跳至

首頁

尾頁

男爵府

幾個星期開學, 因為送囡囡返學上校車原故, 我先見到原來好多小朋友 (小學生, 幼稚園生同中學生)都唔係係慈雲山呢附近讀書, 你地小朋友係邊樹讀書, 分享下.

伯爵府

我見到有迦南,金巴輪,約克.

你小朋友讀邊間?

男爵府

ppsfung,
我囡囡讀小一啦, 係聖家-九龍城讀, 你有無小朋友呀, 讀邊間呢? 我見的都有喇沙, 聖羅撒, 崇真英小....

原來真係好多父母唔會讓小朋友報讀番本區.

daichoigo

原文章由 ppsfung 於 07-9-29 10:14 發表
我見到有迦南,金巴輪,約克.

你小朋友讀邊間?

複式洋房

讀民生

我囝囝在民生讀k1下午班,唔知有無慈雲山區k1小朋友想學英文?我想與其他家長夾,請個私人外藉老師上門學英文,最好3-4年小朋友一組。

idy

侯爵府

DAICHOIGO,

你係味第一ROUND就抽到聖家呀? 多唔多同學仔派到呢間呢? 我都好想囡囡入讀, 但唸機會率好低:-( :-(
原文章由 daichoigo 於 07-10-4 11:13 發表
ppsfung,
我囡囡讀小一啦, 係聖家-九龍城讀, 你有無小朋友呀, 讀邊間呢? 我見的都有喇沙, 聖羅撒, 崇真英小....

原來真係好多父母唔會讓小朋友報讀番本區.

daichoigo

...

別墅

worry,
機會實有嘅, 我囡囡在第2round大抽獎時, 抽到的, 我在甲部跨區第一志願填了這一間,我當時簡直不敢相信是事實

原文章由 worry 於 07-11-27 14:12 發表
你係味第一ROUND就抽到聖家呀? 多唔多同學仔派到呢間呢? 我都好想囡囡入讀, 但唸機會率好低:-( :-(

侯爵府

PAULASK

你囡囡又係入左聖家? 你都好勇喎, 第2ROUND都仲敢試, 有無唸過如果唔得會點呀?
原文章由 paulasl 於 07-11-28 10:57 發表
worry,
機會實有嘅, 我囡囡在第2round大抽獎時, 抽到的, 我在甲部跨區第一志願填了這一間,我當時簡直不敢相信是事實

男爵府

hello, 唔好意思, 依家先睇到呢個message !
其實機會人人有份, 唔洗咁擔心.

paulask, 我地囡囡今日放假, 明天要開始考試, 都唔知點温好. 你囡囡點樣温書架?

原文章由 worry 於 07-11-28 11:23 發表
PAULASK

你囡囡又係入左聖家? 你都好勇喎, 第2ROUND都仲敢試, 有無唸過如果唔得會點呀?

別墅

worry,

我在甲部跨區第一個志願選的, 在乙部是選自己喜歡的學校
當時我既想法係, d咩咩專家個個都叫人在甲部跨區都填番乙部自己網第一志願果間, 我問過好多人都會噤做多個機會, 我就諗個個都唔敢寫跨網, 我便試下橫掂都係一個機會
原文章由 worry 於 07-11-28 11:23 發表
PAULASK

別墅

daichoigo,

我是在早一個星期前開始每日都叫囡囡自己溫習的, 我見她在評估時都ok, 她爸爸又說頭個學期不用太緊張, 不要嚇親她給她太大壓力. 係常識科要同佢溫, 同要佢寫下常識書d生字

paulask, 我地囡囡今日放假, 明天要開始考試, 都唔知點温好. 你囡囡點樣温書架?

... [/quote]

侯爵府

PAULASL
你好叻呀! 我唸到時我都考慮試吓
原文章由 paulasl 於 07-11-28 14:10 發表
worry,

我在甲部跨區第一個志願選的, 在乙部是選自己喜歡的學校
當時我既想法係, d咩咩專家個個都叫人在甲部跨區都填番乙部自己網第一志願果間, 我問過好多人都會噤做多個機會, 我就諗個個都唔敢寫跨網, 我便試下橫 ...

男爵府

係囉, 都唔知點同囡囡温好. 唯有平常心. :D

原文章由 paulasl 於 07-11-28 14:20 發表
daichoigo,

我是在早一個星期前開始每日都叫囡囡自己溫習的, 我見她在評估時都ok, 她爸爸又說頭個學期不用太緊張, 不要嚇親她給她太大壓力. 係常識科要同佢溫, 同要佢寫下常識書d生字

paulask, 我地囡囡今日放 ...

別墅

你地BB都讀小學,我林跨區應該好正常,因為我覺45網真系好難穩學校.
我個女女讀KG咱,因為怕小學入唔到心儀學校,所以都同佢讀間好遠0既學校,初時個心會唔安樂,後來見個讀得好開心,好中意返學,先無反悔.請問各位,你地有小朋友讀聖家的家長,你覺得聖家好唔好呀,升學情況呢?

別墅

我囡囡來緊九月一日會返 又一村YWCA紹邦幼兒學校 讀 N1

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我囡囡下個星期返協恩k1....請多多指教
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

複式洋房

我仔仔今年9月讀培正k1,遲d打算畀他一條龍直上

首頁

尾頁

跳至