭,顫顫驚驚咁做野,好努力,都係為左將來可以好似幅刺綉咁"一家團聚",幸福快樂!
有好多女人,因為離鄉太久,丈夫都變左心,子女因為沒有媽媽在身 ...

我都同意,所以對我個工人都好好既,不過佢有做錯野既時候梗係會話佢啦,佢同我個囡好好架,由baby湊到而家5歲幾 我d朋友話要有時check佢d私人野,我就從來無kum做,唔想令佢感到我唔信佢law,因為我老公同我都相信佢好顧家既,佢從無借錢同we we wet wet,所以我地都會繼續用佢既

首頁

尾頁

跳至