自由講場

跳至

首頁
23456...32

尾頁
雲師奶 該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔係全部都識, 一dd啦
原文章由 kk100 於 28/8/07 15:13 發表
咕b
我想問吓d'朋友仔'識唔識移動物件o架?

男爵府

原文章由 looby 於 07-8-28 15:20 發表

係呀!係呀!我住係附近,都聽到好多!
有個嬷嬷話比我聽,
有晚半夜睡唔着,响窗囗望出去,見到好多朋友仔着白色袍,
向住仁安醫院o個條斜路行上去!
我以前细個住某公屋,又係好多........
試過一次,朝早我對住镜梳頭時,响镜 ...

我咪驚到即刻擰轉面睇o下係咪真係有o野,
但又無喎!我就望翻鏡繼續吹頭,
點知特然有d o野推我隻手,等個風筒好大力咁墥落我個頭度,
好痛,又唔見有o野o咼!

大宅

原文章由 咕b 於 07-8-28 15:28 發表
我都試過類似情況, 但我唔會一開始就將件事同 "朋友仔" 扯上關連, 我試過發惡夢, 係最驚 / 最緊要關頭, 聽到我仔叫我, 醒咗之後發現, 阿仔仲未起身仲瞓緊, 我會覺得呢d只係人嘅潛意識影響, 你發惡夢, 係你最驚嘅時候 ...

都係ge...因為我耐唔史會發d預知夢架...
可能係咁所以我一直都好在意哩件事....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嚟嚟去去嗰幾樣, 開門入房, 放低行李係台面先, 閂埋門, 之後打開衣櫃睇吓, 再數毛巾, 同拖鞋, 跟住全房打得開嘅櫃都開嚟睇吓, 睇吓裡面有d咩, 再入廁所望吓啦, 數吓d用品同毛巾啱唔啱數, 最後就攪吓個窗廉
原文章由 eva1320 於 28/8/07 15:11 發表
點check呀???

男爵府

可唔可以講下個因由呀
數下多左或者少左係咩意思?最後攪窗廉呢?
等我地下次識得點做, thx!

原文章由 咕b 於 07-8-28 15:39 發表
嚟嚟去去嗰幾樣, 開門入房, 放低行李係台面先, 閂埋門, 之後打開衣櫃睇吓, 再數毛巾, 同拖鞋, 跟住全房打得開嘅櫃都開嚟睇吓, 睇吓裡面有d咩, 再入廁所望吓啦, 數吓d用品同毛巾啱唔啱數, 最後就攪吓個窗廉
...

男爵府

原文章由 咕b 於 07-8-28 15:29 發表
唔係全部都識, 一dd啦

咕b,
我媽媽幾年前過左身,佢當時都未到40,在佢過身幾天後,我把她的少部份遺物拿回家(銀包,証件..)放左走廊一個紙盒內,一直都無拿過出來~
再過幾天的晚上,得我老公在房內,(因我仔仔入了醫院,所以我在醫院陪他)我老公在床上睇電視,突然見到我媽的銀包就在電視機架的旁邊~嚇到佢死!他立即跑上樓上一層找我奶奶告訴她,我奶奶就跟他落房看,我奶奶都見到,最後我奶奶把銀包放回紙盒內~

所以我先問你啲'朋友仔'會唔會移動物件囉~會唔會係我媽媽做/另一啲'朋友仔'做呢?因為第2日我老公就有啲意外發生左~

咕b,你可以回答我嗎?thanks!

大宅

我由7月一已經訓唔到, 每晚12点9就會起身, 而且feel到我間房多左個人

大宅

唔係嘛,咁恐怖

原文章由 bobo_bo99 於 07-8-28 15:53 發表
我由7月一已經訓唔到, 每晚12点9就會起身, 而且feel到我間房多左個人

別墅

你姑丈同你無仇無怨, 做乜無la la嚇你/上你身既? 僅係你曾經冇禮貌對佢啦。

原文章由 clala 於 07-8-28 15:16 發表

哦....
其實係咁o既....前o個排我姑丈過左身...
o個幾日我都o係街到佢架...
之後都隔左1個月左右啦...我無啦啦發夢見到姑丈..
但係佢個樣仲慢慢轉變成一個小"醜" (我係好驚小"醜"的..)
o個下...我好似就黎俾佢左入 ...

等待驗證會員

原文章由 eva1320 於 07-8-28 13:40 發表
隆x村, 果層樓仲成日有人jump嫁, 到宜家都係, 耐唔耐我呀媽就話唔好過隔離井, 咁我就知咩事

唔係最近山邊個座呀......

