影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

今次重睇戀愛世紀,一樣好有Feel, 真係百看不討厭,返回我和老公的拍拖時代,另我自己都年青了.:lol: :lol:

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

以前我都好鐘意睇日劇,有D boxset 買 有D出一集買一集咁睇 追到死死下
首歌好好聽

大宅

原文章由 fififree 於 07-9-13 18:54 發表
今次重睇戀愛世紀,一樣好有Feel, 真係百看不討厭,返回我和老公的拍拖時代,另我自己都年青了.:lol: :lol:

請問喺邊個台做?

珍珠宮

醒目開學勳章

這一套...我重睇好幾次了 是我的珍藏呢!!

大宅

原文章由 smallegg 於 07-9-13 22:07 發表

請問喺邊個台做?

我是 download, 真係好好睇,我現在正欣賞中.

大宅

原文章由 carollam310 於 07-9-13 23:06 發表
這一套...我重睇好幾次了 是我的珍藏呢!!

你看過好幾次,請問你在最後幾集中,理子在哲平床下見到的
介指,後來就走了,是什麼意思呢!!!

複式洋房

Love Generation

我都係 LG 既fans...:lol:

原因係因為理子原本都想俾多次機會哲平, 但佢見到床底有隻介子時, 就即時回想起之前佢見到哲平同早苗kiss, 以為佢同早苗仲有嘢, 哲平呃佢, 所以就走左去囉...

如果我既理解有咩錯誤, 請各位隨便講出黎研究吓...

csy_heidi

原文章由 fififree 於 07-9-13 23:31 發表

你看過好幾次,請問你在最後幾集中,理子在哲平床下見到的
介指,後來就走了,是什麼意思呢!!!

大宅

我都好鍾意睇LG, 最少睇過4次. 而且每次睇都會兩三日內看完.木村同松隆子我都好鍾意, 但松隆子真係好少拍日劇.

大宅

原文章由 大眼仔mama 於 07-9-19 17:12 發表
我都好鍾意睇LG, 最少睇過4次. 而且每次睇都會兩三日內看完.木村同松隆子我都好鍾意, 但松隆子真係好少拍日劇.

我今次重看,已看了2,3次都未厭.昨天還download HERO 2006特別版來看,不過松隆子只是最後一幕出現.

子爵府

呢套好好看, 不過唔記得幾時做架啦, 係咪99年咁上下呀?

原文章由 fififree 於 07-9-13 18:54 發表

大宅

原文章由 rclamlam 於 07-9-19 19:49 發表
呢套好好看, 不過唔記得幾時做架啦, 係咪99年咁上下呀?

應該在98年在日本播,我是問人借碟看,現在是在電腦download
看的.聽聞有特別版,不過到現在我還未查到.應該是假的.

複式洋房

我右無聽LG有特別版噃....無錯係98年...我都係download, 嘩...之前搵得幾辛苦呀...

原文章由 fififree 於 07-9-19 20:41 發表

應該在98年在日本播,我是問人借碟看,現在是在電腦download
看的.聽聞有特別版,不過到現在我還未查到.應該是假的.

子爵府

松隆子呢套係戀愛世紀定係戀愛新世紀呀?

珍珠宮

係喎...我都未睇過忝.... 搵來睇下先....

子爵府

tkkmama,

好耐無見啦, 呢套劇好看架, 真係要回味下先.

原文章由 tkkmama 於 07-9-20 09:52 發表

大宅

原文章由 tkkmama 於 07-9-20 09:52 發表

如果你未看過,你應該要看,雖然這劇已有9年歷史,但一点也不過時,
重看還好有FEEL,而男女主角做得很自然,很投入,不似一般日本"努力..加油"更婆媽.
希望你看完後,不會失望,好不好看都給我回覆,好嗎!!!:-P :-P

大宅

呢套劇真係經典中的經典,我都睇左3次,百看不厭!

大宅

原文章由 favour 於 07-9-20 11:35 發表
呢套劇真係經典中的經典,我都睇左3次,百看不厭!

你最喜歡那一幕

大宅

原文章由 fififree 於 07-9-20 11:56 發表

你最喜歡那一幕

好多幕都鍾意,不過好記得有幕講理子去哲平屋企諗住俾surprise佢,點知見到佢kiss早苗……,我個心都好hurt

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我最鐘意睇係松隆子係電視大銀幕下等木村,等左好耐,木村一到個電視大銀幕播煙花(唔係好記得:mrgreen: )跟住就播主題曲..登..登..登..登...:mrgreen:
原文章由 fififree 於 07-9-20 11:56 發表

你最喜歡那一幕

[ 本文章最後由 appleyuen 於 07-9-20 13:58 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至