跳至

首頁

尾頁

洋房

請問你地D 寶貝識得行未呀? 我呀B 爬就爬得快. 起身都起得快. 但唔敢行.

大宅

bb爬多d聰明d !!!

複式洋房

朱小B:
我"BB豬"都一樣唔敢行,
有時拖佢行,佢都係要落地爬
激死人:(

原文章由 朱小B 於 07-8-30 15:59 發表
請問你地D 寶貝識得行未呀? 我呀B 爬就爬得快. 起身都起得快. 但唔敢行.

大宅

喜喜爬得好快,可以追得上我行既速度,我試過教佢行,佢可以行10幾步但轉頭就會坐番低爬過,佢似乎未ready同自已唔想學行住…佢仲好enjoy爬既階段。

洋房

我呀B咪係囉. 拖佢都唔行. 一轉身坐返O係度....

佢扶住D 野就敢行. 之前佢發燒. 發燒前都夠膽 "打釘釘". (即係唔扶O野企起身). 病完就唔敢喇

大宅

原文章由 朱小B 於 07-8-31 09:17 發表
我呀B咪係囉. 拖佢都唔行. 一轉身坐返O係度....

佢扶住D 野就敢行. 之前佢發燒. 發燒前都夠膽 "打釘釘". (即係唔扶O野企起身). 病完就唔敢喇

我阿女10個就可以唔洗扶自己行,而家就自己通屋走搞破壞,o係街拖佢行就"lan"醒要甩開我隻手,但行行下想行快d又要捉我隻手拖住佢行快d。識行之後真係睇少眼都唔掂!

洋房

你個囡囡好叻呀. 唔止識行睇少眼都唔掂. 我個仔識爬都睇少眼都唔掂. 公公婆婆話睇少佢一眼. 爬左去門口

原文章由 蜜蜜 於 07-8-31 11:53 發表

我阿女10個就可以唔洗扶自己行,而家就自己通屋走搞破壞,o係街拖佢行就"lan"醒要甩開我隻手,但行行下想行快d又要捉我隻手拖住佢行快d。識行之後真係睇少眼都唔掂! ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

所以我個仔咪......,佢成10個月先肯爬下,而家成日要我扶住行,但自己行就唔敢。

原文章由 virgobb 於 07-8-30 17:46 發表
bb爬多d聰明d !!!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

男爵府

尋日同佢玩時..識行2 步 咁多!

原文章由 BigPig阿花 於 07-8-31 12:08 發表
所以我個仔咪......,佢成10個月先肯爬下,而家成日要我扶住行,但自己行就唔敢。

子爵府

原文章由 蜜蜜 於 07-8-31 11:53 發表

我阿女10個就可以唔洗扶自己行,而家就自己通屋走搞破壞,o係街拖佢行就"lan"醒要甩開我隻手,但行行下想行快d又要捉我隻手拖住佢行快d。識行之後真係睇少眼都唔掂! ...

我個囡同妳個囡一樣,10個月就識行,學妳話真係睇少眼都唔得o架,成日週圍走好似睇馬騮咁睇

別墅

好似女仔快D識行喎...
我囝囝一 成日自己好想行但未識,
佢爬就好快,唔知點解行果時成日用腳尖到地,
變左平行唔到,佢扶住梳化都係咁行,真係唔知點教佢好喇,
您好

大宅

原文章由 朱小B 於 07-8-31 11:58 發表
你個囡囡好叻呀. 唔止識行睇少眼都唔掂. 我個仔識爬都睇少眼都唔掂. 公公婆婆話睇少佢一眼. 爬左去門口

咁快識行有好有唔好啦,曉行就週圍搞,又去"mang" d高過佢
o既o野,o個日擰轉頭去搵個奶咀都唔夠15秒就成個膠櫃桶壓住佢,嚇到我命都冇! 結果成個額頭腫晒,慘! 但好處就係,同佢去街唔駛全情抱咁甘囉!

複式洋房

原文章由 朱小B 於 07-8-30 15:59 發表

我仔仔同你亞b一樣,唔肯行,但就好鍾意爬,我又唔急,順其自然好d,但佢亞叔仔成日都係度話咁奇怪架,就黎一嵗啦仲未識得行,又話佢家姐果囡細個果陣時又幾叻,我一聴到呢d說話就好忟,但又費事同佢吵.咪當佢係度吹水囉.

洋房

唔好忟. 咁咪由得佢點講囉. 我個姑仔個男朋友成日都話我亞b 肥, 又話要減肥. 我每次聽到都想話佢. 小朋友唔可以咁講架嘛. 所以有次佢唔舒服. d 人話亞b 輕左. 我話係呀. 成日俾人話減肥. 佢咪減俾你睇囉.

原文章由 貪靚媽咪 於 07-9-2 12:01 發表

我仔仔同你亞b一樣,唔肯行,但就好鍾意爬,我又唔急,順其自然好d,但佢亞叔仔成日都係度話咁奇怪架,就黎一嵗啦仲未識得行,又話佢家姐果囡細個果陣時又幾叻,我一聴到呢d說話就好忟,但又費事同佢吵.咪當佢係度吹水囉. ...

複式洋房

我個囡囡現在已周圍行, 直行及轉彎都得, 不用扶了, 而且還原地轉圈, 轉眼走來走去

大宅

萱萱都開始識行,佢又要行得快但又要驚 ,要捉住我地d指先敢行..

大宅

Kathy,

我個囝初時都係咁, 用腳尖行, 而家如果用一隻手拖住佢行, 佢就可以放平對腳, 但一用兩隻手呢, 佢又用腳尖喇....雖然佢都仲未可以自己行, 但應該都唔駛擔心

原文章由 kathy^o^ 於 07-9-2 00:47 發表
好似女仔快D識行喎...
我囝囝一 成日自己好想行但未識,
佢爬就好快,唔知點解行果時成日用腳尖到地,
變左平行唔到,佢扶住梳化都係咁行,真係唔知點教佢好喇, ...

水晶宮

好媽媽勳章

下次再咁同你講,係同佢講返,咁早識行做乜,以後大把路要行呀.
我聽過d老人家講,小朋友越遲識行越好,一來d骨硬淨d,二來平衡得好d冇咁易跌.另外仲有樣迷信野,就係條命好d冇冇辛苦.

原文章由 貪靚媽咪 於 07-9-2 12:01 發表

我仔仔同你亞b一樣,唔肯行,但就好鍾意爬,我又唔急,順其自然好d,但佢亞叔仔成日都係度話咁奇怪架,就黎一嵗啦仲未識得行,又話佢家姐果囡細個果陣時又幾叻,我一聴到呢d說話就好忟,但又費事同佢吵.咪當佢係度吹水囉. ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

喜喜未識自已行,不過如果我晌前面扶住佢,佢都可以行到一段路既。

大宅

真係呀!! 我睇書都係咁講

quote]原文章由 virgobb 於 07-8-30 17:46 發表
bb爬多d聰明d !!! [/quote]

首頁

尾頁

跳至