大宅

係呀, 晚晚如是. 我都唔知点算. 我個仔一到個時間就會不停叫同喊, 仲要係隻眼唔係開嫁喎. 所以我第一時間係諗到有朋友係到.

原文章由 yst424 於 07-8-28 15:57 發表
唔係嘛,咁恐怖

男爵府

係善x樓呀

停電呢樣野都好多人知, 我意思係就算唔係住果度的人都知
因為幾年前我打去恐怖熱線講, 點知呀路夫話, 佢都知, 因為佢以前都住果頭嫁

原文章由 ardnas65 於 07-8-28 16:07 發表

唔係最近山邊個座呀......

等待驗證會員

原文章由 eva1320 於 07-8-28 16:14 發表
係善x樓呀

停電呢樣野都好多人知, 我意思係就算唔係住果度的人都知
因為幾年前我打去恐怖熱線講, 點知呀路夫話, 佢都知, 因為佢以前都住果頭嫁

...

唔係呀.
我見佢地有擺壇出來.....

男爵府

原本只係樂x樓擺, 仲要年年都好大壇

就係連續唔知4定5年善x樓都停電, 咁先擺, 擺完第2年就真係無停電, 之後就無見再擺過la

原文章由 ardnas65 於 07-8-28 16:20 發表

唔係呀.
我見佢地有擺壇出來.....

大宅

咕b咕b, 我想問d狗狗係咪會見倒d朋友仔嫁, 佢地係咪真係會吠佢地嫁, 咁佢地驚唔驚d狗狗嫁, 因為呢一輪我樓下d狗狗半夜就吠得好兇猛........

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咕b:

我想問人死左果一秒之後係咪即刻變做鬼嫁喇?
死左既人係咪一定留返人間/陰間嫁?
隻鬼可唔可以走圍去街?定一話一定流係死果度?

我老爺係美國過身,佢係鬼可唔可以返香港嫁?
鬼係咪好似人甘樣,有思想?
定一話呆頭呆滯唔知自己做緊咩??

係咪真係有頭胎呢樣野嫁?

[ 本文章最後由 nikinokb 於 07-8-28 16:36 編輯 ]

等待驗證會員

原文章由 eva1320 於 07-8-28 16:26 發表
原本只係樂x樓擺, 仲要年年都好大壇

就係連續唔知4定5年善x樓都停電, 咁先擺, 擺完第2年就真係無停電, 之後就無見再擺過la

個陣我係坪x村都有好多座有擺壇... 係咪差唔多 意思呢???

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好意思呀各位....而家我有朋友嚟探我呀, 我而家唔方便覆你哋住呀, 我今晚先覆返你哋丫....sorry...sorry
原文章由 ardnas65 於 28/8/07 16:44 發表

個陣我係坪x村都有好多座有擺壇... 係咪差唔多 意思呢???

別墅

hello!!大家好!
我都想講小小關於我個仔架,有一次我同我媽咪,仔仔(當時3歲幾)&老公,一齊去泰國,因我媽係華僑,所以我地去到係住舅父屋企,有一日我地出完街坐車返去既時候,當時大約夜晚7,8點度,我個仔突然同我兩公婆講"媽咪,你睇下樹上面有個人jump黎jump去呀!!"當時我同我老公都即刻望下棵樹,果一刻即刻兩個對望再望下個仔,跟住同佢講,果d係馬騮黎架,但個仔居然話"唔係呀,係人黎架,佢由呢度jump去果度呀!",個仔仲要指手畫腳咁同我地講, 跟住再同佢講多幾次係馬騮,佢先肯信!(當時我同老公望向棵樹既時侯,棵樹係無野架)
咁好啦,返到舅父屋企,我地食完飯,沖好晒涼之後,諗住訓啦,我個仔就八卦走去望街,望望下點知我個仔無啦啦好大聲好緊張咁同我講,"媽咪,你過黎睇下,前面有個好大既眼睛呀!!"我第一時間既反應就係"下!!!訓覺啦你,唔睇喇!",點知我個仔仲話"唔係呀,個眼睛真係好大架,仲係度眨眼呀!!", 我老公即時走去窗邊攬走個仔,叫個仔快d訓!
到第2日問返個仔,琴晚見到d咩,佢話前面有個好大既眼睛望住佢,仲對佢眨眼!咁咪問佢有幾大囉,點知佢答我話有成個窗口咁大, 仲要做埋手勢,嘩,我幾驚呀,咪即刻同佢講話係窗簾黎架囉,講左幾耐,佢先肯信呀!!

[ 本文章最後由 包包媽 於 07-8-28 17:27 編輯 ]

首頁
23456...32

尾頁

跳至