跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿B都幾聽話, 例如噚晚佢扒去想搞風扇, 我捉住佢手仔細細力 一下同講NO NO NO, 然後佢就不再搞...一晚咁多
今朝佢又想去搞, 我又 一下同講NO NO NO, 佢就不再搞...一朝咁多

martse

大宅

我個b成日攞d o野放口, 拒只會係我閙拒o個一刻會聽話, 五分鐘之後就打回原形, 激死

原文章由 martse 於 07-9-20 11:13 發表
我阿B都幾聽話, 例如噚晚佢扒去想搞風扇, 我捉住佢手仔細細力 一下同講NO NO NO, 然後佢就不再搞...一晚咁多
今朝佢又想去搞, 我又 一下同講NO NO NO, 佢就不再搞...一朝咁多

martse ...

大宅

原文章由 lovelybabe 於 07-9-20 11:34 發表
我個b成日攞d o野放口, 拒只會係我閙拒o個一刻會聽話, 五分鐘之後就打回原形, 激死

我阿b放野入口就絕對唔聽話, 不過聽人講佢地要多刺激口腔, 對語言發展有幫助

martse

大宅

原文章由 martse 於 07-9-20 11:37 發表

我阿b放野入口就絕對唔聽話, 不過聽人講佢地要多刺激口腔, 對語言發展有幫助

martse

我個女對住我就冇聽話呢個字囉~我say no,佢只係對住我笑,其他人同佢say no,佢就唔會再搞囉~~激死~~~

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我阿B應該係唔聽話既....=.="因為每次叫佢唔好...佢都仲要故意再整多次...有時打埋佢手仔...佢都仲要係咁....=.=直頭好似玩對抗...不過而家佢DADDY用左呢個方法又好似幾好...每次一見到阿B做D衰野..就好大聲咁"哦..............."..阿B就即時停止..好似知道自己既惡行被發現咁...跟住就唔會再做啦.....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

別墅

我諗大部份都系"唔聽話"嫁...情況都大同小異, 聽講因為BB呢D記憶唔會好耐...所以...成日都系.."No..No..No....No...NoNONo.."
...

洋房

我個女有一樣野好聽話嫁, 佢而家坐緊學行車, 我係厠所叫佢, 佢就會行過黎, 我係厨房叫佢, 佢又會好快咁行過黎, 好得意

其他呢, 就無一樣野聽話嘞

別墅

原文章由 cosine 於 07-9-20 12:56 發表
我個女有一樣野好聽話嫁, 佢而家坐緊學行車, 我係厠所叫佢, 佢就會行過黎, 我係厨房叫佢, 佢又會好快咁行過黎, 好得意

其他呢, 就無一樣野聽話嘞 ...

...有冇.... .....咔咔....兩個人....一東一西.... ...都叫佢呀.....咔咔咔咔.......妳估會點呢?

男爵府

佢最聽話就係飲奶及瞓覺, 飲奶10MINS內攪點, 瞓覺自己瞓唔駛我地氹, 自己係床仔攪掂(呢2樣野由細到大都係咁)

你唔比佢食手趾, 會勁癲, 癲到你比佢食佢就會停唔再癲......

別墅

原文章由 JHsbb 於 07-9-20 13:04 發表
佢最聽話就係飲奶及瞓覺, 飲奶10MINS內攪點, 瞓覺自己瞓唔駛我地氹, 自己係床仔攪掂(呢2樣野由細到大都係咁)

你唔比佢食手趾, 會勁癲, 癲到你比佢食佢就會停唔再癲...... ...

大王好得意, 如果瞓瞓下醒左, 有機會哇哇嘈, 一定要理一理佢, 只系理一理..好似要抱起身...拍兩野...就要放低...一定要放低..唔系..又嘈...之後佢自己瞓番..?-(

洋房

原文章由 點算好 於 07-9-20 13:04 發表

...有冇.... .....咔咔....兩個人....一東一西.... ...都叫佢呀.....咔咔咔咔.......妳估會點呢?

有呀, 我而家鐘意我多d, 總之我一叫佢, 佢就會黎我度, 奶奶同老公叫佢, 佢唔會理佢地

佢知我係厠所洗面, 就會黎門口裝我, 洗完面關門沖涼, 佢見唔到我就大喊了, 有次試過仲喊到我出黎

男爵府

謙謙自己醒左係唔會嘈, 好乖咁自己玩及啜手趾, 連夠鐘開餐都唔會叫.............. 我要自己較鬧鐘起身叫醒佢飲奶

原文章由 點算好 於 07-9-20 13:09 發表

大王好得意, 如果瞓瞓下醒左, 有機會哇哇嘈, 一定要理一理佢, 只系理一理..好似要抱起身...拍兩野...就要放低...一定要放低..唔系..又嘈...之後佢自己瞓番..?-( ...

別墅

我阿b仲抵死:tongue: , 佢好鐘意食手指, 我講no, 佢即刻唔食, 跟住過兩秒望住你笑, 咁我一定忍唔住笑埋一份啦, 咁佢又再食,

原文章由 martse 於 07-9-20 11:13 發表

martse ...

大宅

wayne勁蝦我同老公,我地唔準佢做咩都好佢都淨係對住我地笑之後繼續,佢好like攪地柜上面D相桇,丟哂落地,不過俾我彈過佢幾次手指之後就好少
最唔好就係換片,一除片佢就即刻要反身,唔俾佢就係咁扭又喊,鬧/話都唔聽,相反佢好聽我99話…淨係同佢講過一次換片唔準郁,·自此佢就勁乖連換完片都唔郁,喺餐廳又係,叫佢坐定定,佢真係完全唔郁…
不過呢D都只限對住我99…
攪到99成日玩咁講'呢D就係嫲嫲同媽咪嘅分別'…激死!

男爵府

Up to now, I think my son is not so naughty!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

首頁

尾頁

跳至