夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 sc8a 於 07-8-27 17:13 發表
新手報到,因為遇到問題,希望有人提點。你地覺得呢個女人有無問題:

呢個女人已結婚,係我老公同事。我同佢只在某聚會見過一次。
佢同我老公常常放工後去飲野傾計。
有次我老公去飲,之後話繼續同朋友傾計,我等到三點幾太 ...

小心個女人

翡翠宮

原文章由 juicypig 於 07-8-27 18:05 發表
你同你老公講, 我都覺得自己好慘好無助, 我搵第二個男人傾訴下得唔得呀

咪係囉

別墅

睇完之後..我覺得個女人真係好可笑架佢講既野...你老公都夠低b(sorry...希望你唔好介意)有乜可能會覺得佢可憐呢?我真係一o的都唔覺得~~可能作為女人既我..已經接受左依家既老公..同埋同之前既男朋友係分左手架喇..佢老公又點算乘虛而入呢?如果佢對前男友係冇野..又做乜咁話個老公同埋唔聽前男友電話咪得囉...如果真係一心一意既話,學乜人有感情問題呀?呢o的都唔係問題既問題喇!有咩可憐可言呢?不過你老公咁大個人應該好明白是非黑白..我明白佢地或者係朋友..但係都唔代表會覺得呢個女人係冇問題喎?我覺得你老公係對佢有好感架喇..如果唔係一個男人係唔會咁樣去陪一個女人囉...小心o的呀樓主!

子爵府

原文章由 Bching 於 07-8-27 22:00 發表
做跟得夫人,同埋你老公一齊同佢飲嘢,唔好再俾機會佢哋有單獨相處嘅時候,好容易出事....女追男......小心

你老公可能真係十吓十吓,見人楚楚可憐,耳仔軟受氹,以為自己好偉大係英雄,幫到人解決問題,點知自己製造更問題都呆居 ...

當年攪我老公果個女人同呢個case一樣,我老公都係話吾會鍾意佢,係普通朋友,但最後比我發現我老公為呢個有夫之婦講咗好多大話,呢d女人,你管吾到佢,唯一同你老公講,叫佢諗清楚係咪想無咗個家!又或者打比佢老公,等佢收歛吓.

複式洋房

新手報到,因為遇到問題,希望有人提點。你地覺得呢個女人有無問題:

有次我老公去飲,之後話繼續同朋友傾計,我等到三點幾太 ...

你老公覺得自己無錯,也無理會你ge感受,同埋佢唔識得去處理,你坦白同佢講,大家結左婚都要避忌一吓,免得其他人誤會,尤其是她老公,如果他仍然覺得自己無錯,你唯有信任他,不想為了此事令到大家唔開心,佢唔識得處理你咪幫佢一齊解决,比d意見佢,話哂大家都係女人,再唔喺叫佢ge女同事上嚟傾吓,等我哋幫吓佢吖!

珍珠宮

原文章由 豆丁 於 07-8-27 20:48 發表
明係佈局引你老公入局la.下次接你老公放工1齊去飲野傾計.

弊在佢老公都係願者上釣呢!一隻手掌拍唔響呀,可以點?

伯爵府

好媽媽勳章

如果你已經同老公表白左所有感受,
而佢都知到後果,我諗你暫時無咩可以做到.
唯有放眼睇下佢地既發展,
最後,如果你老公真係愛上呢個女人,
你,只有兩個選擇:放手或者留低!

祝你好運!

別墅

好野...佩服 為姊妹們爭氣.

話冇野邊有人信, 大家都係成年人...點會唔明, 你老公如果對個女人冇特別好感的話, 佢根本唔會為個女人操心, 更加唔會唔理老婆而通霄唔返屋企陪個女人.

不過, 你老公係咪已經入咗局就未知, 可能佢係出於英雄心態, 有個女人要佢開解喎, 好需要佢咁, d男人就會好有滿足感, 入咗局仲傻吓傻吓. 你而家係咁關鍵時刻真係要好堅決同你老公講, 你係相信佢冇野, 但佢咁做會令到你好唔開心, 好困擾, 另一方面你亦都唔想比個女人有錯覺, 你老公會鍾意佢...唔好令個女人誤會. 你同你老公講, 人與人之間係要有底線, 過咗界就等於玩火, 傷人傷己.

如果你老公都要係繼續落去, 咁表示佢已經入咗局, 你應該為自己打算吓.

