跳至

首頁
23456...31

尾頁

大宅

VIP 有几級, 最低果級好似有額外97折同優先發貨. 應該會有email通知的. 我好似係vip,但唔知點睇返,有D亂!

原文章由 gu 於 07-9-9 09:57 發表

係呀,大家顛左,我訂200蚊書,比左2234,好誇,哈哈哈
不過,我想問,VIP有咩好野架,講黎聽下?我點知係咪VIP?
係又幾好呀,哈哈
不過今次有欠書,我仲追梗 ...

大宅

各位tko mama,

我地星期六去睇左浸幼.
原來果校址都唔係咁方便, 响工業學院後面. 如果係婆婆家出發, 坐車要5mins到運動場巴士站, 再行路要10mins 先到學校.

學舍就幾好, 衛生幾好, 整體very good.....我諗最緊要係buy唔buy佢地教學理念. 主題教學 = 開心教育......

別墅

我尋日就同彤彤爸去咗深圳既兒童世界, 幫彤彤買咗好多木製玩具, 嘩~~正呀! 好底買, 款又多, 買到唔停得手, 有啲似購物狂, 連啲售貨員都問我哋點解買咁多玩具 , 我就同佢哋講我住得遠嘛, 諗住一次過買多啲唔使成日來呀!

尋日朝, 我哋由鹽田坐直通巴到皇岡, 好快, 車程加過關都係約1個鐘, 然後再坐$20的士(10分鐘唔使)就到兒童世界, 我覺得快過由羅湖去, 而且又舒服, 全程有位坐.

買完玩具之後, 我哋仲去咗書城, 但書城實在係太多人啦, 冷氣又差, 頂唔順買咗幾本圖書就走咗. 跟咗又去咗國貿買咗少少野, 再坐$22的士去皇岡坐直通巴返香港.

今次深圳遊滿載而歸

男爵府

Hello~ 彤彤媽,

哈哈哈! 影相來睇o下你d 收獲啦~~~
昨日既gathering..... 有9個BB到呀! 真係估唔到呢....

gu媽,又要多謝你今次幫我地訂書.... 我地好似幫自己既小朋友小一開學買書一樣...哈哈哈 ))) 仲有你送比我地小朋友既小禮物呢~~

Michael B. was born on 15 Nov 2005!
www.facebook.com/bearso

別墅

好呀! 等我返屋企影啲相再俾大家睇睇!

原文章由 bearso 於 07-9-10 11:16 發表
Hello~ 彤彤媽,

哈哈哈! 影相來睇o下你d 收獲啦~~~
昨日既gathering..... 有9個BB到呀! 真係估唔到呢....

gu媽,又要多謝你今次幫我地訂書.... 我地好似幫自己既小朋友小一開學買書一樣...哈哈哈 ))) 仲有你送比我地小 ...

大宅

go4baby
多謝報料呀,不過真係好唔就腳:lol:

bearso
傻啦,真係好小的禮物羅,不過,比老公話,無甘大力,就唔好拎甘多書啦:tongue: 因為巨幫我搬書,整爆左腳甲同手甲,要我呵番,哈哈哈

yvonne
你無黎就走寶啦,德爸德媽唱歌好勁架,同我一樣,5音.....都全,好我好多甘解。哈哈
毫子媽就將巨屋企廚房既野拎哂黎,開毫子媽教室,不過,成桌都係野,巨地班人仔,整去個樽係假,整唔倒整哂出黎再整亂巨至真,個個都話好彩唔係自己屋企,你就稔度個情況啦,哈哈哈
啤嫂好明顯係收開紙皮的,巨一拎埋盒出黎,又令班小朋友發顛,哈哈

再次多謝你地,辛苦哂,又要預備材料,謝呀

不過,我仔,整到我死左,尋日全日不睡,到場都好恐怖架啦,尋晚起左5次身都有呀,叫人唔好拎巨架車,唔要毫子,又要毫子,成晚係甘發開口夢:-(

男爵府

gu 媽,

真係有點不好意思.... 代我講聲萬分感謝Gu爸既"大力相助"!
Michael B. was born on 15 Nov 2005!
www.facebook.com/bearso

大宅

真係好開心~~又食又拎~~
辛苦哂gu 媽~~毫子媽~~bearso~~
之後我同熙熙入左室內遊樂場到玩左好來~~熙熙先很走~~
我上到公園大家都走左~~冇同大家講再見~~

