懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

懷孕兩三星期有冇咩徵狀? 體溫會高定低呢? 人哋話懷孕時體溫會高啲, 好似發燒咁; 咁我體溫維持喺98.2度左右, 係咪代表我未有bb呢?

男爵府

我當時嘅徵狀有疲倦和腹部不時有d吉吉地嘅感覺, 有時在中間, 有時在左右. 體温在孕期頭數個月一路會keep住偏高水平, around攝氏37度或以上, 你m過咗幾多日啊 ? 不妨用棒棒check應該可以驗倒.

原文章由 Crystal_1018 於 07-9-19 23:23 發表
懷孕兩三星期有冇咩徵狀? 體溫會高定低呢? 人哋話懷孕時體溫會高啲, 好似發燒咁; 咁我體溫維持喺98.2度左右, 係咪代表我未有bb呢?

民房

原文章由 029892 於 07-9-19 23:47 發表
我當時嘅徵狀有疲倦和腹部不時有d吉吉地嘅感覺, 有時在中間, 有時在左右. 體温在孕期頭數個月一路會keep住偏高水平, around攝氏37度或以上, 你m過咗幾多日啊 ? 不妨用棒棒check應該可以驗倒.

...

我由m到今日為止係第25日, 但體溫一直維持喺98.2度, 個胸由排卵後就開始谷同脹, 唔知有冇機會呢?

男爵府

你m嘅週期係幾多日啊 ?, 就算計你最typical 嗰隻28days, day 14排卵, 你都係頂隆受孕咗11days, 唔係3weeks, 唔會禁快check倒, 除非你好心急, 去驗血, check 吓你個hcg level, 你有量開體温, 咁你有無察覺温度有明顯上升 ? 你最低温係幾多度 ? 你依家temperature一路keep住98.2, 太約=攝氐36.78, 好似唔多夠高喎, 你在應該嚟m嘅日子, 隔多起碼3days左右用棒棒check check, good luck !

原文章由 Crystal_1018 於 07-9-19 23:55 發表

我由m到今日為止係第25日, 但體溫一直維持喺98.2度, 個胸由排卵後就開始谷同脹, 唔知有冇機會呢?

首頁

尾頁

跳至