跳至
[大埔區] Delete

首頁
12345...52

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

低年級lunch time班主任要看顧吃飯的!
你可以留下tel no.等她/他空閒時回覆.

原文章由 mrs.so 於 07-9-14 09:38 發表
我今朝打比班主任, 不過佢係球場當值...我lunch time會再打去...

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tks!

你有無每日都帶生果返學呀?

原文章由 wong2323 於 07-9-14 09:48 發表
低年級lunch time班主任要看顧吃飯的!
你可以留下tel no.等她/他空閒時回覆.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

不用呀!
訂午餐包的!(以前那間天天有,現在這間隔天有)
而且我們在家吃很多水果的呀!!!

原文章由 mrs.so 於 07-9-14 10:01 發表
tks!

你有無每日都帶生果返學呀?

公爵府

我個仔話每日都要帶水果喎!除左星期二及四, 有姐姐會蓋印仔架...

原文章由 wong2323 於 07-9-14 10:05 發表
不用呀!
訂午餐包的!(以前那間天天有,現在這間隔天有)
而且我們在家吃很多水果的呀!!!

男爵府

my two girls, one is in 5D and the other is in 3A :lol:
:wave:

公爵府

HI,

NICE TO MEET YOU.

原文章由 wnwong 於 07-9-14 11:31 發表
my two girls, one is in 5D and the other is in 3A :lol:

已刪除用户

公爵府

陸續有來呢...!

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 13:28 發表
各位黃建常的家長:

為了解各位子女在學校的情況、任何對學校意見和投訢都集中在此話題。目的是方便處理和理性討論,是要在一個公開自由環境進行。因為大家都抱住同一個理念要教養好我地的下一代。

教養孩童,使他走當行 ...

超級版主

hi,你好!
nice to meet you!

原文章由 wnwong 於 07-9-14 11:31 發表

公爵府

報告 :我個仔今日9樣功課呀!

黎近呢兩日都要做功課溫默書,下星期又要中默...

大宅

蘇太,
真係比你驚到我標........汗呀, 九樣甘多吾係講笑呀.....

原文章由 mrs.so 於 07-9-14 15:46 發表
報告 :我個仔今日9樣功課呀!

黎近呢兩日都要做功課溫默書,下星期又要中默...

公爵府

今日星期五嘛, 真的有9樣功課呀!

原文章由 sugarjade 於 07-9-14 16:30 發表
蘇太,
真係比你驚到我標........汗呀, 九樣甘多吾係講笑呀.....

公爵府

有係賣廣告既時候...

恭喜哂

http://203.198.174.28/news/0708/academic/alumnus/alumnus.htm

我個仔今日由3點9開始做功課剛剛打比我話已經做哂9樣功課, 我都要恭喜下自己先得, 我問佢點解可以咁快架, 我大仔話我有留意聽書囉, 我識做唔駛問人, 所以咪咁快囉...

後來我問今日英默點呀?我大仔話比少少提示你(即係我)啦, 除左大階P寫上左少少, 小階p字寫低左少少, 其餘我都應該ok架, 我大仔即係叫我有心理準備, 已經匯報左, 唔好鬧我嗱!

男爵府

don't worry, they can handle it

sometimes my kids can finish all homework in the 功課堂 when they are in P1.

it's not about the quantity (量), it's the content e.g. how much they 抄寫 that matters

WKS is less homework then other schools gar la, so relex :lol: :lol:

原文章由 mrs.so 於 07-9-14 17:17 發表
有係賣廣告既時候...

恭喜哂

http://203.198.174.28/news/0708/academic/alumnus/alumnus.htm

我個仔今日由3點9開始做功課剛剛打比我話已經做哂9樣功課, 我都要恭喜下自己先得, 我 ...
:wave:

公爵府

我剛才同班主任傾電話呀! 曾老師好詳細講左我大仔呢兩星期既學校生活, 曾老師真係好細心, 講出左我大仔既性格, 同埋留意到我大仔寫字既陃習, 真係要家教一心, 希望我大仔可以乖乖地上堂啦!

大宅

蘇太,
睇到你地各位家長對wks 果份熱誠同評價, 我係不知不覺中都好似成為你地一份子甘, 雖然我仲未決定是否選此校為第一志願, 但係身為父母的, 最關心是子女的心靈是否快樂, 係你地呢個forum 我完全可以感受到你地既喜悅, 希望你們所有的兒女都有一個愉快的童年. (吾好介意我呢位不速之客! 只想關心wks的新學年動態及各家長迎接新學年的心情, 取道取經呀.)

公爵府

多謝你既評價, 我地bk呢到只係一個小小既平台, 我地wks既家長同老師真係一齊努力製造大家庭, 我地只係希望大家感受到你所講既熱誠...

回想當初揀WKS, 真係有點冒險架, 始終(時移世逆), 好多環境已經轉變, 可能未必係人人心目中既心水學校, 但係我信自己信我屋企人, 因為我地都係WKS長大, 我都係WKS既一份子, 至畢業後自己離開母校, 直到大仔揀小學, 再從踏WKS校園, 真係好多回憶, 我好希望我大仔能夠係自己成長既地方, 同樣開開心心健康成長...

我地呢到絕對歡迎任何DADMA一齊加入我地既大家庭...:)

原文章由 sugarjade 於 07-9-14 23:23 發表
蘇太,
睇到你地各位家長對wks 果份熱誠同評價, 我係不知不覺中都好似成為你地一份子甘, 雖然我仲未決定是否選此校為第一志願, 但係身為父母的, 最關心是子女的心靈是否快樂, 係你地呢個forum 我完全可以感受到你地既 ...

超級版主

Mr.歐陽,
我想問怎樣才算是代表學校參加比賽呢?
學校帶隊的當然是啦!
但有些比賽,例如"香港教育城http://www.hkedcity.net/"常舉辦的比賽,是要用學校名參加的,又算不算呢?
小兒不明白,為什麼有些同學自己參加比賽得獎,可以得到學校讚揚.
但他在"香港教育城小校園"參加了e-card設計比賽,更拿了冠軍.都沒有得到讚賞!!!
到底是小孩子,有點兒失望了!!!:cry::cry::cry:

公爵府

會5會係學校未收到教育城通知呀?

唔係因為要認叻, 參加比賽要勇氣, 得獎要付出努力才有收獲, 希望學校要公平對待每位學生..:-|

原文章由 wong2323 於 07-9-16 13:01 發表
Mr.歐陽,
學校帶隊的當然是啦!
但有些比賽,例如"香港教育城http://www.hkedcity.net/"常舉辦的比賽,是要用學校名參加的,又算不算呢?
小兒不明白,為什麼有些同學自己參加比賽得 ...

公爵府

唔記得 ~ 恭喜哂你仔仔...

原文章由 wong2323 於 07-9-16 13:01 發表
Mr.歐陽,
學校帶隊的當然是啦!
小兒不明白,為什麼有些同學自己參加比賽得 ...

首頁
12345...52

尾頁

跳至