跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家見到好就幫阿仔買定d冬天衫, 大家有無興趣分享o下.
我打算買:
- 長袖底衫, 薄and厚
- 長袖t-shirt
- 衞衣
- 牛仔褲
- 運動褲
- 工人褲
- 褸仔, 薄and厚
- 背心睡袋
- 帽仔
- 襪仔and鞋仔

到底好唔好買羊毛底衫呢?
鞋仔有o羊好介紹呀?
底衫係咪應該買連身好d呢?

大宅

因為last year冬天唔凍, 所以睇定d先決定買唔買羊毛底, 致於其他, 我都係見天氣轉先慢慢買, 依家只係係bossini 買咗d長袖底衫同 T-shirt...天氣再凍d先再shop 事關呀b大得快, 到12月可能d衫已經唔係幾arm

martse

原文章由 bonniec2000 於 07-9-17 02:07 發表
我而家見到好就幫阿仔買定d冬天衫, 大家有無興趣分享o下.
我打算買:
- 長袖底衫, 薄and厚
- 長袖t-shirt
- 衞衣
- 牛仔褲
- 運動褲
- 工人褲
- 褸仔, 薄and厚
- 背心睡袋
- 帽仔
- 襪仔and鞋仔

到底好唔好買羊毛底 ...

男爵府

我已經買左幾套秋天睡衣, 冬天衫訂左1件BODY及1件上衣, 都係毛毛(上網訂), 買左1件薄外套....冬天衫我覺得唔駛買咁多, 因為HK D天氣唔係太凍

原文章由 martse 於 07-9-17 09:31 發表
因為last year冬天唔凍, 所以睇定d先決定買唔買羊毛底, 致於其他, 我都係見天氣轉先慢慢買, 依家只係係bossini 買咗d長袖底衫同 T-shirt...天氣再凍d先再shop 事關呀b大得快, 到12月可能d衫已經唔係幾arm

mar ...

大宅

我都幫我個女係網上訂左好多衫,夾衣.套裝.背囊.斗蓬.冷衫等,而係屋企著個d睡衣,我就係吉之島買左5套(有厚和薄),而家就欠阿女d底衫同羊毛衣!

唉~以前自己一換季就係咁買,買到等唔手,完全買衫唔會睇價錢 ;而家,除左幫阿女會買貴d既衫出街之外,自己都完全唔敢睇or買貴衫 ,我都差不多3,4個月無買過衫喇 ,除左上個禮拜係'佐丹奴'買左兩件衫之外~而家真係一換季就咩都打孖黎~~

大宅

原文章由 JHsbb 於 07-9-17 13:40 發表
我已經買左幾套秋天睡衣, 冬天衫訂左1件BODY及1件上衣, 都係毛毛(上網訂), 買左1件薄外套....冬天衫我覺得唔駛買咁多, 因為HK D天氣唔係太凍

不過最好唔好買冷衫, 事關好多時天氣乾燥容易敏感, 尢其係尊領冷衫, 好多時會搞到阿b下巴紅紅腫腫, 好痕

martse

大宅

原文章由 martse 於 07-9-17 14:54 發表

不過最好唔好買冷衫, 事關好多時天氣乾燥容易敏感, 尢其係尊領冷衫, 好多時會搞到阿b下巴紅紅腫腫, 好痕

martse

martse:

我個d冷衫係用黎襯衫既~~:mrgreen: ,所以多數係圓領,我覺得冷衫其實揀羊毛會無咁易敏感:-P

男爵府

女仔衫真係好多款式, 男仔好鬼少...........

我都無諗住買羊毛衫比亞仔, 因為驚佢敏感, 到時佢又痕又係度"r"就慘.......都係抓毛好少少

別墅

原文章由 martse 於 07-9-17 09:31 發表

mar ...

我就係驚小b大得快, 所以d冬天衫都係買size 90, 褲就買size 80, 應該夠著到出年轉季(到時小b都over 1歲lu).

