自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:真係唔明D人咁鍾意開門柵門嘭嘭呯呯

伯爵府

熱血勳章

呢啲人真係好無公德心

男爵府

擺明玩嘢

男爵府

回覆:beeb1014 的帖子

同事天涯倫落人!佢成日嘈醒我個仔

伯爵府

我屋企都係,住村屋(一橦四層,一層一戶嗰隻),出入成日鬼死咁大力閂門,真係火都黎埋。

男爵府

我對面屋都係咁
比佢嚇到彈起

珍珠宮

引用:我家對面住嘅退休人士兩公婆, 無論晨早或夜

原帖由 queenie0102 於 14-04-02 發表
我家對面住嘅退休人士兩公婆, 無論晨早或夜深, 總知佢地一出一入門, 都會製造好大聲嘅嘭嘭呯呯門聲, 佢地兩 ...
有呀!出出入入勁大力,成幢樓都震,佢度門同閘唔爛都好野,80%住客都好憎呢家人。

佢個女特別大力,有次忍唔住等佢經過我門口,我隔住度門鬧:痴線架,咁大力閂門。之後好左幾日,又再黎過。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

禁止訪問

引用:我家對面住嘅退休人士兩公婆,+無論晨早或夜

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:queenie0102 的帖子

好似我對面果家人呀,佢一關門呯到我度門都震一震

侯爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 BK Milk勳章

我99又係咁,講嘢又大聲,係出面等升降機都聽到佢把聲。

別墅

回覆:queenie0102 的帖子

我對面家都係,在門口大聲講byebye七,八次都未走又係分前后腳出門

男爵府

我隔離個又喺!佢自己仲有對B!自己都唔怕嚇番自己個B! 傻瓜!

侯爵府

我隔黎屋係咁,佢地應該好憎度門!

翡翠宮

A_lcy 發表於 14-4-3 09:38
我D 隔離鄰舍又係勁討厭, 大陸家人又係會同個仔嘈交, 零晨2, 3點, 朝早6, 7點都照嘈
一係響走廊大聲講野.

好在我仔依家叫做大D,如果唔係實會好似你咁比佢地嚇到彈起!!

佢地上一手,又係大陸人不過應該係落左香港好多年果隻,佢地兩個女都仲讀緊幼稚園,但兩個女唔理幾點都係走廊玩,有時仲要搵D玩具拍打隔離鄰舍個鐵閘!!

我仔BB時,BB床放係龐,佢地係我門口開大部電子琴再大聲唱歌!我即刻開門好好聲氣同佢講BB瞓左你地行遠D玩啦!好在佢地都聽....但住佢隔離果家人就慘,兩個妹妹星期日朝早未夠9點就走去佢門口玩,又係咁叫妹妹出黎,果家人都有個BB女,大約歲幾....但呢兩個妹妹嘅父母從未出聲話過兩個女.........

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我斜對面 lift 果邊個兩個後生(男,女同居友)又係關個死人鐵閘大聲到連我果邊都震埋, 都唔知係唔係同隔離屋有仇噤, 大力到無人有, 見到個男着西裝, 斯斯文文, 女就係屋企就唔知做乜, 就聽到佢係屋企練琴, 兩個好眉好貌, 點知噤鬼無品.

子爵府

我住果層有兩家人係咁,半夜都係咁,一聲鐵閘一聲大門,真系鬼都比佢嚇走。仲要兩家都養狗,佢地出出入入隻狗都會狂吠。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我都有個咁既鄰居,唔住正隔離

用戶要求終止服務

我某D 大陸鄰居有幾戶咁 : -

1) 喜歡開左木門(尤其是夏天) 開到電視大大聲/收音機..或請同鄉在室內高談闊論..成巷都知佢同客人傾計..

2) 在走廊大嗌大叫傾計....或 2 家間住條巷,在室內互嗌過去傾計

3) 比D 仔女出去大叫大嚷四處奔跑踩單車(走廊是他們的賽道,他們會帶備計時器鬥快...啦啦隊又在吶喊助威)...在走廊坐痰盅 ALL 屎..四圍丟垃圾佢地玩完...每日一定走唔甩一定有糖紙之類垃圾

4) 一係呢...個孫預早去按LIFT...在大當大嗌去巷尾-----麻麻有LIFT...每日都一次

5) 清晨5-6 點都在走廊大嗌.....應該又搵到傾計對手

6) 再唔係抱埋個哭緊嘅BB, 挨坐在我鐵閘在"湊"仔...佢話佢老公訓緊喎...所以要出黎....但揀在我門前

唉!! 無辦法我住果度陸氣重

用戶要求終止服務

fatchu@home 發表於 14-4-3 12:05
好在我仔依家叫做大D,如果唔係實會好似你咁比佢地嚇到彈起!!

佢地上一手,又係大陸人不過應該係落左香港好 ...

唉! 又係咁..

侉地唔管下自己D 子女過喎....走去人地門前大叫大嚷....咁都唔話下佢

救命....就算落左黎幾耐....D 行為咁, 都MEET 唔甩D 陸氣

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我隔離屋都係咁 , 2 公婆 , 冇野做 , 1 日彭 10 幾次以上 , 攪到我隻狗吠 !

有時佢仲要唔係搭我地層數既 lift , 係都要由後樓梯出返來 , 防煙門又彭到好大聲 ,

到佢返屋企 , 鐵閘 , 門又再彭 1 次 , 共 3 次 , 真係想投訴佢囉 !

首頁

尾頁

跳至