自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

CHOR~CHOR~ 發表於 14-4-13 13:35
真係好多謝各位幫忙解答,恕我未能逐一回覆!

你想免除解剖就要向法庭申請, 醫院嘅人會教你點做, 法庭如果批左都只係會比落莽紙你辦事, 死亡証幾個月後至會有
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

大宅

引用:Quote:原帖由 idak 於 14-04-13 發表你可以

原帖由 prettybabe 於 14-04-13 發表
有排搞!
我又未試過,睇資料時見到,媽咪同爸爸d遺產都未搞,要搞咗爸爸個死亡証先!

大宅

prettybabe 發表於 14-4-13 18:45
係醫院走通常唔洗驗屍. 估計明天有醫生返工就可以开死亡証比家屬. 如果你地諗住火葬,出到死亡証後就可以去 ...
如果入院不足24小時就過身的,會送番出公眾殮房,
第二朝一早跟呢個case的差人會跟埋一齊去認屍
同見法官
基本上都會解剖,除非有証明長期病患/自然死亡先會免除

個邊會出張証明俾你,雖然未有死亡証住,都可以去辦事架了

記緊記緊唔好把文件甘快交給經紀,傾好哂先俾
如果唔係好易俾人借意剖左,都唔知。

希望d資訊幫到你

男爵府

回覆:奶奶突然過身,有好多野唔知應該點做?!

rip and take care!d長生店有人教

複式洋房

回覆:奶奶突然過身,有好多野唔知應該點做?!

RIP

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:奶奶病左兩個禮拜,尋晚突然喺屋企過身,叫

原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-04-13 發表
奶奶病左兩個禮拜,尋晚突然喺屋企過身,叫左白車,送左去醫院救唔番,因為奶奶得5x歲,所以好大機會要解剖 ...
參巧吓hkgreenlife 環保生命 裡面有啲實用資料 前排見報紙講 有紙棺木......

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

首頁

尾頁

跳至