親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

希望同大家分享:loveliness:

http://hk.myblog.yahoo.com/monchan91/archive?l=f&id=7

男爵府

好媽媽勳章

我睇晒你個8月東京遊記寫完喇! 真係好正喎, 我將會去跟團唔知有無自由行咁好玩呢

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

精彩
吉祥寺SATOU牛肉波同鐵板松阪牛 seems very delicious

[ 本文章最後由 991129 於 07-9-5 13:48 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

原文章由 ywpw 於 07-9-5 11:43 發表
我睇晒你個8月東京遊記寫完喇! 真係好正喎, 我將會去跟團唔知有無自由行咁好玩呢

ywpw,
有機會一定要自由行ar..日本自由行好易ga jar

男爵府

畀面勳章

原文章由 991129 於 07-9-5 13:40 發表
精彩
吉祥寺SATOU牛肉波同鐵板松阪牛 seems very delicious

991129,
真係好好食ga:-P :-P

大宅

我黎緊10月都一家三口(囡囡兩歲)自由行去東京呀

原文章由 monchan 於 07-9-5 14:55 發表

991129,
真係好好食ga:-P :-P

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 monchan 於 07-9-5 14:54 發表

ywpw,
有機會一定要自由行ar..日本自由行好易ga jar

其實我同老公都唔鍾意跟團, 都好想自由行, 但未去過又唔夠膽,希望今次跟團會順順利利.:loveliness:

男爵府

HI,
我睇左你既bldg, 我想請問7月及8月, 邊個月份會熱d, 我會出年去, 而家收集緊資料, 請問book池袋劇場貴唔貴, 要幾$$一晚,及響邊樹book, 另可否給我你去過既食店資料,
萬二分唔該晒.

[ 本文章最後由 AA 於 07-9-6 13:11 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

原文章由 AA 於 07-9-6 08:52 發表
HI,
我睇左你既bldg, 我想請問7月及8月, 邊個月份會熱d, 我會出年去, 而家收集緊資料, 請問book池袋劇場貴唔貴, 要幾$$一晚,及響邊樹book, 另可否給我你去過既食店資料,
萬二分唔該晒. ...

AA,
日本8月係全年最熱ge...7月中去嗰次...好舒服...日日都22-24度...晚上仲好涼tim...我地喺永x買package...如果喺上劇場個網自己book...大約$500/晚...呢間酒店好骨只...雖然唔大...但企企理理...張床又舒服...離JR又近...樓下極旺...不過走ge時候就煩麻少少la...我地搭機場巴士...要拖住d行李去太子酒店搭車...今次我地book唔倒劇場...有d失望...住大都會...勝在交通方便仲有機場巴士直達:-P 至於食店...你不如話比我知你想去邊間ar...因為我7月同8月都有去ma...太多我唔記得ga la

男爵府

畀面勳章

原文章由 ywpw 於 07-9-5 20:52 發表

其實我同老公都唔鍾意跟團, 都好想自由行, 但未去過又唔夠膽,希望今次跟團會順順利利.:loveliness:

ywpw,
有得去玩...跟團同自由行一樣咁開心la...祝你同honey有個開心愉快旅程:loveliness: :loveliness:

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 monchan 於 07-9-6 23:19 發表

ywpw,
有得去玩...跟團同自由行一樣咁開心la...祝你同honey有個開心愉快旅程:loveliness: :loveliness:

成你貴言

男爵府

原文章由 monchan 於 07-9-6 23:15 發表

AA,
日本8月係全年最熱ge...7月中去嗰次...好舒服...日日都22-24度...晚上仲好涼tim...我地喺永x買package...如果喺上劇場個網自己book...大約$500/晚...呢間酒店好骨只...雖然唔大...但企企理理...張床又舒服... ...

monchan,
唔該晒呀, 我打算7月頭出發, 一行7人, (其中有位5歲小朋友), 要book三間twin房, 應該幾時book, 另你響永x買package, 貴唔貴呀, 塔咩機呀, 我見劇場個網一晚唔只$500/晚, 好以好貴, d食鋪方面第我再睇清楚再問你, 真係痳煩晒, 另你個bldg真係好正.

男爵府

畀面勳章

原文章由 AA 於 07-9-7 13:22 發表

monchan,
唔該晒呀, 我打算7月頭出發, 一行7人, (其中有位5歲小朋友), 要book三間twin房, 應該幾時book, 另你響永x買package, 貴唔貴呀, 塔咩機呀, 我見劇場個網一晚唔只$500/晚, 好以好貴, d食鋪方面第我再睇清楚 ...

