親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,會不會出唔到境?

20/1 2.95kg 23/4 6.3kg 6/9 8.8kg 23/2 3.65kg 23/5 7.27kg 23/3 5.35kg 20/7 8.1kg

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

fongmaomao 發表於 14-4-23 09:22
如題,會不會出唔到境?
下次試下先上網查資料,會比等人答覆你快好多

http://www.immigration.gov.tw/ct.asp?xItem=1102899&ctNode=32631&mp=1

男爵府

回覆:人在台灣準備出境,唔見咗張入台証,點算?

要在机場做番一張落地簽証,準備兩張相及台幣300,否則出吾到境。counter在terminal 1,問人啦!

伯爵府

回覆 fongmaomao 的帖子

再印一張唔得咩?

男爵府

No,因為入境時已蓋印,要用番同一張,佢地check得好凊楚,無就要在机埸補领才能出境

男爵府

回覆:天娜 的帖子

死囉!邊有相比佢。多謝曬大家,而家出發去機場。

20/1 2.95kg 23/4 6.3kg 6/9 8.8kg 23/2 3.65kg 23/5 7.27kg 23/3 5.35kg 20/7 8.1kg

男爵府

不用怕,机場有即影即有相机,在補領台証counter附近,你去到先揾counter填form,佢會教你去影相。good luck

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

這𥚃的jm真叻,咩都識

侯爵府

回覆 fongmaomao 的帖子

我上次搭長榮都係類似的情況 (我的係入境無蓋章)
結果長榮的地勤叫我去移民局搵職員搞
不過都要搞好耐時間, 之後行特別通道出境.

男爵府

已回香港,好彩補領都好簡單,機場裏已有counter,即時影埋相,位位3佰台幣,官員都好好人,15分鐘左右搞掂

男爵府

引用:這𥚃的jm真叻,咩都識

原帖由 Joey0921 於 14-04-23 發表
這𥚃的jm真叻,咩都識
衰過先至識咋!

男爵府

恭喜恭喜

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:已回香港,好彩補領都好簡單,機場裏已有co

原帖由 fongmaomao 於 14-04-23 發表
已回香港,好彩補領都好簡單,機場裏已有counter,即時影埋相,位位3佰台幣,官員都好好人,15分鐘左右搞掂: ...

首頁

尾頁

跳至