自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

9594 發表於 14-4-10 23:19
換廁板就得啦

我而家換廁板咋~個廁所洗乾淨,2塊油壓板先110蚊~~

我仲幫業主打埋蠟,換埋浴屏邊,全屋換過晒所有玻璃膠,加左2把抽氣線,換晒花晒通同花晒連管,清潔到佢間屋勁乾淨~
客廁加左一套天花燈筒,換左鏡前個套燈~

呢D我都會留返比業主~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆:租人樓的 你地想屋內已有咩傢俬?

除左電視櫃,熱水爐,煮食爐,冷氣,抽油煙機同衣櫃,其他可以唔駛,因為其他我都已經有

大宅

引用:洗唔洗包床+裗化+衣櫃咁? +

原帖由 Ol0314 於 14-04-10 發表
洗唔洗包床 裗化 衣櫃咁?
租第一間有床架,入wall衣櫃,梳化,不過梳化太殘,丟咗買過新
到第二間咩都無,衣櫃,床架全部要買新,好赤...

總結…而家因為已經有齊傢私,所以最好間屋咩傢私都無…但一定要有煮食爐,熱水爐..(但洗衣機一定係用自己既)

伯爵府

2018母親節勳章

租咗十幾年樓,到而家揾新屋會要求:
廚房一切電器洗衣機除外,雪櫃自己有個細嘅,如果佢個大我都會用;
睡房最好有入牆衣櫃,入牆櫃會到天花收納量多好多;
冷氣。

禁止訪問

子爵府

回覆 Ol0314 的帖子

冇傢私最好

禁止訪問

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:乜都不要。不知上手乜水用過 +

原帖由 Tabo222 於 14-04-10 發表
乜都不要。
不知上手乜水用過
冷氣,煤氣爐都自己買?每次搬走?

珍珠宮

我全包;基本上租客執衫同日用品就住得

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+Tabo222+於+14-04-10+發表乜

原帖由 LedTV 於 14-04-11 發表
冷氣,煤氣爐都自己買?每次搬走?
如果我今次都自己買冷氣,條數分分鐘貴過成筆2按1上加佣金。

全屋分體,全部主機掛係邊我都唔知,一定要搭棚,我上年自己屋裝2匹要14000蚊,已經唔駛搭棚唔駛長喉,而家租呢間d主機有幾遠我都唔知,只知肯定唔係標準安裝標準收費。

禁止訪問

子爵府

引用:最好乜都無,想掉又唔得

原帖由 Yuki_Yeung 於 14-04-10 發表
最好乜都無,想掉又唔得
我都係,我鍾意用自己傢俬,佢留傢俬比我都煩,想掉又唔得,唔掉放起度又唔順眼

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:Ol0314 的帖子

衣櫃

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Tabo222+於+14-04-10+發表乜

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

廚房電器最重要,洗衣機/雪櫃/爐頭

禁止訪問

引用:廚房電器最重要,洗衣機/雪櫃/爐頭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Poisoncherry 發表於 14-4-10 17:45
我真係試過隨左冷氣,成間屋乜都冇
如果咁我諗我唔會租,咁多野都要自己買,你話你寫明會俾我租十年就話啫,如果你一過兩三年加租爐頭個d我要全部搬好麻煩...

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

When I lived in HK for a couple of years, the flat I rented had everything except the mattress It worked well for me because I wasn't sure if I was going to stay in HK long term.
"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我全包;基本上租客執衫同日用品就住得 +

原帖由 Winnie_1210 於 14-04-11 發表
我全包;基本上租客執衫同日用品就住得
係外國都興全包,連碗碟,刀义都包,我又買唔落2手,而家攪到自己唔捨得租出去,吉咗好幾個月

男爵府

越提供得多越多complain, 業主三思

首頁

尾頁

跳至