親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

monchan,
我找到一d食店名, 可否告知地址, 唔該晒
池袋-大戶屋
歌舞伎町一番街~清江苑~食韓燒放題
池袋有燒肉同shabu shabu放題
川越-寿庵綠茶麵
新宿~蟹道樂
thx

大宅

池袋有燒肉... 燒肉 is very funny, and I like it.!!!!:)

原文章由 AA 於 07-9-10 12:53 發表
monchan,
池袋-大戶屋
川越-寿庵綠茶麵
新宿~蟹道樂
thx ...

男爵府

畀面勳章

原文章由 AA 於 07-9-10 12:53 發表
monchan,
池袋-大戶屋
川越-寿庵綠茶麵
新宿~蟹道樂
thx ...

AA,
http://www.douraku.co.jp/kanto/shop/shinjyuku_h.html
~蟹道樂~...我去嗰間係~新宿駅前店~

http://www.hotpepper.jp/A_20100/strJ000631830.html
燒肉同shabu shabu放題

http://www.ootoya.com/search/index.php/search/station?station=%92r%91%DC&x=13&y=9
~大户屋~

川越-寿庵綠茶麵...詳細地址就揾唔倒...其實喺條大街度...近時之鐘咁上下...好易揾ga jar:loveliness:

歌舞伎町一番街~清江苑~...詳細地址就冇...不過又係好易揾...沿住~歌舞伎町一番街~入口...一直行約7-80步(街頭附近)...望向右手邊地鋪就係:loveliness:

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

川越- 有幾間綠茶麵, 形式上差不多 ......
喜多院有綠茶麵店都OK (通常天書會介紹在" 藏前一番街" -壽奄)

[ 本文章最後由 1928mickey 於 07-9-11 09:12 編輯 ]

大宅

monchan
蟹樂道駛唔駛預先book定?

原文章由 monchan 於 07-9-10 23:53 發表

AA,
http://www.douraku.co.jp/kanto/shop/shinjyuku_h.html
~蟹道樂~...我去嗰間係~新宿駅前店~

http://www.hotpepper.jp/A_20100/strJ000631830.html
燒肉同shabu shabu放題

http://www.ootoya.com/search/in ...

男爵府

畀面勳章

原文章由 pamila 於 07-9-11 09:55 發表
monchan
蟹樂道駛唔駛預先book定?

pamila,
知道多人去...所以約6點就到喇...得兩三枱人...侍應叫我地任坐 如果諗住早去就唔洗book la...你預番食個餐由上菜至食完個餐...最少兩個鐘ga

男爵府

monchan,
唔該晒, 我出發前可能再煩你, thx

男爵府

畀面勳章

原文章由 AA 於 07-9-11 20:04 發表
monchan,
唔該晒, 我出發前可能再煩你, thx

AA,
唔好客氣啦:loveliness: 我知ge一定答你:loveliness:

大宅

其實有個兩歲囡囡去食蟹,佢有冇野食架呢?另外,佢駛唔駛比$?點計?

原文章由 monchan 於 07-9-11 10:51 發表

pamila,
知道多人去...所以約6點就到喇...得兩三枱人...侍應叫我地任坐 如果諗住早去就唔洗book la...你預番食個餐由上菜至食完個餐...最少兩個鐘ga ...

大宅

pamila,

我都打算趁囡囡兩歲前去東京旅行,請問你會十月幾時去呀?我會喺12/10-17/10去六日五夜,你會同囡囡去邊啲景點呀?我打算去迪士尼、上野動物園、橫濱八景島及麵包超人館。

男爵府

畀面勳章

pamila,
唔係人頭計ga...叫set ga...我見有一pair都係叫一個set...至於囡囡啱唔啱食就唔知喇...如果囡囡食蟹ge咪得lor...叫個set有飯ge咪得lor...好似我地個blog影出嚟d飯咁...除咗set仲有好多嘢可以散叫ga:loveliness:

原文章由 pamila 於 07-9-12 12:01 發表
其實有個兩歲囡囡去食蟹,佢有冇野食架呢?另外,佢駛唔駛比$?點計?

大宅

RM1213

我會20/10-27/10去八日七夜呀
第一日~hello kitty land (因sat 開始晚上8:00)
第二日~原宿,皇居
第三日~橫濱(麵包超人館,outlet,mm21)
第四日~川越,吉祥寺
第五日~廸士尼
第六日~日光
第七日~葛西臨海公園,台場
第八日~上野買手信

原文章由 RM1213 於 07-9-12 12:56 發表
pamila,

我都打算趁囡囡兩歲前去東京旅行,請問你會十月幾時去呀?我會喺12/10-17/10去六日五夜,你會同囡囡去邊啲景點呀?我打算去迪士尼、上野動物園、橫濱八景島及麵包超人館。 ...

大宅

pamila,

每日嘅行程我仲未plan定,但見你啲行程有幾個都好似幾遠噃。你book咗酒店機票未呀?住邊間酒店?我搵中銀旅遊book坐西北住新宿華盛頓嘅package,唔係酒店full就係機票要waiting,真係慘!明明係淡季都咁full??-( 而家諗住酒店機票分開買算喇。

原文章由 pamila 於 07-9-13 09:54 發表
RM1213

我會20/10-27/10去八日七夜呀
第一日~hello kitty land (因sat 開始晚上8:00)
第二日~原宿,皇居
第三日~橫濱(麵包超人館,outlet,mm21)
第四日~川越,吉祥寺
第五日~廸士尼
第六日~日光
第七日~葛西臨海公園, ...

