跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

有的話得閒黎呢度傾吓...

複式洋房

hi, 我係翠豐台媽咪, 住係第五座, BB兩個月大, 妳住係第幾座及BB幾大呢?

大宅

hi, no people??

原文章由 evaso78 於 07-10-15 17:37 發表
hi, 我係翠豐台媽咪, 住係第五座, BB兩個月大, 妳住係第幾座及BB幾大呢?

[ 本文章最後由 unhappymother 於 07-10-17 10:11 編輯 ]

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

HI, 我住第2座, bb3個月大,

原文章由 unhappymother 於 07-10-16 22:52 發表

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我住3座架...bb七個幾月lu...係呢,你地有無返工架?
我全職媽咪架!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 unhappymother 於 07-10-16 22:52 發表

你住邊座?bb幾大呀

複式洋房

hi, 我都係住呢度架, 我bb1.5歲大了, 係女仔, 我地住一座, 有時間約埋一齊去會所玩吖!

別墅

hi, 我住二座, BB20個月大:lol

別墅

Hi 悠媽媽,
好耐冇見了, 最近好嗎????

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我係全職媽咪,平日都係得我同個女o係屋企所以有悶悶地架...
你地有無全職媽咪呀

複式洋房

原文章由 Cate 於 07-11-3 14:30 發表
Hi 悠媽媽,
好耐冇見了, 最近好嗎????

hello. cate,
真係好耐無見了, 我同囡囡最近都幾好, 佢依家訓覺已經比以前好左好多, 我依家想教囡囡戒片.

你呢? 都幾好嗎? 囝囝近況如何呀? 幾時可以係會所見下面呀?

複式洋房

熊貓城堡試堂

各位翠豐臺媽咪,
我打算呢個星期六帶我個女去悅來酒店既熊貓城堡試一堂, 到時話俾你地知果度好唔好啦!

大宅

我3月都會搬去呀.
我去睇樓時, 覺得呢度好靜, 好似冇咩小朋友出沒咁, sat 會所都冇人玩, 滑梯仲要舖塵, 心諗呢個屋苑難到兩公婆住客多.
我仔差不多2歲, 多多指教.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 klwy 於 08-1-30 17:10 發表
我3月都會搬去呀.
我去睇樓時, 覺得呢度好靜, 好似冇咩小朋友出沒咁, sat 會所都冇人玩, 滑梯仲要舖塵, 心諗呢個屋苑難到兩公婆住客多.
我仔差不多2歲, 多多指教. ...

其實呢度好多兩口子家庭,但小朋友都多架,不過好多都係俾人湊,所以平日唔多見...
我都覺得呢度好靜,尤其夜晚,烏燈黑火...我諗係因為好多夫婦都要返工...
你會搬去第幾座呀?我

複式洋房

爸爸得唔得阿?
我是二座的. 囡囡三歲了.

別墅

hi, 我住一座, 全職媽咪, 大女6歲, 細仔2.5, 冇工人, 辛苦到想死ar:;pppp:

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 heratang 於 08-2-2 21:33 發表
hi, 我住一座, 全職媽咪, 大女6歲, 細仔2.5, 冇工人, 辛苦到想死ar:;pppp:

我都係全職架,但我一個小朋友,都覺得有d辛苦...於是請個鐘點幫手,都唔係好貴,每次三粒鐘$150, 好過自己做餐懵呀

仲有,你覺唔覺呢度買野好辛苦好麻煩,帶住小朋友要去到愉城or巿中心先可以買餸...好煩!!!我成日買定一星期的野,又好似唔係好新鮮咁..(雖然一星期我只係煮4日飯)

大宅

回覆 #1 l_wingwing 的文章

l_wingwing,

我住3座, 租左至發現原來得1架小巴去mtr, 又唔到千色店, 買送又唔方便, 真失策, 附近連華潤細超市都冇, 真係唔方便, 真係要買1星期送至掂.

大宅

I_wingwing

妳好:恭: , 我都係住翠豐壹, 囡囡 15個月, 有時都有去會所玩.

以前我都有請中點, 妳0個個中點好嗎? 可否介紹給我

原文章由 l_wingwing 於 08-2-3 12:29 發表

我都係全職架,但我一個小朋友,都覺得有d辛苦...於是請個鐘點幫手,都唔係好貴,每次三粒鐘$150, 好過自己做餐懵呀

仲有,你覺唔覺呢度買野好辛苦好麻煩,帶住小朋友要去到愉城or巿中心先可以買餸...好煩!!!我成日買定 ...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 klwy 於 08-2-14 14:52 發表
l_wingwing,

我住3座, 租左至發現原來得1架小巴去mtr, 又唔到千色店, 買送又唔方便, 真失策, 附近連華潤細超市都冇, 真係唔方便, 真係要買1星期送至掂.

不過你可以試吓過去麗城個邊買餸, 因為個條路開左,方便d,我個日第一次試行,亦係第一次過麗城,發覺比行去愉城近,同埋個邊有間細惠康,麗城商場入面有間百佳超廣場,我決定以後隔兩三日過去買野,唔駛買定成個星期

雖然我地呢度隔涉,但環境又ok既,起碼人流無咁多,無咁雜,自成一角咁

首頁

尾頁

跳至