洋房

我都開始買緊D買緊D,不過香港一般都唔會太凍,所以都有打算買D太厚的。
係啦,各位上網買嘢,通常上D咩網買啊?我都想上網睇下有冇合適的!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 大頭狗 於 07-9-19 10:49 發表
我都開始買緊D買緊D,不過香港一般都唔會太凍,所以都有打算買D太厚的。
係啦,各位上網買嘢,通常上D咩網買啊?我都想上網睇下有冇合適的!

我覺得唔使買羊毛底,因為長袖底衫+長袖衫+厚外套+帽都已經夠,如果真係凍都開暖爐啦. 啱啱喺外國返,嗰度~11度左右,亞女咁樣着出街都ok.
我都想知上邊個網買嘢抵呀? 不過成日驚size唔啱啫.
唉,亞女d夏天衫鬼死咁多着過幾次咋(有d未着添),又話換季,真嘥$,早知買畀自己都可以下年着番!

別墅

我買下買下, 原來都買了好多冬天衫比我囡囡.
我在網上訂了一大批, 然後行街見到又買下, 返來洗先發覺買得好多

我買得最多係長袖包肚底衫, 之後就係夾衣做睡衣. 我還買了幾條去街褲, 同埋幾件長袖和背心外套. 另外因為我個係囡囡, 我貪靚又買了好多緊身褲用來襯衫. 因為我估到時囡囡可能識行, 所以買D靚衫裙同佢去街街.

我都有買羊毛底衫, 雖然我都怕今天冬天唔凍, 不過我又怕到時一凍, 太多人去買會買唔到, 所以都係買定先, 做個保險.

冬天衫我現在已叫自己唔好再買啦, 因為今年夏天都有好多衫買了無著過or只著一兩次, 不過有時去街見到又忍唔住. 反而我自己真係無乜買衫啦, 行街都只係睇囡囡D衫 :tongue:

我上網就去jshoppers, D衫唔貴又多款.

男爵府

jshoppers 女仔款多囉, 男仔都唔多O既..總之市場係男仔款少過女仔款好多好多啦, 慳唔少 ...但又款少得滯, 亞仔無乜靚衫, 來來去去都係著個D..:-(

大宅

原文章由 ying2 於 07-9-19 11:07 發表

我覺得唔使買羊毛底,因為長袖底衫+長袖衫+厚外套+帽都已經夠,如果真係凍都開暖爐啦. 啱啱喺外國返,嗰度~11度左右,亞女咁樣着出街都ok.
我都想知上邊個網買嘢抵呀? 不過成日驚size唔啱啫.
唉,亞女d夏天衫鬼死咁 ...

Ying2,

認真同意, 做媽媽都要著靚d, 因為阿b著得咁好, 人地以為自己係賓賓就:-(

講開又講, 係呀女越大越似你, 好彩

martse

martse

大宅

我都買咗幾件冬天衫比阿囡,同埋有d朋友比咗好多好靚既冬天衫比我,我數過起碼都有五、六十套,真係一日要換多幾次衫先至著得晒呀

大宅

原文章由 yatyat07 於 07-9-19 14:54 發表
我都買咗幾件冬天衫比阿囡,同埋有d朋友比咗好多好靚既冬天衫比我,我數過起碼都有五、六十套,真係一日要換多幾次衫先至著得晒呀

洗都有排洗

martse

別墅

我都想問大家會買邊款底衫??

洋房

Please Please Please 唔該各位媽咪話我知, 你地響邊度買bb衫? 仲有響邊個Website買? 我都好想買D好型o既衫仔俾WELLWELL啊. 我見過有D日本bb衫好靓, 但係唔知邊度買好. 請EMAIL我 [email protected]

大宅

我想問你地除左喺jshopper之外仲會喺邊D網訂衫呀
可唔可以postD link出嚟呀~

大宅

原文章由 koala小寶寶 於 07-9-20 08:04 發表
我想問你地除左喺jshopper之外仲會喺邊D網訂衫呀
可唔可以postD link出嚟呀~

我都係鍾意睇到摸到既shopping 方式:)

martse

洋房

仲有啊, 日本 size 係 according 高度. 我 WellWell 兩個禮拜前度過係76cm, 唔知應該買幾多號先o岩. I think 應該買大D. 你地幫bb買o羊Size呢?

首頁

尾頁

跳至