大宅

rm1213

機票,酒店我都攪掂哂架喇.機票我係priceline訂,應該係最平掛!我坐港龍機囉.西北都有位,仲平少少添~
至於酒店,我book池袋大都會.平均$1100一晚啦.之前想book平少少果d,但湊住個女,都係大d,近jr多d,同乾淨d好.
我有兩日行程都遠架.去日光因為我想睇楓葉.川越就因為佢有大戶江的建築,所以去睇睇囉.
其實東京我去過好多次.所以都去d之前未去過架囉.

原文章由 RM1213 於 07-9-13 17:59 發表
pamila,

每日嘅行程我仲未plan定,但見你啲行程有幾個都好似幾遠噃。你book咗酒店機票未呀?住邊間酒店?我搵中銀旅遊book坐西北住新宿華盛頓嘅package,唔係酒店full就係機票要waiting,真係慘!明明係淡季都咁full??-( 而家諗 ...

大宅

開頭我都諗住坐港龍,不過後尾嫌佢個回程時間早(好似3點幾)。我都去過東京兩次,今次行程主力為囡囡,希望啲長途行程唔會半途而廢啦!
妳囡囡戒咗片未?我囡囡而家喺屋企就冇著片,不過出街都係同佢著番,廢事忍唔到賴尿,所以我諗住帶一包片片褲去,唔夠到時再買。同埋我諗緊帶唔帶奶粉去,因為我囡囡為食,有得食就得!

原文章由 pamila 於 07-9-14 09:32 發表
rm1213

機票,酒店我都攪掂哂架喇.機票我係priceline訂,應該係最平掛!我坐港龍機囉.西北都有位,仲平少少添~
至於酒店,我book池袋大都會.平均$1100一晚啦.之前想book平少少果d,但湊住個女,都係大d,近jr多d,同乾淨d好. ...

大宅

我個女日間都叫戒左片架,係屋企一定唔著,就算出街同佢著左,佢都好少vi vi片片度.除非搭車,或者toilet太多人,等唔到啦.但我都會同佢著番片片架,費事煩麻.
片片同奶粉我都係諗住拎少少算喇.去到先買囉.帶住囡囡已經好多野要帶,仲帶成包片去,我諗三個喼都唔夠用呀

原文章由 RM1213 於 07-9-14 11:06 發表
開頭我都諗住坐港龍,不過後尾嫌佢個回程時間早(好似3點幾)。我都去過東京兩次,今次行程主力為囡囡,希望啲長途行程唔會半途而廢啦!
妳囡囡戒咗片未?我囡囡而家喺屋企就冇著片,不過出街都係同佢著番,廢事忍唔到賴尿,所以我 ...

大宅

我囡囡好奇怪o架,唔著片時會識得講要去廁所,著片去街都會同我講尿尿/屎屎,但就一定要痾喺片度,真係激死!

不過講真吖,我哋嘅囡囡呢個歲數去旅行都算係平得嚟又冇咁麻煩o架喇,起碼食嘢方面已經冇咁頭痛。

原文章由 pamila 於 07-9-14 15:38 發表
我個女日間都叫戒左片架,係屋企一定唔著,就算出街同佢著左,佢都好少vi vi片片度.除非搭車,或者toilet太多人,等唔到啦.但我都會同佢著番片片架,費事煩麻.
片片同奶粉我都係諗住拎少少算喇.去到先買囉.帶住囡囡已經好 ...

大宅

你錯喇. 囡囡食野係我最頭痛o既一環.佢到e+都係咩都唔係好肯食架咋.主力係奶同粥咋.其他d野, 入到口,一概吞番出黎

原文章由 RM1213 於 07-9-14 22:48 發表
我囡囡好奇怪o架,唔著片時會識得講要去廁所,著片去街都會同我講尿尿/屎屎,但就一定要痾喺片度,真係激死!

不過講真吖,我哋嘅囡囡呢個歲數去旅行都算係平得嚟又冇咁麻煩o架喇,起碼食嘢方面已經冇咁頭痛。

...

大宅

咁你就辛苦啲,我囡囡勁為食,有其他嘢食就奶都可以唔飲。 不過,我而家都減少囡囡飲奶次數為每日一餐,因為電視話牛奶唔適合小朋友飲用。

原文章由 pamila 於 07-9-17 15:14 發表
你錯喇. 囡囡食野係我最頭痛o既一環.佢到e+都係咩都唔係好肯食架咋.主力係奶同粥咋.其他d野, 入到口,一概吞番出黎

大宅

我check左我係東京時的天氣,平均得18.2度.
我諗住一家三口攞個大喼.都唔知夠唔夠添呀

原文章由 RM1213 於 07-9-17 15:46 發表
咁你就辛苦啲,我囡囡勁為食,有其他嘢食就奶都可以唔飲。 不過,我而家都減少囡囡飲奶次數為每日一餐,因為電視話牛奶唔適合小朋友飲用。

...

首頁

尾頁

跳至