自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇人住最低層,可唔可以講下有乜唔好

睇過人爆屎渠,遍地浮金,屎水浸到去腳眼

伯爵府

其實都要睇各大廈d人點先得口喎, 我住屋苑, 除左平台有人行過有聲之外, 乜事都無.

公爵府

小豬Pigpig 發表於 14-4-14 00:54
我以前男友住2樓、出面係平台、有一晚半夜4半突然一聲巨響!係空中飛人、嚇到我死:sc ...
最驚既事情,睇新聞,有幾單要由人地屋企抬遺體出去添
快樂擁抱我!

男爵府

我住一樓,伸手出去幾乎掂到行人嘅頭,但係我地裝左隔聲玻璃,係客廁較臭,其他無咩特別,我地全日關簾,無乜陽光,
我都住過高層私樓,係開揚好多,如果你有家人會成日留喺屋企,問好揀底層喇,但無嘅都ok.無咩問題,我適應左2,3個月就慣了,平台可以種花其實幾好嘅

珍珠宮

水浸都浸低層先

禁止訪問

回覆:有冇人住最低層,可唔可以講下有乜唔好??

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

扔用過的e ma 巾,兼公契不准起蓬擋下

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+小豬Pigpig+於+14-04-14+發表

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

若果對住泳池有啲噴水裝飾都會勁嘈,暑假仲會一早有細路叫聲

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

水晶宮

曾住公屋二樓,好多大强軍艦!好潮濕!樓上好多人丢垃圾,試過俾人擲雞蛋入屋!渠好易塞!七百尺公屋售廿萬都唔買,因為頂唔順惡劣環境!

大宅

爆屎渠!一年一次成個厠所係屎水,人都癲

勁嘈,一日到晚都係車聲

多蛇蟲鼠蟻

少好多風

唯一好處:整𨋢/停電果陣可以行樓梯番屋企

別墅

新屋苑應該會好啲掛??

大宅

其實同座低層同高層比會蝕咗啲位,樓層相距越大越明顯。低層啲牆厚身啲,高層會薄啲,係建築嘅定律,咁先保持到建築物上輕下重,就算講出嚟高低層同一單位建築、實用面積一樣,其實都係爭緊啲,攞尺度可以度得出有分別。即係話,高層空間會闊落啲,所以就算同大廈同坐向,一般都係高層貴過低層。

公爵府

回覆:幸福黃太太 的帖子

落雨d飛蟻成幾十隻又公又乸飛晒入黎 蚊又多,高空雜物又多!除左洗水缸唔關你事外,我覺得冇咩好處

公爵府

住過,試過爆尿渠,夜晚訓覺好嘈,因低層,大塵,仲有最裸命係個洗手盆成日都好大陣味……話過唔會再住低層,起碼住10樓以上

珊瑚宮

幸福黃太太 發表於 14-4-14 00:33
有冇人住最低層連平台,可唔可以講下有乜好,有乜唔好?? 好: 連平台大好多。壞:有人掉垃圾。多虫蟻。

...
最重要係邊區, 大廈多邊類住客。

男爵府

多垃圾, 爆屎渠, 好嘈, 多昆蟲, 仲有如果有平台。。 有人睇唔開跌左落嚟有可能經屋企送走件野

大宅

引用:Quote:原帖由 casscass 於 14-04-14 發表我

原帖由 Tabo222 於 14-04-14 發表
窗外都算凶宅?
通常呢d單位平台入積,我估係咁既意思。
但就算'唔當'係凶宅,自己都住唔到落去啦 (我人比較細膽)

大宅

住過,仲要大屋苑。d人condom m巾照掉落黎。玻璃樽都有掉落黎,果次我嬲到報埋警。d渠好易塞,住左2年賣了。

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

倒垃圾的气味,我住14樓都聞到

首頁

尾頁

跳至