親子旅遊

跳至

首頁
12345...26

尾頁

王國會長

王國會長

洗費:
機票 CX HKD3,068
酒店 Legoland 2N
(MYR1295) 3173
ShangriLa 4N
HKD14801
旅遊保 HKD251
包車 新山/新加坡 SGD170
香港機場 HKD500

暫定行程:
D1: 3PM落機 -> 包車去新山 -> 晚餐海鮮 -> Legoland hotel
D2: Legoland park, Hotel pool
D3: Little Big Club+Hello Kitty land -> 午餐 -> 下午包車去SG Sentosa
D4: Sentosa Waterpark + Dolphin
D5: 待定, 下午 Garden by the bay, 晚餐buffettown
D6: Sentosa iFly, Segway, Luge ...
D7: 上午待定, 酒店游水, 下午4PM 上機回港

新加坡/新山景點地圖

新加坡景點地圖二

Sentosa Map

男爵府

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

你係2大2小? 點BOOK Sentosa Shangri-La resort ?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

我訂咗7月22號出發,2大2小,搭cx
住一晚Peninsula Excelsior Hotel,BOOK咗一晚LEGOLAND酒店(包2個park入場券),有3晚再去返聖淘沙住
Equarius Hotel,因為貪佢官網果個PACKAGE送入場券。總之咁多野加埋大約2萬6

DAY 1 -- 12點落機,就去GARDEN BY THE BAY,同埋諗緊坐唔坐鴨仔船,之後去珍寶食海鮮
DAY 2 -- 一早包車去LEOGLAND
DAY 3 -- LEGOLAND WATERPARK, HELLO KITTY TOWN, 再包車返去新加坡聖淘沙
DAY4 -- ZOO
DAY 5 -- USS,Adventure Cove Waterpark
DAY 6 -- S.E.A. Aquarium,睇下有無時間去牛車水或者其他地方,夜晚6點機返

伯爵府

畀面勳章

回覆:計劃中的暑假6天新加坡+Legoland 遊

報到先
我13-18/7去 2大2小
機票:去程scoot,回程jetstar,around 7xxx
酒店:已book3晚legoland連combo,$6xxx,另外諗緊hard rock定shangri-la,呢間真係幾貴,3晚要成萬
包車未搵
13/7 10點幾去到直接包車到legoland,玩little big club
14/7 theme park
15/7 waterpark
16/7 check out 後包車出聖淘沙,玩luge,黃昏去garden by the bay
17/7 uss +游水
18/7 adventure cove water park/port of lost wonder
19/7 酒店hea, 12點幾出機場,返到香港7點幾

大宅

我都是暑假8月坐scoot 三人,我仔12歲要大人票,加細仔三人3千幾,我訂了legoland 一晚及兩日樂園門票hk$35xx,現在我仔又話要住多一晚,要改真麻煩,新加坡我訂了carlton city hotel 5晚未計稅要hk$65xx.
我計畫第一日到新加坡會包車直去legoland.

王國會長

王國會長

引用:回覆 瑩瑩老豆 的帖子你係2大2小? 點BOOK

原帖由 yk 於 14-04-12 發表
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

你係2大2小? 點BOOK Sentosa Shangri-La resort ?
係二大二細,在官網訂的,格過本地旅行社仲貴,酒店網同價promo code 又唔收。

王國會長

王國會長

引用:我都是暑假8月坐scoot 三人,我仔12歲要大

原帖由 kee1778 於 14-04-12 發表
我都是暑假8月坐scoot 三人,我仔12歲要大人票,加細仔三人3千幾,我訂了legoland 一晚及兩日樂園門票hk$35 ...
你去咁多日,在legoland住多晚都好,消費又平d

