想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由 sylsyl_hk 於 14-04-27 發表

原帖由 mycreamsoda 於 14-04-28 發表
我老公唔肯食丸仔,要我迫先至食茄紅素,又唔願做運動,見到我又打針又做運動,佢都無行動去改善下自己,真 ...
樓主加油!希望大家都快些願望成真!

大宅

回覆 mycreamsoda 的帖子

等我再諗諗!
IUI 痛唔痛?我好怕痛,我有d 驚! 好似不用麻醉 !
其實好老實呀! 打針...檢查..咩都係女人, d 男人都放粒丁丁入去就咩都唔駛理!

大宅

引用:Quote:原帖由 sylsyl_hk 於 14-04-27 發表

原帖由 mycreamsoda 於 14-04-27 發表
原來你經歷左咁多,你上次 ivf 有無剩番雪胎呀?祝你早日成功呀

我次次都谷到卵,內膜又夠厚,不過老公精 ...
你好, 我c6 丁丁 既數量剛驗出來發現都係差d (dr. 講),  一般人有6千至7千萬,標準就千5萬,但Dr.  話我c6 得8百萬,我當時聽到,即刻cry 左出來,Dr.  即刻安慰我, 有機會驗個日狀態差,但其他型態就正常,但我真係好擔心,我地試左接近9個月,大家都好想有bb,  我一直以前為係自己問題,想請問下你既情況可以嗎?你地點處理ar? 因dr 話驚如果數量少,就算洗左做iui 可能成功機會唔大

大宅

Luk-BK 發表於 14-4-29 09:39
回覆 mycreamsoda 的帖子

等我再諗諗!

以我既情況,多數係DAY 2 至10 每日自己打針,DAY 12 做IUI,打得最多果隻針其實唔痛,因為針頭好細,做IUI 當日唔使麻醉,只係好似做婦科檢查咁,有少少痛,唔使十分鐘就完成。

係呀,幾乎所有野都係女人做,男人只係留精,咩都唔使理,所以我覺得只要女方肯做,男方就應該支持。

Luk-BK  Good,贊成妳講法  發表於 14-4-30 13:26

大宅

yanchan71 發表於 14-4-30 08:09
你好, 我c6 丁丁 既數量剛驗出來發現都係差d (dr. 講), 一般人有6千至7千萬,標準就千5萬,但Dr. 話 ...

我C6數量都係少架,驗過幾次,多數都係千幾萬,洗完之後約8百萬,形態都係得3。其實我地做婚前檢查已經知道量少既問題,不過我地其實試左一年都可以自然BINGO 到,不過好快就小產。之後再試左一年都唔得,醫生就俾得試半年排卵藥,都唔得,就開始做IUI, 第一次IUI 就得左,不過又小產。而家再試左兩次IUI都未成功,可能遲D 要轉IVF 都唔定。

我提議你如果試左一年都仲未得既話,就排住政府公家不育科先,因為要排好幾年,期間可以一邊自己試,或者試做IUI 。其實好睇你年齡再決定做IUI 定IVF。 我就決定37之前都唔得就要做IVF

複式洋房

回覆:mycreamsoda 的帖子

我都做过4次iui,1次ivf。。。全軍覆沒。。。。我都好灰啊!

複式洋房

回覆:gracetong 的帖子

加油吖,喱度好多人為你打氣

複式洋房

回覆:FanSa 的帖子

我第一次做iui就失敗,第二次iui就宫外孕,第三次iui就在15weeks發現係k胎,在16週就要生出來,不要得。。。哭死了。。。之後,做第一次ivf,e生話个胚胎係靚,好大幾会成功,点知。。。。又跌落黎。。。。做左咁多次,都係好辛苦咁排政府e院,排左3年先到我,到我了,又次次失敗,現在到了40歲,又話我超齡唔再同我做。卒之,機緣認識了一位私家e生,剛再做一次iui,結果。。。今日又衰咗。。。

大宅

gracetong 發表於 14-4-30 18:00
我第一次做iui就失敗,第二次iui就宫外孕,第三次iui就在15weeks發現係k胎,在16週就要生出來,不要得。。 ...

加油加油,祝早日成功!

首頁

尾頁

跳至