自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以下笑話乃係一篇自稱「真人笨事」嘅e-mail得番黎,我有D睇過有D未,睇過未都好,一齊笑下~:mrgreen:

有一次返國內響酒店睇電視電視正放影著一齣電影睇到其中兩句對白既中文字幕,笑到我反肚

女演員﹕「Are you kidding﹖」
男演員﹕「No, I'm serious。」

字幕---
女演員﹕「你是杰丁﹖」
男演員﹕「我是斯維爾。」

我朋友由深圳返港過海關時見到有個海關原來係佢既中學同學咁見到都會傾幾句。
海關﹕XXX你幾好嗎 ? 而家做緊咩?

朋友XX公司做OL, 咁你呢?
海關我著晒成套制服你都重要問?

有個女人搭地下鐵,佢係紮住個髻。佢係灣仔上車,點知車門一閂,夾住左女人個髻,個女人郁唔到啦,d乘客就同個女人講:「駛唔駛叫個車長停左架車,叫佢開番對門呀?」
個女人就話:「唔駛啦,下個站會開番架啦!」
點知……下一個站係金鐘,開既係對面個車門……

有次我同我同事一去toilet,入左去我隔離果格

當我搣開姨媽巾既包裝膠紙之時我同事聽到d膠袋聲
跟住佢問我﹕「你食緊咩呀?」.........

有一次趕時間跳上的士,口快快同個的士司機講:「金星碼頭丫唔該。」
個司機即刻擰轉身同我講:「嘩!乜去到咁遠呀,乜地球好危險咩??」

這個故事發生在去年10月一所美國一流大學中。生物學的課堂中,教授正在講解精液裡含有很高比例的葡萄糖。

一個女生新鮮人舉手發問:「如果我理解得沒錯,你的意思是說男人精液裡的葡萄糖和砂糖裡的一樣多?」
「對!」教授回答,並準備要補充一些數據。
那個女生又舉手問:「那為什麼它吃起來不是甜的?」
一陣死寂之後,全班爆笑,而那個可憐的女生終於理解到自己無意間說了(或暗示)什麼,脹紅了臉,拿起課本,一句話也沒說,走出了教室。不過當她正走出門時,教授的回應才真是經典!
他回答了那個問題:「它吃起來不是甜的,那是因為感覺甜味的味蕾是在舌尖,不是在後面的喉嚨。」

好耐之前同幾個同學去肯德基個個都order左雞食,其中一個男同學叫左隻唔知咩包(總之唔係雞)。
佢食左之後覺得好難食又貴之後大大聲講左幾次﹕「早知叫雞啦!」

有次同個arm arm學識打麻雀既朋友打麻雀,
不過佢」「碰」不分。

打打下佢上家打隻紅中出黎
佢突然間話
我地咪話碰呀
佢堅持話上呀
我地又話碰呀
佢又話上呀!!
然後佢施施然咁拎出<<中發白>>..........

我有一次家姐響屋企整餐蛋治我話想食不過要飛邊點知佢唔記得飛邊,於是出現以下對話 -
﹕「D包皮食得架。
﹕「但我唔鐘意食包皮呀。」
姐﹕「咁你自己切左佢出黎啦!」

我﹕「咁會切埋隻蛋架!」

突然,有把男聲出現 (我姐夫 )﹕「你地講乜呀又切包皮又切蛋,奄太監呀﹖!」

[ 本文章最後由 小草 於 07-8-30 15:08 編輯 ]

大宅

搭訕
中午去吃麵,點了一碗餛飩麵,然後在餐廳的中央位置坐了下來,

剛要吃,手機響了,因為餐廳裡太吵,便到門口去接。

等我接完電話回來,我的座位對面多了一個男生。

可能是餐廳裡沒位子了,才坐到我這邊來的吧?!

我也沒多加理會,端起餛飩麵就吃。

突然間,我憑著少女特有的敏感,覺得那個男生的一雙眼睛緊盯著自己。

說真的,我對自己今天的打扮是很滿意的!

稍微化了一點妝,長髮飄逸,身材婀娜,又穿了昨天剛買的一套新款時裝,站在馬路上就是一幅美麗的風景。

我心裡暗想,現在的男生都這麼色,看到美女就發呆,像丟了魂似的,

我倒要看看他長得怎麼樣。

猛然一抬頭,正好和他的眼神相遇 ,他可能沒想到我會這樣看他,

眼神忙亂地躲開,一副猝不及防的樣子,臉也有一點紅了。

沒想到是個帥哥,而且還會害羞,這樣的男生現在恐怕不多了。

我端正了一下坐姿,盡量保持優雅的吃相,

吃了幾口就用餐巾紙輕輕擦一下嘴唇,並借此機會快速地偷看帥哥一眼,

那個帥哥還在看著我,而且是一副欲言又止的樣子。

我再一次偷笑,他是想跟我搭訕吧?!看他靦腆的樣子,真好玩!

萬一他真的跟我搭訕,我要怎麼應付呢?

我正暗暗盤算的時候,帥哥終於開口了:

「小姐!妳吃的這碗餛飩麵是我吃過的,妳的那碗在前面那張桌子上……」

[ 本文章最後由 天真快樂 於 07-8-30 15:28 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

BK Milk勳章

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唧都笑唔出喇,妳重未攪掂↓

妳今日吔左未呀
路遙知馬力,日久見人心!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

大宅

洋房

有次我同我同事一去toilet,入左去我隔離果格

當我搣開姨媽巾既包裝膠紙之時我同事聽到d膠袋聲
跟住佢問我﹕「你食緊咩呀?」.........

呢個睇完, 我不停咁笑

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

子爵府

男爵府

這個故事發生在去年10月一所美國一流大學中。生物學的課堂中,教授正在講解精液裡含有很高比例的葡萄糖。

一個女生新鮮人舉手發問:「如果我理解得沒錯,你的意思是說男人精液裡的葡萄糖和砂糖裡的一樣多?」
「對!」教授回答,並準備要補充一些數據。
那個女生又舉手問:「那為什麼它吃起來不是甜的?」
一陣死寂之後,全班爆笑,而那個可憐的女生終於理解到自己無意間說了(或暗示)什麼,脹紅了臉,拿起課本,一句話也沒說,走出了教室。不過當她正走出門時,教授的回應才真是經典!
他回答了那個問題:「它吃起來不是甜的,那是因為感覺甜味的味蕾是在舌尖,不是在後面的喉嚨。」

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

好多謝樓主,呢d故事都係好笑我來唔cheap,多謝晒!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至