自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

carmen111 發表於 14-4-1 10:49
真係比佢吹都睥一聲,半價!!!

佢買野就係咁,人地原價一萬,賣5千,佢就覺得勁抵!佢唔知人地5千都執到笑啦!

個件野買左幾年,我見過佢著左一、兩次,睇下佢幾時又塞埋比我!

good_pig  只要人地標高左,再大大咁減返,佢地會覺得自己係精明消費者  發表於 14-4-1 20:52
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mclam 發表於 14-4-1 10:50
仲做緊化療,手腳勁痺,因為冇抵抗力,喱係屋企囉!
天陰陰,出入要加衫,唔好凍親,保重呀!!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

carmen111 發表於 14-4-1 10:53
天陰陰,出入要加衫,唔好凍親,保重呀!!!

我個女著短袖衫,我仲著緊兩件打底衫,再加多件褸!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mclam 發表於 14-4-1 10:53
佢買野就係咁,人地原價一萬,賣5千,佢就覺得勁抵!佢唔知人地5千都執到笑啦!

個件野買左幾年,我見過 ...
哈,有錢都唔係咁洗,食咗好過呀可!!

翡翠宮

mclam 發表於 14-4-1 10:55
我個女著短袖衫,我仲著緊兩件打底衫,再加多件褸!
哈,我十幾度都係短打,
不過你唔同啦,唔好比較喇,

你自己知道冷暖就得!

男爵府

引用:唔想佢比人呃.唯有陪佢去下.

原帖由 維仔媽媽 於 14-04-01 發表
唔想佢比人呃.唯有陪佢去下.
我有朋友屋企人返左間異端教會,佢阿哥覺得有問題一齊返想幫個妹甩身,最後阿哥都入埋會..

男爵府

回覆:我娘親遲早比人呃!

上天堂?唔係基督教先係

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

carmen111 發表於 14-4-1 10:55
哈,有錢都唔係咁洗,食咗好過呀可!!

以前我地細個都係好窮個隻,唔知點解佢而家會咁樣洗錢法!?

同佢食親飯都要上酒樓,又要叫鬼咁多,我地叫少兩樣,佢即時黑面!

翡翠宮

mclam 發表於 14-4-1 12:09
以前我地細個都係好窮個隻,唔知點解佢而家會咁樣洗錢法!?

同佢食親飯都要上酒樓,又要叫鬼咁多,我地叫 ...
可能就係窮過,
依家生活好咗,

想過好D,不過唔係比人呃囉!!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

mrhappy123 發表於 14-4-1 10:59
我有朋友屋企人返左間異端教會,佢阿哥覺得有問題一齊返想幫個妹甩身,最後阿哥都入埋會..

...

早幾年我係公園遇到兩個女人,佢地係飲"雙養水"果個教,當時我唔知仲乜鬼比左個電話NO. 佢地,佢地成日打比我,叫我入教,信佢地個神,佢地既神係無所不能!

我同佢地講:如果有一日,我打開屋企度門,D錢湧晒入我屋企,我就會信啦,仲帶埋姨媽姑姐一齊信添!自始之後,佢地冇再打黎,可能佢地都清醒左!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

carmen111 發表於 14-4-1 12:11
可能就係窮過,
依家生活好咗,

過好D係岩,不過佢成日浪費野,佢2個人食飯,可以買10個人餸,食唔晒又倒左佢!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

felica218 發表於 14-4-1 11:01
上天堂?唔係基督教先係

佢唔會理架喎,總之人地講乜佢都信!

翡翠宮

mclam 發表於 14-4-1 12:17
過好D係岩,不過佢成日浪費野,佢2個人食飯,可以買10個人餸,食唔晒又倒左佢! ...
亞大姨婆真係

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

多啲同娘親溝通

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

mclam 發表於 14-4-1 09:52
見到有jm 講開八字,我又諗起最近我娘親一單野!

事原係有一日,我娘親跟佢朋友去佛堂食齋!之後我問佢:
你提醒佢,每日只比廿元食齋好啦⋯⋯
唔好比多,

如果有咩事,一定要同你講⋯⋯

珍珠宮

BK Milk勳章

大宅

回覆:mclam 的帖子

樓主,不要太擔心先,我覺得可以同媽媽傾多D,了解佢去食齋既地方叫乜名,再上焹check 下,可能不是你所擔心的。
同埋你可以搵個家人陪他去一次,
樓主你要保重身體

男爵府

引用:點解佛堂會係上天堂嘅佛教唔係應該修練成仙

原帖由 jtw_ki 於 14-04-01 發表
點解佛堂會係上天堂嘅佛教唔係應該修練成仙咩?
佛教係西方極樂世界,成神成仙是一般的道教修行者,⋯⋯你自己都係一知半解,會誤導人ga!不要怪我直言,想大家攪清楚!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

carmen111 發表於 14-4-1 12:19
亞大姨婆真係

我先比佢激C,打電話黎話肚痛左成朝,我問佢食左乜野? 佢話飲早茶個陣食左煎釀3寶囉!我話你個肚又唔係好過人,一早就咪食D咁油膩既野啦!佢話佢鍾意食喎!咁我叫佢繼續食啦,肚痛唔駛話我知!

呢D事唔係發生一次,係不停咁循環!明知食左會肚痛,照食,跟住又周圍打比人話佢肚痛!我可以點?

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至