跳至

首頁

尾頁

大宅

x謙極無良, tum人症. 我地剛剛身受其害. 比佢'昆'左入院住了6. 好彩朋友介紹左個醫生朋友來免費為我地睇診. 佢叫我地快d出院回家治療, 翌日我同李x謙講要出院, 佢嚇我地話bb的情況仍然反覆. 要住多三兩日. (因為佢每日巡房費有$1,300) 我堅持要立即出院, 佢好無隱, 跟住只開2日藥, 叫我地反去覆診. 我地聽從醫生朋友的建議, 沒有吃藥, bb出院第二日便開始好轉.

以前去佢診所, yuk d就叫你入院. sell你打好多好多針.

事後我同屋苑內的媽咪傾開, 原來有睇過李x謙的都力數他不好. 其中有個媽咪, 上個月佢帶囡囡入港安. 第一次接觸李x謙就feel到佢唔得, 立即轉醫生.

各位荃灣媽咪, e+心情仍然激動, 因為仲有好多不快的事. 不過身為媽咪, 知道小朋友/bb, daddy / mami都身心俱疲. 我唔想你地好似我地咁, 唔好彩遇上無良醫生.

[ 本文章最後由 funfunchan 於 07-9-18 15:53 編輯 ]

大宅

原文章由 funfunchan 於 07-8-30 17:35 發表
李x謙極無良, 勁tum人症. 我地剛剛身受其害. 比佢'昆'左入院住了6日. 好彩朋友介紹左個醫生朋友來免費為我地睇診. 佢叫我地快d出院回家治療, 翌日我同李x謙講要出院, 佢嚇我地話bb的情況仍然反覆. 要住多三兩日. (因 ...

唔好咁嬲、幸好你BB無事啦!!係咪鄧錫X隔離個個呀??

大宅

地址在 "荃灣路得圍"

大宅

我只知呢位E生成日開類固純係小朋友!所以我睇左一次都唔睇啦!
唔該你報料!

男爵府

原文章由 funfunchan 於 07-8-30 17:35 發表
李x謙極無良, 勁tum人症. 我地剛剛身受其害. 比佢'昆'左入院住了6日. 好彩朋友介紹左個醫生朋友來免費為我地睇診. 佢叫我地快d出院回家治療, 翌日我同李x謙講要出院, 佢嚇我地話bb的情況仍然反覆. 要住多三兩日. (因 ...

在兩年前,有段時間我仔仔因為持續微燒,睇左李志Xニ至三次都末好,我唸住睇開睇多最後一次希望好番,點知就中招,我當初初為人母更係セ都信哂醫生,當時佢話仔仔甘樣不如入院check check睇下セ原因你有買保險可,最後我咪入院囉,我仲擔心到喊左出來,結果住了3-4日醫院,我見佢每次來巡房都沒有說出撿驗結果,到最後我問我仔仔究竟乜事,佢話可能是–般流感啦,最後我見亞仔退哂燒咪出院囉,係住院呢幾日我同我亞媽日夜輪流陪,我又要返工晚上又要訓醫院,同房啲細佬又嘈又喊,極度辛苦。回到家中無耐仔仔又燒過,今次我决定轉去隔離個劉XX睇睇(之前未睇過佢),跟住仔仔好快好番哂。跟住我沒再睇呢個無能e生李志X

伯爵府

太差了, 咁無醫德, 仲係揾小朋友 "較飛" & 難為我們做父母的, 又要返工 & 擔心, POST 去多d TOPIC, 讓多d媽咪知道la

原文章由 Anson媽媽 於 07-9-1 02:08 發表

在兩年前,有段時間我仔仔因為持續微燒,睇左李志Xニ至三次都末好,我唸住睇開睇多最後一次希望好番,點知就中招,我當初初為人母更係セ都信哂醫生,當時佢話仔仔甘樣不如入院check check睇下セ原因你有買保險可,最後我咪入院囉, ...

大宅

原文章由 funfunchan 於 8/30/2007 17:35 發表
極無良, 勁tum人症. 我地剛剛身受其害. 比佢'昆'左入院住了6日. 好彩朋友介紹左個醫生朋友來免費為我地睇診. 佢叫我地快d出院回家治療, 翌日我同李x謙講要出院, 佢嚇我地話bb的情況仍然反覆. 要住多三兩日. (因 ...

funfunchan,
唉......我都係.有次我囡囡發燒,又嘔,李x謙話係感冒菌感染. 點知食左藥4日都未好反. 之後發覺囡囡好唔妥.全身水腫.立即再去李x謙度問...原來係急性腎炎. 佢叫我地快d入院--港安. 住左4日醫院. 期間又驗尿,驗血,又搵營養師,每日"秦"2次房. 5分鐘就睇完我囡囡果隻.... 但4日治療中. 問親佢我囡囡咩情況,成日答--bb的情況都係好反覆. 仲要睇多三兩日..... 嘩!! 都住左4日啦... 之後我堅持出院. 轉左去政府醫院. 住左2日就可以出院. e生仲將我囡囡既病情解釋得好清楚..... 自果次之後,我再冇去睇李x謙......勁掠水:tongue:

[ 本文章最後由 sunsunsandy 於 07-9-17 01:16 編輯 ]

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

工作關係.... 我未生囡囡之前已知 李志X唔係好醫生
我住荃灣,但囡囡有咩唔舒服(嚴重D)我會同佢去Causeway
Bay,Central 睇兒科

[ 本文章最後由 wingyee_ma 於 07-9-18 23:14 編輯 ]

男爵府

荃灣有無好兒科

我都是住荃灣,我個女6個几月大已在李志x食了輪狀和打了五合一..水,,現在睇了李志x的....我好想轉醫生,好怕佢的針是水貨或假貨...我個女快要打6合一和肺炎連球菌針.....請問你睇開那間兒科好d thx!

