跳至

首頁

尾頁

大宅

將會搬到柴灣。我個女依家21個月,最怕佢病唔知帶佢看邊個醫生。另外想佢兩歲讀N1,唔知道柴灣地鐵站附近有冇好既幼兒園呢?一直都住其他區,所以對柴灣很不熟悉。請指教。

大宅

原文章由 winghw 於 07-9-14 10:49 PM 發表
將會搬到柴灣。我個女依家21個月,最怕佢病唔知帶佢看邊個醫生。另外想佢兩歲讀N1,唔知道柴灣地鐵站附近有冇好既幼兒園呢?一直都住其他區,所以對柴灣很不熟悉。請指教。 ...

陳少瑜西醫, 5會dum症

柴灣間間幼稚園都5錯, 除左新翠培x英文幼稚園

你可以考慮向佢樓下ga柴灣堂, 聽朋友講地方雖然細,
但係校長同d老師都好有愛心同人情味, 我入過去d地方
乾淨過培元好多

浸信會係都可以考慮

勵志會陳鄭潔雲就會遠d, 不過d教師都好有愛心,
校舍近呢1年返新左, 都幾大間

東華三院xxx5記得個名, 好多人想入都入5倒,
因為太多人報讀

聖雅閣都有好多人讚, 我都入過去, 環境5錯,
地方好大, 光線好充足, 入到去都幾舒服
我暫時諗倒咁多, 遲下諗倒再話你知

[ 本文章最後由 路人(甲) 於 07-9-29 17:50 編輯 ]
MamiBaby

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我見好多 mami 都話, 陳少瑜醫生好, 佢係那個位置?

因為我仔睇開果個 (係 sogo), 成日都 full, 所以都想在 chaiwan 搵到個好醫生

大宅

原文章由 szeszes 於 07-9-29 09:09 PM 發表
我見好多 mami 都話, 陳少瑜醫生好, 佢係那個位置?

因為我仔睇開果個 (係 sogo), 成日都 full, 所以都想在 chaiwan 搵到個好醫生

向金源樓, 門口向著xx酒樓

MamiBaby

男爵府

我都推介陳少瑜醫生...我2個仔都係睇佢

學校我就推介東華三院捷和鄭氏幼兒園.......18個月可以報名...但我果時都要等到2歲半先有位讀....間學校好好....但只得全日

柴灣堂都讀過......真係好細好細......哥哥讀預備班果時都有好多人轉校..因為學費太平

大宅

多謝晒咁多位既意見。好彩大家既建議,如果唔係真係幫女女報培X添啊。

原文章由 fungfungmami 於 07-10-1 16:04 發表
我都推介陳少瑜醫生...我2個仔都係睇佢

學校我就推介東華三院捷和鄭氏幼兒園.......18個月可以報名...但我果時都要等到2歲半先有位讀....間學校好好....但只得全日

柴灣堂都讀過......真係好細好細......哥哥讀預 ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我囡囡都讀緊e間,dlevel非常好,d老師都好ok,食物好有營養,又沒雜費,但大時節都有好多sponsor禮物返來,仲要書包係受dr kong架.so far阿女返左半年多,.very gd comment.要讀要早d拿FORM啦,我都排左半年..........
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

首頁

尾頁

跳至