自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我因為做緊化療,抵抗力弱,呢排成曰尿道炎,食消炎藥+尿道炎藥(好似朱古力豆),食左一段時間都唔得!

請問仲有冇其他方法?

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

回覆:急問有關尿道炎,請幫忙!

煲田灌草水飲,但你最好先問下醫生你飲唔飲得

neko138  呢個堅得  發表於 14-4-26 14:52
我個寶貝仔係屎撈B

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

用塞藥啦,有效好多

男爵府

要食抗生素架。你問下醫生可唔可一齊食。

珍珠宮

飲紅苺汁( Cranberry juice)

多謝休息,保息!

複式洋房

狂飲水,沖番啲細菌出來

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

飲多D水,食療係紅苺汁,紅苺,乳酸菌、梅、李、全麥殼類等,用意係酸化尿液,不利D菌生長
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實..飲多d水(比平時正常一日8杯水再多dd),等毒素排番出嚟就自然會好 ( 大約兩日你已經開始見到成效,尿既顏色會開始慢慢轉清唔再混濁 ),好番keep住每日8杯水就一定唔會翻發。 食得抗生素多只係治標唔治本 !! 尤其你依家仲做緊化療,身體已經唔太好,唔好再食太多抗生素之類既藥物! 試下啦,仲有保重身體呀

大宅

回覆:Haemon 的帖子

飲紅莓汁

男爵府

飲紅莓汁,不過要買100%純果汁,唔好買由濃縮汁整個d,貴就貴d,不過有用好多

珍珠宮

紅莓汁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

紅莓汁!! 最安全!

珍珠宮

開心吸收勳章

紅苺汁,點!

大宅

回覆:PinPin 的帖子

浸鹽水,好惦㗎,但要有恒心浸3幾天

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係煲田灌草水飲, 問吓你doctor先. 因飲咗就舒服.

Take Care

琥珀宮

引用:我因為做緊化療,抵抗力弱,呢排成曰尿道炎

原帖由 mclam 於 14-04-25 發表
我因為做緊化療,抵抗力弱,呢排成曰尿道炎,食消炎藥+尿道炎藥(好似朱古力豆),食左一段時間都唔得!

請 ...
我食紅莓素supplement去預防番發好work!如已中指,就要睇醫生食抗生素,如果唔work可能抗生素唔夾,要種菌對症下藥

大宅

BK Milk勳章

回覆:Froggy_joe 的帖子

紅苺汁堅有用!我都係家姐話我知我就試下!飲二杯倒已經好番!

一家4口~

男爵府

回覆:Haemon 的帖子

想問卜田雚草邊度有得買呀?

Haemon  街市賣新鮮藥材檔,有時街邊、街市門口婆仔都會有。  發表於 14-4-25 19:03

大宅

飲勁多水都有效架 我個時大肚都係咁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:飲紅莓汁,不過要買100��汁,唔好買由濃

原帖由 renric 於 14-04-25 發表
飲紅莓汁,不過要買100%純果汁,唔好買由濃縮汁整個d,貴就貴d,不過有用好多

...
請問邊到有100%純紅莓汁買?

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

首頁

尾頁

跳至