男爵府

昨日, 同阿豬仔入了tko,參加左聚會, 很好玩呢, 麻煩晒各位mami, 唔該晒gu ma, 我果到, 原來真係有好多書, $400, 真係抵到爛呀. thanks! 你地個會所, 好豪華. 仲有一樣嘢, 好搞笑, 我阿仔係所一堆石頭果到, 執到 $1, 好搞笑, 我仲以為佢, 又去偷石仔

別墅

你唔講都諗到你哋會玩得好開心架啦 , 本來都好想來架, 不過, 尋日除咗我哋plan咗要北上買野外, 仲係彤彤爸個生日, 咁要同佢慶祝一下又老咗一年, 所以最後都係決定唔來啦! 下次我哋一定到, 係呢, 有無相睇吓呀? 好想睇下你哋點亂法 :mrgreen:

原文章由 gu 於 07-9-10 13:00 發表
go4baby

bearso
傻啦,真係好小的禮物羅,不過,比老公話,無甘大力,就唔好拎甘多書啦:tongue: 因為巨幫我搬書,整爆左腳甲同手甲,要我呵番,哈哈哈

yvonne
你無黎就走寶啦,德爸德 ...

男爵府

我都想去兒童世界, 開下眼界, 我想問, 如果係羅湖 / 落馬洲去, 點去呢.

別墅

crystal,

係羅湖可以搭地鉄到華強路, 但要行成10幾分鐘先到兒童世界, 我覺得都幾遠, 雖然我無試過由羅湖坐的士到個到, 但我諗應該要$20左右就ok啦!
而落馬洲我就唔知點去啦!

原文章由 crystal888 於 07-9-10 15:05 發表
我都想去兒童世界, 開下眼界, 我想問, 如果係羅湖 / 落馬洲去, 點去呢.

大宅

尋日真失禮. 我同德爸既感覺係: 好似技安逼迫大雄,叮噹,靜宜聽佢唱歌咁, 仲要迫佢地拍手話"好野"...嘩哈哈:mrgreen:

go4baby

bearso

yvonne

大宅

尋日你地分贓真係好壯觀! 大家都好有書卷味!

混亂中我地唔見左gu媽小禮物呀:-( :-( . 不過德德對拖車仔好似突然好鐘意,返到屋企主動要拿架車仔出來拖 .拖拖下仲企埋上去,相拖郁埋自己?-(

真係要多謝gu媽,毫子媽同bearso預備咁多野!!!

go4baby
多謝報料呀,不過真係好唔就腳:lol::" />

bearso

yvonne

[ 本文章最後由 dilyshung 於 07-9-10 19:32 編輯 ]

大宅

原文章由 dilyshung 於 07-9-10 07:12 PM 發表
尋日真失禮. 我同德爸既感覺係: 好似技安逼迫大雄,叮噹,靜宜聽佢唱歌咁, 仲要迫佢地拍手話"好野"...嘩哈哈:mrgreen:

你講得好好笑

大宅

原文章由 dilyshung 於 07-9-10 07:31 PM 發表
尋日你地分贓真係好壯觀! 大家都好有書卷味!

混亂中我地唔見左gu媽小禮物呀:-( :-( . 不過德德對拖車仔好似突然好鐘意,返到屋企主動要拿架車仔出來拖 .拖拖下仲企埋上去,相拖郁埋自己?-(

真係要多謝gu媽,毫 ...

德媽
分個時唔壯觀,係我屋企成地書個下先勁呀,屋企細,望住好多架,個度大少少,已經無甘壯觀啦,好嚇人就真的,個個都係購物狂

大宅

原文章由 crystal888 於 07-9-10 01:58 PM 發表
昨日, 同阿豬仔入了tko,參加左聚會, 很好玩呢, 麻煩晒各位mami, 唔該晒gu ma, 我果到, 原來真係有好多書, $400, 真係抵到爛呀. thanks! 你地個會所, 好豪華. 仲有一樣嘢, 好搞笑, 我阿仔係所一堆石頭果到, 執到 $1 ...

好可愛呀

別墅

德媽,

你講得咁搞笑, 幾時可以表演多一次呀, 好期待呀!:mrgreen:

原文章由 dilyshung 於 07-9-10 19:12 發表

男爵府

德德媽,

OK 呀, 大雄, 靜宜, 同叮噹們, 個個都係自發拍手手架. 要再表演多一次呀.

大宅

Yvonne, 你有所不知...:mrgreen:
小豬媽,多謝你咁捧場!! 下次諗唔到玩咩先算啦...或者大家輪流帶唱啦:lol

原文章由 crystal888 於 07-9-11 12:29 發表
德德媽,

OK 呀, 大雄, 靜宜, 同叮噹們, 個個都係自發拍手手架. 要再表演多一次呀.

首頁
23456...31

尾頁

跳至