自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

發現信用咭有不是自己簽的賬,已cut咭,明天去銀行整!有什麼經驗參考?筆賑是否要先還?知否查幾耐?!

SiuBBee    發表於 14-4-25 10:21

子爵府

引用:發現信用咭有不是自己簽的賬,已cut咭,明

原帖由 adfayfay 於 14-04-25 發表
發現信用咭有不是自己簽的賬,已cut咭,明天去銀行整!有什麼經驗參考?筆賑是否要先還?知否查幾耐?!:to ...
幾錢?

大宅

回覆:發現信用咭有不是自己簽的賬,有無相關經驗?

五百幾!但今個月賑單未出哂,唔知仲有無

瑪瑙宮

引用:發現信用咭有不是自己簽的賬,已cut咭,明

發現信用咭有不是自己簽的賬,已cut咭,明天去銀行整!有什麼經驗參考?筆賑是否要先還?知否查幾耐?!:to ...
係什麼簽賬

大宅

多彩時裝woo CS話!當天我整天在家

公爵府

畀面勳章

到期就一定要交左先

複式洋房

回覆:noodles9112002 的帖子

打去card centre 通知,要求hold 住條唔交。同埋要報警。比人盜用涉及刑事的。

複式洋房

回覆:pchbb 的帖子

漏咗隻字:Hold 住條數

別墅

同銀行反映情況 , 了解下仲有幾多筆款項係被盜用(或者上E-BANKING睇)

同銀行要求唔交住。 之後去報警,仲要拎口供紙, 因為之後銀行可能要你比口供佢地睇。

-通常筆錢最後銀行都唔洗你比。
-如果交易地點係香港,就有機會拉到壞人
-部份情況係屋企人唔生性用左你既,請先確定唔係屋企人做先(報左警白紙黑紙無得話唔追究)

伯爵府

sorry,借個位呻下,之前試過渣兜銀行多佐5百幾蚊咭數,肯定唔係自己,原來係某間電訊公司簽,但明明無用過呢間,打去check ,兩間大公司將個波交比我自己處理,一直拖,渣兜個客户服務仲話仲有幾日要還咭數,你無野呀,你唔識查清楚同hold起,要投訴先開始做野,最好笑渣兜銀行send佐份資料比我,個封信係有個女人係果間電訊公司簽咭,張咭係用東x銀行,地址,名都唔知乜水,仲話問我有冇野想投訴同唔明白,仲要一星期內寫番封比佢,痴線,明知係電訊公司同你地公司出錯,點解要我做咁多野?咁係一個唔知乜水用東x咭簽,點解要係我到還咭數,呢個已經係一個極大問題,簡直係一個迷……………………??我估電訊公司出錯,但渣兜公司明知有問題點解仲想我還,唔通知我,如果我唔上網check下條數,我比佐錢自己都唔知!!!平時呢類細數太多,自己一個月簽佐乜有時都唔記得!

大宅

引用:五百幾!但今個月賑單未出哂,唔知仲有無 +

五百幾!但今個月賑單未出哂,唔知仲有無
我試過,銀行叫我還左先。我無,我俾左個報案編號銀行,請銀行查清楚先。結果銀行都無追我去還。

禁止訪問

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:多彩時裝woo CS話!當天我整天在家

多彩時裝woo CS話!當天我整天在家
簽帳日期 or 過數日期 ???

大公司都會用古怪名

珍珠宮

畀面勳章

有d boutique 唔係即曰過
有冇chance 係早一星期簽落嘅單間野咁啱另一曰至埋数,check 清楚先
有證據唔係你簽,bank 唔會要你找

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

珍珠宮

打上card centre話冇授權呢筆數,填張form,搞掂,我試過幾次

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

先通知銀行,再報警,fax口供紙比銀行,我就係咁做

主 賜 平 安

翡翠宮

減齡達人勳章

但你冇唔見信用咭?會唔會係之前碌過果啲舖頭盜用?

大宅

先前試過盜用左差唔多成萬蚊 好彩同日我係外國簽左帳 係信用卡公司打電話俾我發現有尋常既交易 距地好好話唔洗交錢 主動fax啲文件叫我簽名就無事

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:sorry,借個位呻下,之前試過渣兜銀行多佐5

原帖由 Shirleyng428 於 14-04-25 發表
sorry,借個位呻下,之前試過渣兜銀行多佐5百幾蚊咭數,肯定唔係自己,原來係某間電訊公司簽,但明明無用過 ...
不可思議,咁都得

男爵府

佢會幫你報刑事,卡數要還左先好似係

首頁

尾頁

跳至