自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 HingWah 於 07-9-15 23:34 發表

是呀!是呀! 仲可以挑人地, 都冇人會話佢添!

你做咩要針住樓住姐....又唔係til 你
佢都係講件事出黎姐

男爵府

嘩...係屋企見到壁虎都嚇到死死下,唔好話見到蛇!我都想像唔到會有咩反應....
淡而無味

大宅

嘩!!!! 睇完妳段野即刻頭皮痕呀~~好QQQ得人驚呀... 好在有捉到條蛇啫....唔係瞓瞓吓走出黎就大Q獲囉....

今回妳大難不死.....必有後褔啦,一切會順風順水咖啦....
放心啦!!! :)

大宅

原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-15 20:31 發表
好彩無記者.......屋外見蛇就見得多...大佬屋入面呀.....
仲要我無心理準備下佢伸個頭出黎喎.....:-( :-(

有無嚇親小B呀....食番D珍珠末定吓驚啦....:loveliness:

大宅

原文章由 OneMoreDay 於 07-9-15 22:23 發表
我諗我唔可以住村屋

我都唔敢住囉..... 超驚呀!!!!!!

子爵府

好彩你屋企人打唔到條蛇!

因為我聽聞大左肚的人唔好俾屋企人打蛇!
聽過有一個大肚婆屋企人打完條蛇,
因為佢屋企人打到條蛇個頭爛晒,
之後個女人生出黎旣BB個頭同條蛇甘一樣甘爛!

令可信其有,不可信其無!
要避忌一下好~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

大宅

原文章由 HingWah 於 07-9-15 23:21 發表
......til打到我d亞公佢地就打死左佢啦....亞公佢地打蛇仲多過你啦

你屋企有蛇, 仲有D做官的亞蛇嚟幫你捉蛇. 仲要 til 人, 過唔過份D呀!
我挑晒嗰D想幫人捉(甲由), 但又捉唔到個D添
呀, 啱聽嘛?

老味! 好味道, ...

有病就唔好慳錢唔去睇E生啦.....
人地咁慘........仲係度捉人地D助語詞?-( ?-(
人地講緊捉蛇~~又無端端關(甲由)咩事呢????
唉~~真係有病..................................................

男爵府

我都好驚蛇架!

大宅

原文章由 maggiejane 於 07-9-15 23:23 發表
我都有兩次攪笑經驗.

一次係幾年前同工人放狗, 行到屋苑大閘口, 同security傾計, 點知工人突然大叫"snake!" 我嚇到彈起, 跟住同時間同工人一齊抱起隻狗喪跑番屋企, 仲要上斜o個隻~ 工人抱隻史納莎24磅, 我仲低能, ...

妳既第一次就係好攪笑,但第二次比我就吾識笑囉....

大宅

?-( ?-( ?-(
原文章由 HingWah 於 07-9-15 23:34 發表

是呀!是呀! 仲可以挑人地, 都冇人會話佢添!

大宅

原文章由 wendykaka 於 07-9-15 23:37 發表
一早叫阿公捉蛇咪有蛇羹食咯. but 你有 bb 就唔好食勒.

我親戚住新界, 養雞又養鴨. 有日聽到 d 雞鴨鬼剎咁糟, 原來有蛇爬咗入雞棚, 條蛇好鬼 c 大條, 咩品種就唔好講勒. 我親戚叫得鄰居黎 ...

野生既蛇會唔會好食D呢????

大宅

原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-16 01:44 發表
有GA.我都唔知佢點黎..可能係屎渠

咁..妳個HOME咪好臭囉??

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我冇份食, 所以唔知. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

原文章由 小林媽媽 於 07-9-16 05:15 發表
野生既蛇會唔會好食D呢????

伯爵府

你大住個肚就唔好咁勇la...
幾時搬得去你到打幾圈吖....

複式洋房

好恐怖呀, 住村屋會咁....

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我超驚蛇,我試過有朝早見到條蛇係井側邊,我驚到唔肯行埋去,打去八鄉差館派個差佬黎,唔識路入黎,我仲要出村口帶佢入黎,入黎後佢都唔肯行埋去,找枝樹枝搞條蛇,好在條蛇已瓜,可能比d貓狗咬死,咁個差佬出相機拍照存案,問我膠袋,袋走條蛇!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公果陣定期在屋圍住邊放(流黃粉)
老公話怕有蛇入屋
蛇王手都會搽上(流黃粉)

[ 本文章最後由 揚莉煒媽咪 於 07-9-16 10:39 編輯 ]

大宅

真係好驚險
原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-15 20:12 發表
今朝同個仔換完片,我諗住入廚房掉,點知一開門我眼前就見到一個黑色既頭,仲係到伸緊利,我諗丈3唔駛諗就知佢係一條蛇,我用3秒3抱住個仔,大住個肚一齊走.....
我因為住村屋,我一直跑,已經忘記左自己身懷六甲..係咁跑去 ...

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

係呀!住村屋見蛇機會的確高d!我住過幾年,前後見過四次,因為我住係山上d既位置,成日要行樓梯上去,則面就係斜坡草叢,我都好驚架!除左我之前話見過條飯鏟頭對住我伸之外,我仲見過一條青竹蛇,不過唔算好大條,但真係青bb架! (果時我地都係灑硫黃粉搞掂!)

[ 本文章最後由 小路 於 07-9-16 11:02 編輯 ]

大宅

請個識捉蛇既bunbun啦, 我之前個bun耕田, 佢一見蛇就一野捉住佢條尾360度咁轉, 再fing條蛇個頭落石度. 佢話一定死喎~

首頁

尾頁

跳至