跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

各位姊妹, 你地feel 唔feel到呀??

我係第一胎, 早幾日忽然個肚右邊跳下跳下, 有d似心跳 (但好強果隻) , 唔知係咪??

但之後幾日又冇啦喎!!

大宅

我第2胎喇~會比你早0的feel到bb郁.....但如果個胎有16個月都會feel到郁架喇~其實bb 0係肚到一向都會郁下,超聲波可以睇得到,不過我0地自己就難feel d~但去到7個月左右就會郁得好勁....會見到bb d 手仔頂左出來~~
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

子爵府

我都係第一胎, 12w時曾覺得個肚跳跳下(好疏), 問醫生是否胎動, 醫生話無可能, 係我心理作用, 到差不多15w時, 感覺多左, 再問醫生, 醫生又話無可能, 胎動至少要20w才feel到!! 現在17w, 這兩天經常跳... 唔知又係咪我心多呢~~~

原文章由 faiemilycha 於 07-8-30 19:14 發表
各位姊妹, 你地feel 唔feel到呀??

我係第一胎, 早幾日忽然個肚右邊跳下跳下, 有d似心跳 (但好強果隻) , 唔知係咪??

但之後幾日又冇啦喎!!

別墅

我都係第一胎,剛16week時有次電視正播放Pampers廣告時,忽然肚皮感到強勁的跳動(當時我手輕撫著肚子),直至廣告完畢為止,我估寶寶好喜歡廣告中活躍的BB,不過到現在都未見到這廣告再度出現
我有時輕撫肚皮時也感到寶寶的心跳,妳們也有相似的感覺嗎?

[ 本文章最後由 cecily88 於 07-8-31 03:03 編輯 ]

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!muVS2nCRFRTzOqdWsoPrjg

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我未呀,而家先14w,好期待呀~~
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

子爵府

好媽媽勳章

有呀...間唔中會有下大力 kick 埋黎架~
夜晚訓o係張床度摸住個肚就感受到架喇
彈下彈下咁囉....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

cmmcbb :

你係唔係第一胎呀 ?

伯爵府

醒目開學勳章

早兩日, 我feel到左下復跳跳吓

伯爵府

醒目開學勳章

早兩日, 我feel到左下復跳跳吓,以為係BB心跳, 點知原本係自己心跳咋, 可能我按到自己大動脈啦

[ 本文章最後由 MK2006 於 07-8-31 10:04 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 彥仔媽媽 於 07-8-31 10:00 發表
cmmcbb :

你係唔係第一胎呀 ?

係呀..

洋房

呢幾日間中好似覺得有幾下郁, 又好似d腸動甘, 所以都唔sure, 但就無直接feel到心跳, 只係好似郁左一下, 幾下甘..

大宅

我係第一胎(16WK),所以唔知胎動係點樣,只係FEEL到又好似d腸動甘 嘜原來除左BB郁,仲可以FEEL到BB心跳咩?

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Kate00 於 07-8-31 14:20 發表
我係第一胎, 現在16weeks, 早幾日睇電視時feel到個肚好似有野係入面跳左幾下, 不過之後都沒feel到啦. 但現在會間中feel到個肚會無端端好實, 好似肚入面有野頂住我個肚咁, 我唔知係咪bb頂住我, 當我掃下掃下個肚之後, ...

係亞 b 黎架...佢可能用個頭或者個背脊頂住你呀。
掃下掃下佢就會轉身架喇...你隻手會感覺到佢轉身添架~

男爵府

我仲未feel到呀!!!

男爵府

原文章由 siuyauyau 於 07-8-31 20:48 發表
我仲未feel到呀!!!

第一胎係遲D先feel到架, 我諗你應該遲多些少就會feel到.

原來第二胎真係會較早就feel到架, 而家我經常到感覺到!

民房

我呢兩日feel 到個肚間中跳下跳下, 同之前feeling一樣, 越來越相信係bb郁緊!!

但冇乜feel 到個肚忽然硬左喎!!

子爵府

好媽媽勳章

昨晚俾亞 b 嚇親我
睇睇下電視,突然覺得個肚好似有 d 痛想去大大 or 放屁咁o既感覺,跟住個肚就o係右邊突起,仲要尖尖地咁突出黎,好硬架...跟住我就摸住同 bb 講,做咩咁興奮,你嚇親媽咪呀。咁佢就轉身,個肚又唔突喇....

個感覺又興奮,但又真係俾佢嚇親....

我諗我哩個 b 女唔方斯文得去邊....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

B女驚你太投入個電視劇 ,
踢下你等你唔好咁投入 ,
個種感覺好攪野架 ,
個個媽媽都唔同 ,
你睇下你個B女幾錫個媽媽 :lol

原文章由 cmmcbb 於 07-9-1 10:19 發表
昨晚俾亞 b 嚇親我
睇睇下電視,突然覺得個肚好似有 d 痛想去大大 or 放屁咁o既感覺,跟住個肚就o係右邊突起,仲要尖尖地咁突出黎,好硬架...跟住我就摸住同 bb 講,做咩咁興奮,你嚇親媽咪呀。咁佢就轉身,個肚又唔突喇....

個感 ...

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 彥仔媽媽 於 07-9-1 10:22 發表
B女驚你太投入個電視劇 ,
踢下你等你唔好咁投入 ,
個種感覺好攪野架 ,
個個媽媽都唔同 ,
你睇下你個B女幾錫個媽媽 :lol

哈哈...可能係喎....
今朝起身個肚好 "拱" 呀,唔知係咪佢玩倒立...
個 b 女真係呢~~~~~~~

首頁
12345...6

尾頁

跳至