跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 jenniferkwok 於 07-9-19 10:43 發表

我都諗過打包過黎俾你地,因為我真係日日都經過,不過沙冰又真係唔得lor

不如你揾一曰pa好位, 打電話請我黎啦 la我pui你gaja....
太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

伯爵府

原文章由 FLORINDA 於 07-9-19 12:53 發表

不如你揾一曰pa好位, 打電話請我黎啦 la我pui你gaja....

florinda~要唔要我陪埋你呀~

子爵府

原文章由 FLORINDA 於 07-9-19 12:53 發表

係未先!不過我好早架wor,應該8:30~9:00倒就霸到位架la

大宅

原文章由 MegumiSan 於 07-9-19 12:15 發表

你仲有餵啊﹖ 叻叻女啊。加油﹗

係啊﹐我地食咩D奶真係會變味架。

你會唔會lam下D奶架﹖

有時我會幫妹妹試味。

哥日飲完咖啡﹐D奶奶好大浸咖啡味。

sorry 妹妹。 ...

係呀, 我仲堅持緊呀, 除左早晚係埋身餵之外, 仲成功搞掂6299同我餵冰奶奶, 一餐咁多啦, 多我都無啦... 其餘時間同臨訓前就食奶粉囉...
我都覺得d奶奶係唔同味架... 咖啡我間唔中都飲, 依家除左蝦蟹同辣食少d之外, 其余都係正常飲食

大宅

原文章由 小瑩子 於 07-9-19 14:40 發表

係呀, 我仲堅持緊呀, 除左早晚係埋身餵之外, 仲成功搞掂6299同我餵冰奶奶, 一餐咁多啦, 多我都無啦... 其餘時間同臨訓前就食奶粉囉...
我都覺得d奶奶係唔同味架... 咖啡我間唔中都飲, 依家除左蝦蟹同辣食少d之 ...

睇到你地講開人奶,我想問下其實人奶媽媽有D咩唔可以食架,我都係唔敢食蝦蟹同辣野,其也都冇咩點介口,同埋餵人奶媽媽食D咩會對bb有益D架

大宅

原文章由 Le829 於 07-9-19 16:24 發表

睇到你地講開人奶,我想問下其實人奶媽媽有D咩唔可以食架,我都係唔敢食蝦蟹同辣野,其也都冇咩點介口,同埋餵人奶媽媽食D咩會對bb有益D架

我就差唔多日日飲奶囉... 全脂奶, 高鈣奶, 豆奶... 同埋雞蛋...仲有食多d菜囉, 聽人講話mami食多d菜, bb大大會去得好d... 飲多d湯, 食多d生果咁囉

侯爵府

個時我記得人地話唔好飲mak精維他奶wor, 我好乖咁4年冇飲過, hahaa~~

其實只要你心情開朗, 均衡飲食, 就係對bb最有益架啦~

大宅

原文章由 小瑩子 於 07-9-19 16:35 發表

我就差唔多日日飲奶囉... 全脂奶, 高鈣奶, 豆奶... 同埋雞蛋...仲有食多d菜囉, 聽人講話mami食多d菜, bb大大會去得好d... 飲多d湯, 食多d生果咁囉

我都有飲高鈣奶,同食生果呀,等我都食多D菜先得,咁你有冇飲魚湯果D呀,聽人講話魚湯都好高鈣喎,我間唔中都會飲下

大宅

原文章由 stephenietam 於 07-9-19 16:36 發表

個時我記得人地話唔好飲mak精維他奶wor, 我好乖咁4年冇飲過, hahaa~~

其實只要你心情開朗, 均衡飲食, 就係對bb最有益架啦~

靜係麥精唔好飲呀,咁維他奶飲唔飲得呀,我間唔中都有飲架

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我果時冇戒口喎...因為人奶媽咪唔食得既野..基本上我都唔食..就係"辣"野啦..其他重有豆豉,乳鴨果d...就會減奶..少食會好d...唔..其他野..重味道既..唔好係餵奶前食就ok

食乜有益丫...蛋,牛奶都有益..不過唔可以食多...有d會令bb過敏的...飲多d湯水....平日都要飲多d水咁囉..因為人奶最多既係水份...

大宅

原文章由 月希 於 07-9-19 17:04 發表

我果時冇戒口喎...因為人奶媽咪唔食得既野..基本上我都唔食..就係"辣"野啦..其他重有豆豉,乳鴨果d...就會減奶..少食會好d...唔..其他野..重味道既..唔好係餵奶前食就ok

食乜有益丫...蛋,牛奶都有益..不過唔可以食 ...

我都冇留意到唔好係餵奶前食重味的野,唔怪得亞b有時食到拿埋口面啦,原來佢唔鍾意佢D味

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Le829 於 07-9-19 17:42 發表

我都冇留意到唔好係餵奶前食重味的野,唔怪得亞b有時食到拿埋口面啦,原來佢唔鍾意佢D味

係丫...因為如果你係餵奶之前食d重味道既野...d奶奶就會有果隻味...咁bb就未必肯飲...其實我覺得咁都幾搞笑

大宅

原文章由 MegumiSan 於 07-9-19 12:15 發表

你仲有餵啊﹖ 叻叻女啊。加油﹗
係啊﹐我地食咩D奶真係會變味架。
你會唔會lam下D奶架﹖
有時我會幫妹妹試味。
哥日飲完咖啡﹐D奶奶好大浸咖啡味。
sorry 妹妹。 ...

真係?? 等我都試真d, 因為我通常用手背試溫度, 又冇諗過試味喎... 就算真係唔同味, 我諗我個大食豬bb都冇留意, 因為就算我食完咖哩再餵佢, 佢都完全同平時一樣係咁啜唔停.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

男爵府

原文章由 pinkylee 於 07-9-19 13:17 發表

florinda~要唔要我陪埋你呀~

又得je...不過要夜晚gopo......我怕你覺覺豬呀
太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

男爵府

原文章由 jenniferkwok 於 07-9-19 14:26 發表

係未先!不過我好早架wor,應該8:30~9:00倒就霸到位架la
我淋都得ge~不如睇吓天日o吾ok呀 咁第日小朋友吾哂返學嗎:mrgreen:

子爵府

原文章由 FLORINDA 於 07-9-20 09:22 發表
我淋都得ge~不如睇吓天日o吾ok呀 咁第日小朋友吾哂返學嗎:mrgreen:

do 好wor, 你地仲個個唔使返工tim, 淨係我要返咋:-( :-(

子爵府

米至先!9:00你得唔得架

大宅

原文章由 十月變形記 於 07-9-20 01:46 發表

真係?? 等我都試真d, 因為我通常用手背試溫度, 又冇諗過試味喎... 就算真係唔同味, 我諗我個大食豬bb都冇留意, 因為就算我食完咖哩再餵佢, 佢都完全同平時一樣係咁啜唔停. ...

Morning!

係啊﹐你試下啦﹐幾好味架。

由其是D冰過好耐再解凍嘅奶。要試下有無怪味先。

有時我仲用黎敷面, massage 塊面。

效果都唔錯。

(呢D係對人奶媽咪嘅少少著數 )

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 07-9-20 09:39 發表

do 好wor, 你地仲個個唔使返工tim, 淨係我要返咋:-( :-(

jennifer 你要返Sat嗎﹖
長短週﹖

男爵府

原文章由 jenniferkwok 於 07-9-20 09:39 發表

對吾住呀HONEY 我吾記得咗你第朝要返工添

首頁

尾頁

跳至