自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

大量徵任何大牌子月餅,幾多盒都收,送比老人家用!
希望各位可以送出!
最好荃灣、葵芳、or整個西九龍各區

中秋節快樂!

[ 本文章最後由 mumom 於 07-9-26 15:18 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

出發點係好...但老人家食月餅就.....好唔健康噃?-( ?-(
你代表邊個機構呀?中秋都過左喇,仲食?詳細d講黎聽下.....
你知啦好多叫非牟利o既牟利機構都話送月餅俾老人家,但其實收收埋埋賣番去大陸,煮溶d蓮蓉出年再買過
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

別墅

我唔米d咩機構,只係我地幾個人自費買左d月餅送比日日呆坐響公園d呀公呀婆!我媽日日晨運都見到佢地,知道佢地d情況:有d無兒無女、有d仔女唔理佢地既獨居老人。不過我地力量單簿,佢地唔可以個個有得食!
希望過左中秋有人食剩或唔食既月餅可以送比佢地,佢地唔會介意過左中秋!!:) :)

原文章由 renren 於 07-9-26 15:48 發表
出發點係好...但老人家食月餅就.....好唔健康噃?-( ?-(
你代表邊個機構呀?中秋都過左喇,仲食?詳細d講黎聽下.....
你知啦好多叫非牟利o既牟利機構都話送月餅俾老人家,但其實收收埋埋賣番去大陸,煮溶d蓮蓉出年再買過: ...

子爵府

好媽媽勳章

我覺得你地做法唔係咁好囉,d月餅百鳥歸巢,老人家食左有咩事邊個負責先?就算出一片好心,你自己捐你果份就夠,好多社區中心年年都會募捐送俾老人家,而且過左節咯,好鐘意食都唔係咁囉.請佢食咪等害左佢地健康...?-( ?-( 真係一句:慳番啦!

原文章由 mumom 於 07-9-26 16:02 發表
我唔米d咩機構,只係我地幾個人自費買左d月餅送比日日呆坐響公園d呀公呀婆!我媽日日晨運都見到佢地,知道佢地d情況:有d無兒無女、有d仔女唔理佢地既獨居老人。不過我地力量單簿,佢地唔可以個個有得食!
希望過左中秋有人食剩 ...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

別墅

其實好多人都過左節先食月餅,美心今日都仲有得賣。
我都明白唔會人人支持我地做既野,不過我地知道自己做緊d咩就可以了。我上年中秋都有上黎徵月餅送比老人家,佢地好開心!:loveliness: :loveliness:
多謝各位送出月餅既媽咪

原文章由 renren 於 07-9-26 16:08 發表
我覺得你地做法唔係咁好囉,d月餅百鳥歸巢,老人家食左有咩事邊個負責先?就算出一片好心,你自己捐你果份就夠,好多社區中心年年都會募捐送俾老人家,而且過左節咯,好鐘意食都唔係咁囉.請佢食咪等害左佢地健康...?-( ?-( ...

大宅

mumom,

你呢份心意確實係好......不過...我個人都認為老人家唔可以食得太多月餅, 而且最怕佢地食唔哂又唔捨得掉, 諗住收埋慢慢食. 你知老人家好慳, 又唔想浪費, 到時月餅發哂霉都照食, 就唔好啦. 到時d老人家病左...仲慘過無月餅食.

原文章由 mumom 於 07-9-26 16:17 發表
我都明白唔會人人支持我地做既野,不過我地知道自己做緊d咩就可以了。我上年中秋都有上黎徵月餅送比老人家,佢地好開心!:loveliness: :loveliness:
多謝各位送出月餅既 ...

別墅

明白!多謝你提點。
我地唔會送成盒比一個老人家架,我地都冇咁多資源!

原文章由 yaumama 於 07-9-26 16:34 發表
mumom,

你呢份心意確實係好......不過...我個人都認為老人家唔可以食得太多月餅, 而且最怕佢地食唔哂又唔捨得掉, 諗住收埋慢慢食. 你知老人家好慳, 又唔想浪費, 到時月餅發哂霉都照食, 就唔好啦. 到時d老人家病左 ...

大宅

好媽媽勳章

mumom,

你真好心!
我本身係單親,冇月餅的。但我前99有多,我叫佢交比你地丫!
pls check pm

支持你地

原文章由 mumom 於 07-9-26 16:02 發表
希望過左中秋有人食剩 ...

大宅

mumon

I pm to you, pls check pm.

yenyenhop

原文章由 mumom 於 07-9-26 16:40 發表
明白!多謝你提點。
我地唔會送成盒比一個老人家架,我地都冇咁多資源!
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

伯爵府

Please pm the information to me.
I live in north point.
How can I give you the mooncake?
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

如果係荃灣或葵芳點可以交給妳, 不過要星期六下午吧. 時間是否可配合一下.

禁止訪問

別墅

mumom,

我原本有一張美心月餅券到期係23/9,今朝先醒起唔記得換!
好彩有個好心媽媽報料話好有可能仲可以換。我岩岩換完返黎,呢盒係失而復得既,我好願意送出!:loveliness:

原文章由 mumom 於 07-9-26 16:17 發表
多謝各位送出月餅既 ...

別墅

all mami,

and 多謝你們的善心:loveliness: :loveliness:

原文章由 子子家 於 07-9-26 19:17 發表
mumom,

我原本有一張美心月餅券到期係23/9,今朝先醒起唔記得換!
好彩有個好心媽媽報料話好有可能仲可以換。我岩岩換完返黎,呢盒係失而復得既,我好願意送出!:loveliness:

...

大宅

原文章由 mumom 於 07-9-26 15:14 發表
大量徵任何大牌子月餅,幾多盒都收,送比老人家用!
希望各位可以送出!
最好荃灣、葵芳、or整個西九龍各區

中秋節快樂!

hi, mumom
好支持妳, 但今年所剩無幾...
來年早d出post, 早d送出 , 我希望d老人家可以有月餅應節.
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至