原文章由 安然 於 07-8-27 18:13 發表

其實除左個女人有問題, 你老公都好有問題. 當年我都係好直接同個男人講我好介意, 而當初個男人都話對個女人冇嘢, 佢話唔再接個女人既電話同msn. 之不過比我發現個女人送左個新3G電話同佢視頻, 而佢又APPLY另一個 ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

再這樣下去,遲早出事
嚴重點警告你老公吧

複式洋房

點解呢個世界咁多搶人老公既賤女人? 有報應的.

原文章由 Bellnyky 於 07-8-27 19:18 發表
我曾經有個朋友. 佢個CASE好以你咁. 佢老公又係成日同一個女性朋友一齊. 個女性朋友亦是有老公的.

最後. 佢老公.................真係同個女人有野.

為左個女人. ...同自己老婆離婚...............
而個女人.... ...

別墅

唉~呢D女人真係討厭! 乘虛而入?距唔比,距老公點入啊?!你同你老公講,因住到時又比人話“乘虛而入”啊!依家距又虛了,睇下你老公入唔入了!!!
真係唂氣
甘你老公依家點?係咪仲一樣成日陪住個濺人?甘樣落去一定出事了!

子爵府

我睇完就覺得e+只係初期中期都未到,但個女人個局就差5多佈完.佢老公頂盡對條賤貨有好感,但係已經不自覺行緊入局.會5會樓主老公都覺得樓主硬淨(樓主之前話自己硬淨)好多野自己攪得掂,老公好似無乜用武之地.有個弱者,又將5同老公講既心事同佢講,會有d飄飄然.

原文章由 VKwan 於 07-8-28 11:19 發表

弊在佢老公都係願者上釣呢!一隻手掌拍唔響呀,可以點?

複式洋房

一定有嘢啦 ,下次同你老公講,有節目要預埋妳!

洋房

你同佢講你都一齊去,
因為你是女人,會更明白女人。

大宅

好媽媽勳章

賤格!擺明想搞你老公!
叫你老公唔好咁單純啦!

洋房

你老公個女同事都痴既,
有心事咪揾自己女性朋友傾o羅,
揾乜鬼你老公傾o者
有時有d人真係唔識避忌下既
男同女,純友情,有幾多啦

大宅

發難, 同你老公同條女灘牌......

民房

已經同老公講清楚晒,佢話以後會有分寸同自己小心,會多D諗下我感受,唔會再令我咁唔開心。
佢話依家同同事食飯已經冇同個女人坐,同埋冇再同佢傾心事。
希望個女人都識得檢點D,尊重下自己老公,唔好再四圍惹男人。
我冇事啦,好多謝大家支持同提點,多謝晒。
兩公婆互相尊重同坦誠相處,有咩事都講清楚,真係好緊要。
大家都努力吧!希望大家都有個開心家庭。

大宅

原文章由 安然 於 07-8-27 18:13 發表

其實除左個女人有問題, 你老公都好有問題. 當年我都係好直接同個男人講我好介意, 而當初個男人都話對個女人冇嘢, 佢話唔再接個女人既電話同msn. 之不過比我發現個女人送左個新3G電話同佢視頻, 而佢又APPLY另一個 ...

妳更係唔絕,佢都痴痴地架,自己做錯仲咁講野

民房

我就係呢個故事裏面既老公。上面所提既女人,到最後我都同佢發展左一d感情,係過程中我都唔知點解會係咁,但係最後係尋日被太太知道。太太跟住執野走左,今日send左呢條link比我,我先知道原來一路以來佢既擔心同痛心。見到forum裏面咁多朋友既意見,我就更加慚愧同內疚。
事實上,結婚近十一年來,我太太一直對我照顧得無微不至,對我的家人更是非常愛護和關心,很多時比我仲要緊張。有這樣的太太,我都不懂珍惜,還攪出呢次事件,我真的非常心痛和懊悔。我好肯定一點,這麼多年來,我深愛我的太太,我不知道為甚麼這樣笨會這樣傷害她,我只知道由這一刻開始,我一生都會為這件事抱歉、內疚和痛心。若然她不能原諒我,我會一生等候她回心轉意。

我做了一生中最笨的一件錯事,希望各位丈夫引以為鑑,懂得珍惜你原本擁有的幸福。

首頁

尾頁

跳至