自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

tuenmunbb 發表於 14-4-3 07:58
帶啲漫畫,兒童雜誌比囝囝解下悶呀!
我有諗過帶圖書, 兒童雜誌都好, 其實屋企好多兒童報紙學校訂既, 都無時間過,
都係呢D時候啦.

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:tuenmunbb+發表於+14-4-3+07:58+帶啲

原帖由 rubyplk 於 14-04-03 發表
我有諗過帶圖書, 兒童雜誌都好, 其實屋企好多兒童報紙學校訂既, 都無時間過,
都係呢D時候啦.
...
真會利用時間!!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

tuenmunbb 發表於 14-4-3 08:00
仲有帶對拖鞋,帶隻杯,杯蓋,陪佢瞓覺嘅公仔。。。
緊要,
佢晚晚都要隻馬騮攬住.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:jolo 發表於 14-4-3 07:51 帶多件衫

我唔知仲要帶咩,
牙刷、毛巾、衫...... 仲有咩??
日日返學校拎功課
如果唔係積埋一次做會屎得更慘

水晶宮

tuenmunbb 發表於 14-4-3 08:02
真會利用時間!!
咁係呀MA
佢又唔比我掉, 話放假會睇, 但係放得長假, 放完要考試, 所以要溫書, 又係無得睇

水晶宮

小倩 發表於 14-4-3 08:04
日日返學校拎功課
如果唔係積埋一次做會屎得更慘
係就係, 不過醫院都要做功課, 會唔會好慘

水晶宮

回覆 小倩 的帖子

一係聽日先拎, 星期五,
一次拎兩日, 有個星期六日慢慢做.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:小倩 發表於 14-4-3 08:04 日日返學

係就係, 不過醫院都要做功課, 會唔會好慘
2兄弟學期初出水痘我都有日日拎…
細仔嘅老師仲寫紙話
功課要第二朝跟哥哥帶返

水晶宮

小倩 發表於 14-4-3 08:10
2兄弟學期初出水痘我都有日日拎…
細仔嘅老師仲寫紙話
功課要第二朝跟哥哥帶返
下.................
出水痘會唔會發燒???

發燒會好暈.

王國長老

引用:Quote:小倩 發表於 14-4-3 08:10 2兄弟學期

下.................
出水痘會唔會發燒???
通常朝早俾佢勁瞓
到食完晚餐有精神先做…
阿細好啲,功課量唔多
小四哥哥4點要開始做
否則真係做唔切

水晶宮

小倩 發表於 14-4-3 08:20
通常朝早俾佢勁瞓
到食完晚餐有精神先做…
阿細好啲,功課量唔多
唉..... 真係得閒X, 唔得閒病

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:jolo+發表於+14-4-3+07:51+帶多件衫

我唔知仲要帶咩,
牙刷、毛巾、衫...... 仲有咩??
外套丶沖涼梳洗用品,大毛巾(沖涼抹身/夜晚凍用),多幾條手巾仔,cream,書/遊戲機,抹手面濕紙巾,紙巾。拖鞋,襪(夜晚凍時著)。膠袋裝污染3走。
最緊要帶後備外置電。

暫時記得咁多。

水晶宮

jolo 發表於 14-4-3 08:54
外套丶沖涼梳洗用品,大毛巾(沖涼抹身/夜晚凍用),多幾條手巾仔,cream,書/遊戲機,抹手面濕紙巾,紙巾 ...
THX, 我帶外用充電比佢.

男爵府

回覆 rubyplk 的帖子

祝您仔仔早日康復, 媽媽加油!

水晶宮

CP916 發表於 14-4-3 09:32
回覆 rubyplk 的帖子

祝您仔仔早日康復, 媽媽加油!
THX~
唔知係唔係第一次入院, 我唔知佢驚唔驚, 不過我就好擔心佢唔慣,

依家等婆婆快D係公司蛇出黎幫我睇女, 我就即去醫院.

KYCHOW1231  加油呀!祝囝囝早日康復!辛苦媽媽了!  發表於 14-4-3 09:53

水晶宮

回覆 小倩 的帖子

小倩, 我頭先去醫院, 佢有精神既, 不過面都青青地, 嘴又白
見佢食左藥想瞓, 不過又周身痕瞓唔好咁

有無方法令佢舒服D??

姑娘話佢未咁快可以出得院, 話要等佢退D疹先.

王國長老

rubyplk 發表於 14-4-3 17:48
回覆 小倩 的帖子

小倩, 我頭先去醫院, 佢有精神既, 不過面都青青地, 嘴又白
可搽潤膚膏/熱痱水止痕
煲啲竹蔗茅根飲啦, 清熱呀

水晶宮

小倩 發表於 14-4-3 18:02
可搽潤膚膏/熱痱水止痕
煲啲竹蔗茅根飲啦, 清熱呀
熱痱水依家仲有呢D野架咩

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+小倩+的帖子死火....中左好多,+佢琴日

原帖由 rubyplk 於 14-04-02 發表
回覆 小倩 的帖子

死火....
似係腥紅熱

水晶宮

luvysl_blythe 發表於 14-4-3 18:09
似係腥紅熱
已証實, 依家係醫院隔離病房.

首頁

尾頁

跳至