自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

去嗰日差八日才夠半年呀!個人即刻好灰!
護照快過期,想換本新,如果預約申請,小朋友要親身到嗎?我唔記得咗。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:幫小朋友預約申請特區護照,小朋友要親身去嗎?

去咗可以代攞
唔去攞時都要去一次

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

攞果時點都要去

珍珠宮

回覆:幫小朋友預約申請特區護照,小朋友要親身去嗎?

交 form 或拎時點都要出現一次

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:護照快過期,想換本新,如果預約申請,小朋

原帖由 芝達 於 14-04-02 發表
護照快過期,想換本新,如果預約申請,小朋友要親身到嗎?我唔記得咗。
一係小朋友親身去申請,到時揾人代攞!一係郵寄申請,到時都要小朋友親自去攞証。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

謝謝各位!
再問吓!其實阿仔本護照十月中到期,但想復活節去泰國旅行。有效期差個幾星期才夠半年,有冇人試過?入到境嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

芝達 發表於 14-4-2 22:40
謝謝各位!
再問吓!其實阿仔本護照十月中到期,但想復活節去泰國旅行。有效期差個幾星期才夠半年,有冇人 ...
入境時夠6個月咪OK囉

芝達  就係入境嗰陣差八日!好灰!  發表於 14-4-2 22:44
放下自在

公爵府

謝謝各位!
再問吓!其實阿仔本護照十月中到期,但想復活節去泰國旅行。有效期差個幾星期才夠半年,有冇人 ...

去果陣時夠半年就可以
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

男爵府

謝謝各位!
試過OK,但應該係關員無留意,5會博,因為如果check到5比入境就要原機番香港,你諗下依家績期麻煩D定到時去5到麻煩D?!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:謝謝各位!再問吓!其實阿仔本護照十月中到

原帖由 芝達 於 14-04-02 發表
謝謝各位!
試過

同行朋友5個月期去bkk

禁止訪問

回覆:特區護照差個幾星期才夠半年有效期,去到泰國嗎?

男爵府

大宅

好媽媽勳章

回覆 芝達 的帖子

我都係呀, 今日先知個仔本特區差10日先夠6個月. 而家即刻去預約, 唔知幾時攞到呢...

伯爵府

芝達 發表於 14-4-2 23:08
快續期唔好搏入境, 馬航單野之後所有關員可能比之前嚴, 唔好搏

複式洋房

其實最好超過半年
我唔太肯定,好似有快證

男爵府

回覆:特區護照差個幾星期才夠半年有效期,去到泰國嗎?

預約已經去到5月,快證唔接受以旅遊為由。我唯有用投遞方式交表,係最快之選,不過已打定輸數。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:其實最好超過半年我唔太肯定,好似有快證

首頁

尾頁

跳至