自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

原文章由 上校車 於 07-9-12 11:19 發表
香港人係好善忘的
當年D人一窩蜂去讚陳太係香港良心
一窩蜂去鬧葉劉
一窩蜂去鬧民建聯
一窩蜂去鬧大陸各式各樣的人
一窩蜂去鬧民主黨
我諗, 好多人都唔記得晒囉 ...

當年食唔飽嘛,宜家股市日日升唔記得曬啦

洋房

原文章由 車厘子媽媽 於 07-9-12 11:40 發表

淫賤聯一向最善長就係思想洗腦, 成日搞埋d乜乜免費海鮮團物物免費旅遊團呃阿婆阿公選票! 同賄選有乜分別! 呢度係BB SITE, 大部份都係中產有學識之人士, 唔會咁容易被淫賤聯及葉毒瘤呃到既! ...

冇錯,一去到選舉年,淫賤聯就會有好多食飯派對由其北角最嚴重

別墅

I don't think I'll give my vote to Anson Chan.

It seems YIP LAU is more capable in voicing out Middle class's problem (such as HK$9,600 Levy issue).

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

[quote]原文章由 awah112 於 07-9-11 14:11 發表

絕對唔會.
佢份人好假.
記得佢話一定得嘅,就多數唔得.

大宅

陳太同葉劉,冇得揀之下就梗係投陳太一票;
至少同特首可以有D火花~

洋房

你支持"哪人"是因為你同意、信任、欣賞"哪人",認為他有能力才投他一票。為甚麼有人因為不喜歡"A君"而投"B君"呢? 睇完大家的"高見",很是可悲!

子爵府

原文章由 janetgordon 於 07-9-12 12:12 發表

你好鍾意見到人嗌交嗎 ,不過亞sir口材較好:lol

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

兩害取其輕, 向來政治都係咁.
唔好諗得呢個世界咁理想先得架.

民房

會投葉太

複式洋房

原文章由 janetgordon 於 07-9-12 12:12 發表

其實曾煲呔更加不滿毒葉瘤, 當年毒葉瘤經常繞過佢直接搵老蒙董講野

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 車厘子媽媽 於 07-9-12 11:32 發表

我好記得2003年葉毒瘤點樣令到50萬人上街反對佢, 可能好多人唔記得左!
我好記得2003年葉毒瘤點樣令到香港崩潰!
我好記得2003年葉毒瘤點解要落台, 因為廣大市民非常不滿佢出賣香港人! 佢到而家都冇改變過! 佢今次 ...

我無得投, 但要投, 我會揀陳太
都係, 兩害取其輕
葉劉做野的手法, 大家有眼睇

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Ahead 於 07-9-12 10:37 發表
說到葉太, 無錯, 好多人都未必了解23條是什麼, 敢問葉劉當年, 身為保安局長, 有冇盡責任, 好好向市民解釋清楚內容? 事實上如果佢既政治智慧夠高, 要"推銷"一個新政策, 包裝得好的話, 分分鐘通過左啦! 但佢不但冇, 重擺明我話事你地冇得say no咁既款, 看不起人, 莫講話聽取民意, 市民在她眼裹不值一文, 叫人點服? 大家甘於聽命於一個這樣的獨裁者嗎?

同意
我明白, 佢係問責局長, 有責任推鎖政策
但係, 有智慧的政治人才唔會好似佢咁, 處處起火
去到大學, 又撩起人把火
去到公眾論壇, 又係咁
只覺得佢做野太過自以為是
就算佢唔係發生呢個廿三條事件, 我都唔會選佢

複式洋房

原文章由 莎莎莉莉 於 07-9-12 16:26 發表

我無得投, 但要投, 我會揀陳太
都係, 兩害取其輕
葉劉做野的手法, 大家有眼睇

葉毒瘤當時經常繞過佢上級陳太及曾煲呔直接向特首老蒙董報告。當時有政府官員說不認同葉毒瘤有擔任局長的能力,只懂順從特首老蒙董,忘記公務員必須緊守政治中立原則。
葉毒瘤冇大冇細, 獨斷獨行, 一意孤行, 對住上司都唔比面, 何況對住我地d小市民, 要靠佢為香港好妄想啦! 當年邊個聯同老蒙董硬銷23條害香港人呀咪葉毒瘤, 老蒙董都要落台啦, 何況係佢!

珍珠宮

好媽媽勳章

呢個point幾好喎...

原文章由 叮鈴 於 07-9-12 11:41 發表

當年陳太,好地地有個政務高官唔做;如果佢乖乖只管聽話,理得香港人利益和權利死,努力好似葉太和民x聯及為了錢的商人黨咁,懂得攀附權勢,佢而加可能已經做左特首lu,唔聽話ge後果,就係權勢名利都無...嗚呼哀哉﹗

伯爵府

畀面勳章

我都覺得香港人好善忘...........有飽飯食, 股票升, 就算以前有咩錯都會話"過左去啦"。當然唔係成日睇人地既過去, 佢只係回來後並冇改過。
我唔係話葉太唔識做野, 只係佢做野係習慣同佢呀頂交代, 唔係同市民交代。佢而家都未幫到所謂中產取消到個外傭稅, 更何況呢件事唔會影響到佢同呀爺既交情, 咁佢自然做得過啦。
陳太當年為咩離開......大家都唔記得囉.......... 點解會覺得陳太虛偽? 偽君子? 成日笑騎騎就話人放毒蛇? 我都好想聽多d反對陳太既人例子!唔該!

7.1遊行有冇份去? 我行左兩年, 第一年仲帶住三個月大既仔仔推bb車去, 可能仔仔係全場最細既bb。你呢? 仲記唔記得你當年點鬧此毒瘤? 定係記得淫賤聯的蛇宴有咩菜?

其實我都好多謝淫賤聯, 我奶奶成日有得去旅行。不過呢個70幾歲既老人家, 精靈到不得了, 話唔會投呢班仆街票喎 著數用左, 又唔投人地
p.s. 可愛老人家住香港島!
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

水晶宮

會投葉太,記得當年佢維護香港唔比大陸落嚟生仔、攞居港權等,會有成百萬大陸人來港浸食我哋香港社會,當時D人話挎大數,而家香港人連生仔都無床位。

伯爵府

好媽媽勳章

我就覺得, 唔好投果d攪攪震既人, 安安定定好d. 大家諗下邊個成要出風頭(掃x頭), 攪攪震呢?

陳太都本事呀, 而且對人有方法.....

[ 本文章最後由 easybring 於 07-9-13 13:16 編輯 ]

複式洋房

原文章由 silvia_ng 於 07-9-12 18:57 發表
我都覺得香港人好善忘...........有飽飯食, 股票升, 就算以前有咩錯都會話"過左去啦"。當然唔係成日睇人地既過去, 佢只係回來後並冇改過。
我唔係話葉太唔識做野, 只係佢做野係習慣同佢呀頂交代, 唔係同市民交代。佢 ...

你奶奶真係精明, 如果個個老人家好似你奶奶咁精明, 淫賤聯就唔會得逞, 香港人就唔會咁慘被淫賤聯出賣! 淫賤聯一直以來大部份選票都係d乜都唔識既阿婆阿伯, 略為有知識有學識既人都會好精明唔會選淫賤聯啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

唔會!

佢個笑容同以前唔同咗,以前係由心笑出嚟,宜家笑得好假!

首頁

尾頁

跳至