自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個囡幼稚園要交自製燈籠, 唔知有無好提議?

複式洋房

原文章由 hackenma 於 07-9-14 14:28 發表
我個囡幼稚園要交自製燈籠, 唔知有無好提議?

我女女間幼兒園又係呀!

男爵府

我整左啦,俾你睇下

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album2&mid=181742&folderid=1462177&mfid=53554&page=4

別墅

我每年都有同阿仔做, 用透明膠水樽貼上紙屑/圖案, 樽裡面放一些剪碎玻璃紙, 再於樽蓋開個小孔加個燈籠用的燈罩用強力膠紙黏好便成

禁止訪問

水晶宮

我都整左啦!:loveliness:

禁止訪問

男爵府

sandylaw,

Very beautiful

october

複式洋房

原文章由 chunkiuBma 於 07-9-14 14:37 發表
我整左啦,俾你睇下

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album2&mid=181742&folderid=1462177&mfid=53554&page=4

好靚呀,我返屋企後試試先!

禁止訪問

大宅

原文章由 004 於 07-9-14 15:17 發表

好有創意

你地整d燈籠好靚丫,我個仔都要整但未諗到整咩好呀!

子爵府

Very beautiful:loveliness::loveliness:
兩個都係我心肝定>3<

禁止訪問

水晶宮

我見有人會用盒砌架thomas,又可以用罐再加裝飾,又會有人用剪紙的方法,亦有人用水樽cut兩個三角,然後反出黎做架飛機

這些大家都可以參考一下的 :mrgreen:

大宅

原文章由 sandylaw 於 07-9-14 16:36 發表
我見有人會用盒砌架thomas,又可以用罐再加裝飾,又會有人用剪紙的方法,亦有人用水樽cut兩個三角,然後反出黎做架飛機

這些大家都可以參考一下的 :mrgreen: ...

我去年整左架thomas車車燈籠

今年就整左滅火筒燈籠,,不過有少少似古老的水壺..

[ 本文章最後由 小魔怪媽咪wendy 於 07-9-14 17:11 編輯 ]

伯爵府

好靚呀~~~~~~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 小魔怪媽咪wendy 於 07-9-14 17:03 發表

我去年整左架thomas車車燈籠

今年就整左滅火筒燈籠,,不過有少少似古老的水壺..
http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD2/38411/s18 ...

要整埋燈

我今年只係用jelly盒蓋加包書膠整咋
因為學校寫明用癈物去整

等我仔畫完公仔上去又post比大家睇下

珍珠宮

真係好靚呀, 舊年同老公囡囡一齊整的燈籠, 真係她難睇.

子爵府

原文章由 chunkiuBma 於 07-9-14 14:37 發表
我整左啦,俾你睇下

我尋晚同阿仔趕工...今日都交左返學校了....
chunkiubma請問你的牙齒保存盒邊到買架>幾錢???好靚呀...
搞到我都想買返過呀!!!!
不過我個仔有好多隻牙都唔使擺....已經俾蛙牙蟲偷走了.......

大宅

原文章由 LILY媽咪 於 07-9-14 17:16 發表
真係好靚呀, 舊年同老公囡囡一齊整的燈籠, 真係她難睇.

其實thomas車燈籠好易整.
用一個蛋卷盒,,一盒甘大支盒,,
4個曲奇餅仔做車輥,加上奏紙.
畫個thomas車頭出黎就完成

首頁

尾頁

跳至