王國會長

王國會長

引用:回覆 瑩瑩老豆 的帖子我訂咗7月22號出發,2

原帖由 stepchk 於 14-04-12 發表

回覆 瑩瑩老豆 的帖子
你搭cx幾錢?我check 官網要18000

stepchk  因為我早訂,所以附加費可以平返少少  發表於 14-4-12 16:28

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

agent 俾咗個cx package我揀,個package 3日2夜,包一晚新加坡酒店同legoland酒店(包2個park入場券加新加坡同新山私家車來回接送),2大2小連稅共$17850。聖淘沙果邊我自己上網訂。

男爵府

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

琴日訂好哂所有野(機票,酒店,包車)

20/7 - 25/7

係EGX買左package 2大2小 hk$18k 坐cx, festive hotel 3n2d 包uss tickets, SEA tickets, breakfast.
自己上網訂左legoland hotel (1n) & Fairmont Hotel (2n) HK$5千幾
包車搵左阿SOON 單程S$80

宜家開始度行程。
其實都係果幾個地方,ZOO, USS, SEA, Luge, Garden by the Bay, Legoland

wangahb  可否介紹新加坡包車? 我訂的包車只做大馬有關的行程 (慘)  發表於 14-4-25 23:03
monreve888  20/7 我在hotel Michael, 有兩張SEA大人卷多(小童用得),有興趣嗎?平價!  發表於 14-4-12 20:26

王國會長

王國會長

引用:回覆 瑩瑩老豆 的帖子琴日訂好哂所有野(機

原帖由 sand373 於 14-04-12 發表
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

琴日訂好哂所有野(機票,酒店,包車)
我都係想20~25號去,你係幾點機?阿順s80行那個checkpoint?

男爵府

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

最平去程係8:00/8:40, 回程就4:30 / 8:00 好似,其他要加1千附加費
阿SOON 應該行TUAS. 佢WS係咁寫

王國會長

王國會長

引用:回覆 瑩瑩老豆 的帖子最平去程係8:00/8:40,

原帖由 sand373 於 14-04-12 發表

回覆 瑩瑩老豆 的帖子
回程時間ok,但去程太早要五點幾起床

公爵府

我book 咗2 晚legoland, 5 晚shangri-la resort, 真係貴,要SG27xx, 但有500 food credit. 我2 大2細,send mail 問過好多間city 嘅酒店,通常都話要book 2 間房, 唔平得好多。唯一係怕出入唔方便,因為唔打算去SEA 同USS, adventure cove. 淨係plan去zoo, 其他地方都未諗。

王國會長

王國會長

引用:我book 咗2 晚legoland, 5 晚shangri-la r

原帖由 heilok 於 14-04-12 發表
我book 咗2 晚legoland, 5 晚shangri-la resort, 真係貴,要SG27xx, 但有500 food credit. 我2 大2細, ...
27xx 5晚仲有 500 credit 又ok. 那種房? 幾時? 如何book?

公爵府

我都係官網book 架,不過個plan 要5 nights 或以上。好似叫take 5 plan.

王國會長

王國會長

引用:我都係官網book 架,不過個plan 要5 nights

原帖由 heilok 於 14-04-12 發表
我都係官網book 架,不過個plan 要5 nights 或以上。好似叫take 5 plan.
要住五晚就用唔到了。
shangrila 有shuttle去vivo , 又有Express 去其他sentosa 景點,應該都方便既

男爵府

瑩瑩老豆 發表於 14-4-12 16:11
係二大二細,在官網訂的,格過本地旅行社仲貴,酒店網同價promo code 又唔收。

...
Shanri-La Rasa Family Plan? 知唔知床點安排?

王國會長

王國會長

yk 發表於 14-4-12 21:25
Shanri-La Rasa Family Plan? 知唔知床點安排?
有2晚普通訂房, 1晚訂 family plan, 2大1小睡king bed, 大囡睡sofa bed.

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我7月尾2大2小去7d5n,坐CX。
D1-D4 住The Sentosa Resort and Spa (3 nights) incl breakfast $6900
D4-D6 住legoland (2 nights) incl 4 combo tickets & breakfast $6600
D6-D6 住Marina Bay Sand (1 night) including breakfast $4100

首頁
12345...26

尾頁

跳至