婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

平日洗衫煮飯洗碗掃地拖地都是我做,有時出左街就唔做,(屋企仲有姑仔叔仔係到),日日99返黎都厭邊到唔乾淨邊到無洗,就連叔仔去完大便無刷廁所都係話我唔做,今次出完街返黎被佢話"都唔知你d咩生活習慣黎既,出街之前應該汁好間屋咖啦"

查實我無聽過會出街之前汁屋囉。我自己出街前都大把野做,個女d野都要準備,都係搞一大輪先出街。我仲得閒同你汁埋屋?(連之前我媽入左醫院我要趕過去佢都要我汁埋屋先準走)
而家姑仔唔洗返學啦,日頭訓教夜晚打機乜都唔做你又唔話佢?唔叫佢做 ?

呢幾日99返鄉下拜山。我終於有得抖喇(心理上)

Chloepigmama  叫叔仔娶個工人  發表於 14-4-3 20:00
jump.jump  搬,住得咁委屈我寧願瞓街  發表於 14-4-3 09:33

禁止訪問

回覆:Haileymama:P 的帖子

大宅

引用:因為果啲係佢仔女,佢覺得你唔做,唔通叫我

原帖由 smallbeauty 於 14-04-02 發表
因為果啲係佢仔女,佢覺得你唔做,唔通叫我啲仔女做呀?!
佢話我唔知咩習慣,佢細細個婆婆已經教佢要汁,我心諗又唔見你教你d仔女要汁

禁止訪問

回覆:Haileymama:P 的帖子

大宅

回覆 Haileymama\"\" 的帖子

真係戥樓主你慘...真係當你妹仔咁用~

男爵府

要同99住,多數99都當新抱係妹仔架啦 ~

男爵府

Haileymama 發表於 14-4-2 11:41
平日洗衫煮飯洗碗掃地拖地都是我做,有時出左街就唔做,(屋企仲有姑仔叔仔係到),日日99返黎都厭邊到唔乾淨 ...
由佢講囉.. 賓妹咩..
如果屋企其他人d 生活習慣都係咁求其.. 你又何必同佢認真做死自己?

kalonice    發表於 14-4-2 15:15
chinglui  agree!  發表於 14-4-2 14:57

大宅

引用:要同99住,多數99都當新抱係妹仔架啦 ~

原帖由 滿足 於 14-04-02 發表
要同99住,多數99都當新抱係妹仔架啦 ~
no la,我阿媽唔係。
我嫂咩都唔做的。

滿足  嘩﹗你阿媽好人啫  發表於 14-4-3 13:28
beeb1014  同我媽一樣,我嫂又係咩都吾洗做  發表於 14-4-2 15:00

大宅

引用:你扮傻問佢嘛~99咁我未嫁入黎果時係咪都係

原帖由 smallbeauty 於 14-04-02 發表
你扮傻問佢嘛~99咁我未嫁入黎果時係咪都係你汁呀?你咁錫佢地咖?真係好啦唔使佢地做你自己做曬....
...
佢地真係乜都唔洗做咖

大宅

引用:回覆 Haileymama 的帖子真係戥樓主你慘...

原帖由 chinglui 於 14-04-02 發表
回覆 Haileymama 的帖子

真係戥樓主你慘...真係當你妹仔咁用~
我成日見隔離屋個賓賓同我同時間做緊一樣既野,心諗我真係同賓賓無分別

大宅

回覆:出街之前要汁好間屋

灰姑娘做晒家務先好岀門口

大宅

回覆 Haileymama\"\" 的帖子

你C6冇幫你?你應該爭取番你自己應有既私人時間...唔係幫佢地班人做家務,洗厠所!

大宅

引用:Quote:Haileymama 發表於 14-4-2 11:41 平

原帖由 mrhappy123 於 14-04-02 發表
由佢講囉.. 賓妹咩..
如果屋企其他人d 生活習慣都係咁求其.. 你又何必同佢認真做死自己?
佢成日話我唔拖樓梯,大佬呀bb岩岩識行走黎走去,我去左拖樓梯邊個同我睇bb,等佢地返黎先拖又話我唔早d做
成日叫我早d起身做晒d家務。好啦我日頭做晒夜晚佢地d仔女搞亂又話我無掃
佢自己剩係得把口。又唔見佢做
次次開飯都要人不埋出黎比佢,又唔見姑仔叔仔會不埋比我地
識話人唔識教自己個d

大宅

引用:回覆 Haileymama 的帖子你C6冇幫你

原帖由 chinglui 於 14-04-02 發表
回覆 Haileymama 的帖子

你C6冇幫你?你應該爭取番你自己應有既私人時間...唔係幫佢地班人做家務,洗厠所! ...
而家我老公見我唔鍾意,佢放工返黎幫我做晒,有時老公無拖樓梯,99又話我了

大宅

引用:灰姑娘做晒家務先好岀門口

原帖由 nicole_mama 於 14-04-02 發表
灰姑娘做晒家務先好岀門口
佢講到個個都係咁得我唔係我未見過囉,最重要係,我從來無見過佢會汁左先出街

大宅

你99真係當你妹仔咁。你嫁左入門幾耐?
有冇返工?你嫁入黎之前邊個做?

大宅

樓主係咪嫁咗入豪門!!??
唉...同99住就係有呢度唔好, 家務做又話, 唔做又話。你C6會幫你手都好, 不過我覺得最好係佢自己同佢阿媽講, D細佬妹都應該要做下家務。因為佢娶個老婆番唻唔會要唻照顧佢地一家!!

男爵府

你99無病化?!
當你工人咁洗呀?
佢咪short上腦
你應該要即時話返佢

大宅

引用:你99真係當你妹仔咁。你嫁左入門幾耐?有冇

原帖由 candyaust 於 14-04-02 發表
你99真係當你妹仔咁。你嫁左入門幾耐?
有冇返工?你嫁入黎之前邊個做?

...
我嫁左年幾,無做野呀全職湊b,未嫁之前係佢做,嫁左就算我大住肚都係我做,我仲試過跣落樓梯,好彩bb無事但就整傷左盤骨同腰到而家都未好晒

大宅

引用:樓主係咪嫁咗入豪門!!

原帖由 LiC9_Joey 於 14-04-02 發表
樓主係咪嫁咗入豪門!!??
唉...同99住就係有呢度唔好, 家務做又話, 唔做又話。你C6會幫你手都好, 不過我覺 ...
佢話會求其話下佢個女"呀妹你都要汁下自己間房呀"
有時我老公鬧佢地煮完野食搞到污糟又唔洗等我洗,佢媽會話"你係呀嫂照顧佢地好應該"

pigdull_kwok  妳99果然痴咗總掣  發表於 14-4-2 14:57

首頁

尾頁

跳至