自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 pigpig 於 07-9-6 10:05 PM 發表
無驚無險已經學左6堂,仲有小小緊張,但我個教車師傳,好肯帶我去唔同既地方學車 令我熟習路面環境。

你報左邊間學車丫?棍波定私家車?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 小仙女Mummy 於 07-9-6 23:35 發表
我係李健學架,跑馬地考場, 當時仲同BB一起學架(大肚3個月時去學,學左20+堂), 當日考試情景歷歷在目, 險象環生(暴雨/鐵騎係我必經之路翻車/緊張到唔記得戴眼鏡,睇唔清楚/在臨終點前的非常窄的小路上,居然停了一輛大卡 ...

你好好彩呀!可能係BB帶俾你既運氣呢!
有時路面既情況,真係好難預計,所以每次一學完車,我都會好累

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 fanfan0582 於 07-9-7 00:43 發表

你報左邊間學車丫?棍波定私家車?

我跟私人師傳學,自動波私家車
對我黎講,越簡單越好啦!

伯爵府

原文章由 pigpig 於 07-9-7 12:51 AM 發表

我跟私人師傳學,自動波私家車
對我黎講,越簡單越好啦!

你係邊度區學車丫?幾錢一堂?

琥珀宮

原文章由 fanfan0582 於 07-9-7 01:18 發表

你係邊度區學車丫?幾錢一堂?

我係銅鑼灣區學,但試過渣去北角、天后,又試過去灣仔
路試就考跑馬地。
$120/45分鐘
我每次都會一次過上2堂

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你呢間好似幾抵, 但未聽過有人晌呢間學過, 所以唔敢報.
我應該會揾鏗鏘學, 私家車自動波, 最簡單果隻:-P
原文章由 fanfan0582 於 07-9-6 19:53 發表
你地覺得呢個抵唔抵?
http://www.driving.com.hk/goodies.htm

伯爵府

原文章由 lestat 於 07-9-7 01:07 PM 發表
你呢間好似幾抵, 但未聽過有人晌呢間學過, 所以唔敢報.
我應該會揾鏗鏘學, 私家車自動波, 最簡單果隻:-P

因為呢間可以係元朗屯門學車,方便我

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

但係元朗屯門冇得考喎, 我上次我打電話問鏗鏘, 佢地話最好晌番考試路線附近學, 咁樣考試時對路面情況比較熟悉, 容易pass d, 所以我放棄左晌屋企附近學.

原文章由 fanfan0582 於 07-9-7 13:48 發表

因為呢間可以係元朗屯門學車,方便我

琥珀宮

今日又出動去跑馬地試場睇睇環境,好多人考車呀!
跟住就係跑馬地兜圈,因為路面上有好多車,所以今日好緊張

男爵府

跑馬地最多人啦, 而且PIZZAHUT摩托飛車隊既終點站就位於果條大路上..所以千其要眼明手快...如果你考試排左時間咁咁放學,返工時,你可以同師傅傾,讓佢幫手同D考官講早D,或遲D..咁就無咁驚啦..GOOD LUCK~

原文章由 pigpig 於 07-9-7 21:10 發表
今日又出動去跑馬地試場睇睇環境,好多人考車呀!
跟住就係跑馬地兜圈,因為路面上有好多車,所以今日好緊張
親子王國以外之連結已被刪除

侯爵府

22182218, 你今日考試ok嗎?

原文章由 22182218 於 07-8-31 07:38 發表

我覺得都ok呀
筆試題20題中咗18題都係鏗鏘網頁有
9月11就會路試啦 到時就個師傅功夫如何啦

首頁

尾頁

跳至