跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

大家有無留意到飯單頭三日係無得揀, 星期二好似食牛, 咁我5食點扣錢?

水晶宮

mrs so,

開左學2日, 你地轉左校長點呀....?

公爵府

我地有兩個副校長升任其中一位為正校長, 陳校長在校任職相當長既時間, 我相信陳校長接棒, 我地WKS家長對陳校長絕對有信心無擔心...

今朝帶亞仔返學, 門口有兩位校長同幾個老師, 又有一大班哥哥姐姐迎接小一新生, 感覺好WARM, 好有朝氣...

已刪除用户

公爵府

熹熹話要開始習慣叫"陳校長", 成日都記錯陳副校長...

水晶宮

我今日返工冇行去睇吓tim....
等我睇吓聽日岩唔岩時間行過去
原帖由 mrs.so 於 09-9-2 17:14 發表
我地有兩個副校長升任其中一位為正校長, 陳校長在校任職相當長既時間, 我相信陳校長接棒, 我地WKS家長對陳校長絕對有信心無擔心...

今朝帶亞仔返學, 門口有兩位校長同幾個老師, 又有一大班哥哥姐姐迎接小一新生, 感 ...

大宅

請問黃建常幾時開放日 ?
THANKS

公爵府

照我所知WKS今年都未必會有OPEN-DAY, WKS每年都會邀請部份幼稚園到校參觀, 我記得有寶兒/兩間禮賢會等...

水晶宮

我地學校上年k3都有得去, 唔知今年仲有冇呢....
我都希望有, 想入去了解多d
原帖由 mrs.so 於 09-9-3 17:11 發表
照我所知WKS今年都未必會有OPEN-DAY, WKS每年都會邀請部份幼稚園到校參觀, 我記得有寶兒/兩間禮賢會等...

公爵府

幼稚園參觀日有義工家長同小一學生, 一齊集體遊戲, 有得觀課...

你可以問一問幼稚園有無得參觀WKS...

水晶宮

如果我地學校有, 我都會一定參加去睇吓, 不過以我記得, 上年係平日黎, 禁我就要請假啦
原帖由 mrs.so 於 09-9-4 09:09 發表
幼稚園參觀日有義工家長同小一學生, 一齊集體遊戲, 有得觀課...

你可以問一問幼稚園有無得參觀WKS...

公爵府

我個仔昨日病假一天, 今日仲要老師幫手餵藥, 我兩晚都唔夠膽熟睡, 怕亞仔發燒立即上醫院...

fw5775,

你可以問問幼稚園有無得參觀wks...

水晶宮

冇事ma...叫仔仔多多休息先得啦..
唉...一開學d菌就特別勁, 唯有自己小心, 帶mask protect...

原帖由 mrs.so 於 09-9-8 09:36 發表
我個仔昨日病假一天, 今日仲要老師幫手餵藥, 我兩晚都唔夠膽熟睡, 怕亞仔發燒立即上醫院...

fw5775,

你可以問問幼稚園有無得參觀wks...

公爵府

今朝帶佢返學, 扭呢樣扭個樣, 人好精神, 係扭計囉, 最乖係佢肯帶口罩...

今個星期五要默書嗱, 我聽到之後既反應係"o"咀...

水晶宮

唔舒服個人都會憫d....
吓....禁快就默書啦...
今個week係咪返全日啦?

原帖由 mrs.so 於 09-9-8 12:18 發表
今朝帶佢返學, 扭呢樣扭個樣, 人好精神, 係扭計囉, 最乖係佢肯帶口罩...

今個星期五要默書嗱, 我聽到之後既反應係"o"咀...

公爵府

今個week係全日班, 上星期半日已經開始教書, 或者我大仔小三要TSA, 所以要進度啩...

水晶宮

明白....
你細仔今年係咪都係一樣choose小一呀..?
原帖由 mrs.so 於 09-9-8 12:36 發表
今個week係全日班, 上星期半日已經開始教書, 或者我大仔小三要TSA, 所以要進度啩...

公爵府

是呀, 細仔今年揀小一, 都係WKS...

水晶宮

禁哥哥係到讀, 首選都係e到先啦..
唔洗煩ma

原帖由 mrs.so 於 09-9-8 17:25 發表
是呀, 細仔今年揀小一, 都係WKS...

公爵府

我係鍾意wks多駐校社工既資源, 萬一我細仔真係有過度活躍, 會有專人跟進, 同埋我細仔自己都好想做wks學生, 可能佢經常到wks接哥哥放學建立一份親切感...

首頁

尾頁

跳至