夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

angelacch 發表於 14-4-30 15:32
其實我唔明點解要同細路一張床瞓? 自己瞓唔得咩, 佢喊你咪過去睇佢囉, 唔覺得有問題 ...
是的,我自己都係諗唔一定要同小朋友一齊瞓,佢喊就出去睇佢,係我老公咁樣講話我同小朋友瞓佢做廳長。不過近日同佢閒談得知佢而家又覺得bb做廳長好d,喊就出去睇,我諗住遲d同佢再傾過,應該會達成共識的。

大宅

畀面勳章

kL偉 發表於 14-4-30 21:59
大家一齊訓..
我床細做唔到

大宅

畀面勳章

mspigpig 發表於 14-4-30 22:55
我仔跟我訓左成年,即系同老公都分床成年!好似又無乜點喔!'
嗯嗯,你地keep到恩愛咪好囉

子爵府

引用:Quote:狐朦+發表於+14-4-22+03:29+三個一齊

原帖由 bp2000 於 14-04-22 發表
4呎半床得嗎?
我五尺半都覺得好窄喎
亞媽陪我坐月時瞓左隔離間房,我同亞囝就打直瞓,老公就打橫喺床尾瞓(對腳要屈埋或凌空)
而家亞媽番番自己屋企就同老公分房lu,不過我囝一至五都喺婆婆度,星期六日先返黎

大宅

畀面勳章

忌廉寶寶 發表於 14-4-30 23:11
我五尺半都覺得好窄喎
亞媽陪我坐月時瞓左隔離間房,我同亞囝就打直瞓,老公就打橫喺床尾瞓(對腳 ...
係呀,其實我同老公瞓都係啱啱好,似乎唔可以攝多個

子爵府

回覆:bp2000 的帖子

其實睇你地忍唔忍心架咋,而家你地bb未出世?or只係諗如果有左bb會點做?其實冇得傾定先,個個bb唔同,我嗰個滿月已經唔肯瞓bb床,你越唔理佢佢越喊,佢唔會喊到攰而自己瞓,只會越喊越大聲,嗌到你抱佢為止!抱住瞓得好冧,一放床就醒,咁點搞?成晚係咁大家都冇得瞓,但如果同床瞓佢會瞓得好好,所以最終都要屈報,bb床已變雜物床

男爵府

回覆:長期同小朋友一齊瞓有冇影響到同c6感情

其實最好大家傾清楚先,個個男人性格唔同,要求唔同。我老公好怕嘈,夜晚訓得唔好就成日都好臊。相反我同個女訓,佢自己訓,全家都訓得好心情/好關係好。

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:bp2000 的帖子

加油呀

bp2000  多謝呀!   發表於 14-5-1 20:22

大宅

畀面勳章

忌廉寶寶 發表於 14-4-30 23:18
其實睇你地忍唔忍心架咋,而家你地bb未出世?or只係諗如果有左bb會點做?其實冇得傾定先,個個bb唔同,我嗰 ...
我地係plan要bb嘅,咪得閒傾下將來生左bb嘅宿位問題囉
我地都傾向唔縱個bb,即係一喊即抱果種,因為眼見好多小朋友慣左喊就有人抱就勁扭計,我地怕怕,老公講明唔會氹,所以我諗我地忍到心啩。

大宅

畀面勳章

edutm 發表於 14-4-30 23:21
其實最好大家傾清楚先,個個男人性格唔同,要求唔同。我老公好怕嘈,夜晚訓得唔好就成日都好臊。相反我同個 ...
我老公都怕嘈,所以一定唔可以同bb同房先,所以佢之前先話佢做廳長而我就同bb同房,之不過我哋研究過我地房只放到細size bb床,即係可能瞓唔夠一歲bb就要搬番出廳換大size bb床,如果咁就不如一開始就買大bb床比bb做廳長好過,將來bb就唔會因環境唔同左而覺得不安。

大宅

其實樓主點解會有咁嘅諗法呢?我覺得小朋友跟唔跟你地訓系睇你點 trian個小朋友,我就覺得兩公婆唔應該長期分開訓

男爵府

畀面勳章

而家阿仔21個月大,暫時係3個一齊訓,我而家有左bb,第時bb訓bb床,再大啲我諗住大個個自己訓架喇,因為我覺得同老公分開訓會好有影響,所以我咁會咁做

首頁

尾頁

跳至