自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

好媽媽勳章

陳太:經過深思熟慮決定參加補選

政務司司長陳方安生今早召開記者會,宣布有意競逐立法會港島區補選。陳方安生表示,對她來說今日是一個關鍵的時刻,讓她能見證自己一向堅守的信念,究竟是否能夠經得起考驗。她表示,決定參選事前是經過深思熟慮,其中除了個人因素之外,最重要的是在促進香港民主良好管治方面,究竟能夠扮演一個什麼角色。她表示,去年她成立了核心小組,她的目的是要增進市民,對政制改革基本原則的認識,以及爭取早日訂定路線圖,及具體時間表,以便通過普選,選出行政長官及全體立法會議員。陳太表示,當時她沒有想過參加選舉,但這次補選提供了一個契機,讓她能夠明白到,若她有幸通過直選,當選為立法會議員,為香港市民爭取達成這些目標,為他們維護價值觀及理想的工作,她相信是會事半功倍。陳太又表示,她想趁今日的機會,向港島區的選民承諾,她必定會全力以赴,積極參與未來的競選活動,若她當選,她更會竭盡所能,以各位的利益為依歸,履行立法會議員的職責。

別墅

我支持葉劉. 我鍾意佢夠硬淨.

陳太...我怕佢吃力不討好.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

no.

水晶宮

畀面勳章

原文章由 式柔 於 07-9-11 12:51 發表

me too

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

同意~~~~同意~~~
原文章由 式柔 於 07-9-11 12:51 發表

大宅

以前都幾鐘意佢﹐但佢近期都係講一套做一套﹐對佢非常失望。
我會支持勞永樂。

大宅

原文章由 701003 於 07-9-11 13:03 發表

me too

no no no no no

大宅

no no no!!!!!!

別墅

原文章由 FA8866 於 07-9-11 12:58 發表
no.

擔心佢衰"後"尾

我就覺得陳太無問題,但佢周圍個班二打六...就無眼睇

呢班人如果有能力都唔使推陳太出山

子爵府

陳太假民主:-x .葉劉好好多 ,不過陳太勝算較高:-(

侯爵府

原來都有唔少人唔like 陳太, 我都覺得佢近期表現ma ma, 剩係顧住自己個image..... 比人感覺賴係高高在上咁, 而家做到好似王袍加身咁..... 反而我好欣賞甘乃威率性而為, 亦為左大局肯退選.....

但ar葉太更爭唔落, 我驚佢得米個樣仲 hill 過 23條個時, 如果有更好選擇, 我2個都唔選......
日日都要happy!!

伯爵府

好媽媽勳章

陳太依家以獨立人士身份參選, 以泛民既初選機制, 理應要選個人出嚟競選喎
原文章由 無事忙 於 07-9-11 13:07 發表

擔心佢衰"後"尾

我就覺得陳太無問題,但佢周圍個班二打六...就無眼睇

呢班人如果有能力都唔使推陳太出山

禁止訪問

大宅

難說。看看政綱吧。
laughin' to keep from cryin'

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

以前港英年代, 都係上頭叫她做甚麼就做甚麼; 個四萬型像, 都係肥彭叫她做出來既. 響建制內, 她推正苦政策, 關心自己仕途, 多過關心民生民主.

回歸前後, 突然做0左香港良心? ?-(

回歸十年, 仲做埋民主戰士, 泛民阿頭?

比煲呔座正0左, 條氣唔順0者. 但係妳個型像咁港英, 阿爺唔麗奇嘛.

複式洋房

對佢冇乜好感, 當大家需要佢既時候, 佢就辭官, 依家經濟好咗一d, 佢就跑出來為民請命, 會唔會遲咗d ar .
[img align=left]http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/choyan219/detail?.dir=fcfd&.dnm=e46bscd.jpg&.src=ph[/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

NO, NO, NO, NO LA:tongue:

侯爵府

我唔會,我支持葉劉。

我覺得佢講一套做一套。之前唔做官又話唔會再參政。
無幾耐又出來遊行。
我個人覺得佢並非真係咁「四萬」。

反而葉劉由頭至尾都係一套。而且好硬淨,佢個樣唔討好但係我覺得佢會真心為hk好。
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

首頁
12345...8

尾頁

跳至