AA,
喺永x買package一d都唔貴ga...已經夾過晒價...咁ge我坐港龍+劇場...呢個package係最抵...七月去嗰次...我個package6晚$5700幾仲已經upgrade左twin bed...不過咁...港龍由10月開始取消東京條線喇...噚日見倒永x有個仲正...JAL+劇場(JAL時間好ar..早去晚返..不過唔係日日有呢班機)同我買個price差唔多jar...sorry記錯左$500/晚係單人房...因我妹一個人去喺網上book$500/晚 ...另外你買package留意吓...有d旅行社係團體票嚟ga...我同永x買...機票即時confirm...hotel就大約等一日就confirm倒...我上次7月去時...5月中已經買喇...劇場好full ga...要早d訂

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

monchan,

我都會係出年 7 月去東京 7 日自由行,
我想問下大都會搭 jr/地鐵 方便嗎??
因為我有小朋友所以多數會選擇大都會有機場巴士真達..

我一定會去麵包館..因為我係麵包 fan..
請問係池袋點搭車去呢??

Thank You!!

原文章由 monchan 於 07-9-7 14:21 發表

AA,
喺永x買package一d都唔貴ga...已經夾過晒價...咁ge我坐港龍+劇場...呢個package係最抵...七月去嗰次...我個package6晚$5700幾仲已經upgrade左twin bed...不過咁...港龍由10月開始取消東京條線喇...噚日見倒永x ...

男爵府

畀面勳章

原文章由 Oscar媽 於 07-9-7 17:19 發表
monchan,

我都會係出年 7 月去東京 7 日自由行,
我想問下大都會搭 jr/地鐵 方便嗎??
因為我有小朋友所以多數會選擇大都會有機場巴士真達..

我一定會去麵包館..因為我係麵包 fan..
請問係池袋點搭車去呢??

Thank Y ...

Oscar媽,
大都會搭JR/地鐵勁方便...出JR行兩分鐘就到...有小朋友就真係要呢間喇
麵包超人館...我由池袋乘JR山手線到涉谷轉~東急東橫線~喺新高島駅落車...上地面經過停車場就到ga la...不過提醒一點就係~東急東橫線~要選乘(特急)或(急行)先好搭...半個鐘就到...否則站站停ga ...其實池袋都有條~湘南線~去橫濱...不過班次唔係好密...除時搭錯的...去到橫濱又要轉車...條數一樣...仲耐咗tim...因我地撞過板ma...所以首選乘~東急東橫線~:loveliness:

大宅

when we went on june, it rained, so cannot visit 吉祥寺SATOU牛肉波同鐵板松阪牛. TOO BAD

川越- is very good too, and the 3 and 5 layers Green tea cold noddles is EXCELLENT.

原文章由 991129 於 07-9-5 13:40 發表
精彩

[ 本文章最後由 st 於 07-9-8 16:45 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

原文章由 st 於 07-9-8 16:41 發表
when we went on june, it rained, so cannot visit 吉祥寺SATOU牛肉波同鐵板松阪牛. TOO BAD

川越- is very good too, and the 3 and 5 layers Green tea cold noddles is EXCELLENT.

st,
個綠茶麵真係好食ga...不過食到第三層已經好飽喇...有機會再去時...食三層已經夠喇!

大宅

yes,, tempura set is very good tim. but the soba is not good as 綠茶麵....:)

原文章由 monchan 於 07-9-8 21:45 發表

st,
個綠茶麵真係好食ga...不過食到第三層已經好飽喇...有機會再去時...食三層已經夠喇!

男爵府

monchan,
$5700仲upgards左twin bed又真係幾低, 請問劇場d早餐ok嗎, 機場稅是否未計, 希望我book時有平的plan啦, 5月book會唔會好遲, priceline同永安唔知邊個價平d呢.thx

[ 本文章最後由 AA 於 07-9-10 12:54 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

monchan

唔該晒!!我遲些會再有問題請教你!!

我 7 月頭出發係 4 月 book 酒店機票會唔會遲呀!!
原文章由 monchan 於 07-9-7 23:24 發表

Oscar媽,
大都會搭JR/地鐵勁方便...出JR行兩分鐘就到...有小朋友就真係要呢間喇
麵包超人館...我由池袋乘JR山手線到涉谷轉~東急東橫線~喺新高島駅落車...上地面經過停車場就到ga la...不過提醒一點就係~東急東 ...

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 07-9-10 12:13 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至