大宅

sunsunsandy,

你講得好arm, 在院其間, 佢差不多每次巡房都話情況好反覆. 就係要我地驚, 然後比佢tum. 我住左6日, 仲要話住多3幾日. 好彩有個基督徒兒科醫生來免費為我們睇bb. 佢話我地lee d case, 在政府醫院, 住3日已經叫你回家啦. 於是佢教我堅持要出院. 再住落去, 大人都顛!

我好想比多d人知他的惡行. 好無良. 更唔想我地無父母的白白比佢赫餐死.

民房

我女女之前都睇過呢個e生, 傷風感冒差不多要睇3-4次都未必得, d姑娘態度勁差, 之後就不去睇

別墅

原文章由 sombb 於 07-9-19 11:52 發表
我女女之前都睇過呢個e生, 傷風感冒差不多要睇3-4次都未必得, d姑娘態度勁差, 之後就不去睇

我都受害人之一,話說在三年前,我個女發高燒,入咗院總共九日,每次來巡房問親佢,都話報告未出,仲要我個女燒咗五日,最後話係尿道驗,但之前要驗好多野,小便,大便各驗二次,腎,重之一味係道dum症.九日後出院,二日後又發燒,我咪攞埋d報告去搵第二個醫生,個醫生話問題唔大,我個女只是睇咗二次,已經完全康服,我諗起呢個李x謙真係扯火, 佢攪到我個女落晒形.心痛到我死,他真是無醫德.細路仔都咁攪法。

禁止訪問

大宅

我好想多d人知李x謙的惡行. 真係唔想其他小朋友同家長受害.
dum左九日. 唉, 如果我唔係有個好心醫生幫忙, 我估我地都會at
least 住九日.

我都受害人之一,話說在三年前,我個女發高燒,入咗院總共九日,每次來巡房問親佢,都話報告未出,仲要我個女燒咗五日,最後話係尿道驗,但之前要驗好多野,小便,大便各驗二次,腎,重之一味係道dum症.九日後出院,二日後又發 ... [/quote]

別墅

原文章由 funfunchan 於 07-9-20 10:02 發表
我好想多d人知李x謙的惡行. 真係唔想其他小朋友同家長受害.
dum左九日. 唉, 如果我唔係有個好心醫生幫忙, 我估我地都會at
least 住九日.

我都受害人之一,話說在三年前,我 ...

呢個醫生的惡行我唔係第一次聽人講,我識啲家長都有這相同不愉快經歷.我唔係抺黑呢個醫生,只是提醒啲家長小心。

子爵府

咁都得?$$$都算喇,揾bb來較飛,無陰公!

別墅

我又唔覺得佢gum差, 我兩個小朋友由出世開始跟佢,期間都有轉過醫生,不過最後都要睇番佢先好...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

So do I. My daughter is now nearly 20 months, seen him for serval times. When my daughter had watery stool, he gave me few cans of soyo milk samples. Last time. when my daughter got high fever, 39.8 or more, we asked him whether she need go to hospital, he replied not as there is no need because my daughter looks not dull, there is only one need when no one can lookafter her, so we don't think he is that kind of person.
By the way, about the vacinne, I had the feeling he is really a businessman as he already mark on my vacinne card the date of taking other vaccine in the future when I visited him on the 1st day.

男爵府

畀面勳章

我一樣係受害人之一,仔仔歲幾個陣肚痾,一味叫入院休息條腸,講到幾嚴重,又驗乜驗乜,頂佢,問極都唔話你知報告點,等佢走左問姑娘先知,歲幾bb唔比食野三日,你話幾唔人道,只係靠支salt水吊命,抱住bb都要拖住支針走,日喊夜喊,辛苦到我死...好彩我堅持出院,番到屋企比佢飲荳奶食白粥咪一樣無事,聽完報告只係普通腸胃炎,比佢咁玩死,無醫德

複式洋房

而家d醫生真係

陳x敏重弊,居然開類固醇,又唔話畀人知,係我隔離屋o既媽咪睇到d 藥講先知道係類固醇

原文章由 吉蒂 於 07-10-3 03:28 發表
我一樣係受害人之一,仔仔歲幾個陣肚痾,一味叫入院休息條腸,講到幾嚴重,又驗乜驗乜,頂佢,問極都唔話你知報告點,等佢走左問姑娘先知,歲幾bb唔比食野三日,你話幾唔人道,只係靠支salt水吊命,抱住bb都要拖住支針走,日喊夜 ...

首頁

尾頁

跳至