自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 mclam 於 14-04-25 發表我因

原帖由 木土土 於 14-04-25 發表
我食紅莓素supplement去預防番發好work!如已中指,就要睇醫生食抗生素,如果唔work可能抗生素唔夾,要種菌 ...
請問邊度買?

PCCW2319  美康 (Meka) 都有. 如你去買, 可以pm會員咭號碼你, 有9折.  發表於 14-4-26 15:32
木土土  我係健康食品店買,好似萬寧/Watson 都有,搵cranberry !  發表於 14-4-25 22:35
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

翡翠宮

Froggy_joe 發表於 14-4-25 17:50
飲紅苺汁( Cranberry juice)

多謝休息,保息!
同意
每日1杯

男爵府

引用:Quote:原帖由+renric+於+14-04-25+發表飲紅

原帖由 mclam 於 14-04-25 發表
請問邊到有100%純紅莓汁買?
Citysuper有得買呀

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 mclam 於 14-04-25 發表請問

原帖由 renric 於 14-04-25 發表
Citysuper有得買呀
0K!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

公爵府

回覆:急問有關尿道炎,請幫忙!

食乳酪都得

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

男爵府

必需要種菌,睇下隻菌對邊隻抗生素有抗藥性,這樣先可對症下藥

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:浸鹽水,好惦㗎,但要有恒心浸3幾天

原帖由 winglong 於 14-04-25 發表
浸鹽水,好惦㗎,但要有恒心浸3幾天
請問:

鹽既份量幾多?

要浸幾耐?

浸完駛唔駛過清水?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我因為做緊化療,抵抗力弱,呢排成曰尿道炎

我因為做緊化療,抵抗力弱,呢排成曰尿道炎,食消炎藥+尿道炎藥(好似朱古力豆),食左一段時間都唔得!

請 ...
Dear 大姨媽,
紅莓汁加水飲。。。
如果街市有馬齒莧賣,可以煲水,加黑糖飲,好有效。
祝你身體安康

你若盛開, 蝴蝶便來!

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

朱古力果款只係止痛,不能消炎,要消炎的話,小紅苺汁,小紅苺乾都可以

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-04-25+發表我食

請問邊度買?
我食supplement比飲汁有效好多,可能supplement既cranberry成份高d!同埋keep住食,飲汁仲貴過食丸!

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

如果情況嚴重可以同醫生講,可以打針

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

侯爵府

環保接龍勳章

紅莓汁好多糖既.

好返之後食紅莓素啦.
我食開新X士紅莓素, 好有預防功效.
SALES話 2粒係治療, 1粒預防.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

可以睇中醫,開中藥煲黎浸下身。

不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 mclam 於 14-04-25 發表請問

原帖由 木土土 於 14-04-26 發表
我食supplement比飲汁有效好多,可能supplement既cranberry成份高d!同埋keep住食,飲汁仲貴過食丸!

...
你食緊乜野牌子?

木土土  我係hicare.hk到買,可以送貨到商業區,貨到先付款!  發表於 14-4-26 12:37

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:紅莓汁好多糖既.好返之後食紅莓素啦.我食開

原帖由 onlam2005 於 14-04-26 發表
紅莓汁好多糖既.

好返之後食紅莓素啦.
請問邊度買?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:可以睇中醫,開中藥煲黎浸下身。

原帖由 chowqv 於 14-04-26 發表
可以睇中醫,開中藥煲黎浸下身。
而加做緊化療,唔可以食中藥!因為上次抽血白血球底,e生問我係咪食過中
藥?

我要做晒所有化療,先再睇中e調理!

侯爵府

環保接龍勳章

我係紐X蘭專門店買, 我係會員, 有折扣 買會平D.
但係有尿道炎係好唔舒服,瞓都瞓唔到既,
拿拿聲去附近係W記或萬0都有, 可能唔同牌子, 貴小小.
係醫X選. 有時都有新X士. 唔SURE.

佢名係CRANBERRY , 36:1 concentrate 500mg ,
中文:潔胱紅莓.

我前個月又係尿道炎,好易反發,
咩燈芯草, 睇中醫, 黑豆水, 紅莓汁等等都試過.
暫時都係紅莓素都WORK.

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我係紐X蘭專門店買, 我係會員, 有折扣 買會

原帖由 onlam2005 於 14-04-26 發表
我係紐X蘭專門店買, 我係會員, 有折扣 買會平D.
但係有尿道炎係好唔舒服,瞓都瞓唔到既,
拿拿聲去附近係W記 ...
oK!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:首先應該留中間小便種菌,睇下係咩菌引起發

原帖由 maymaymama2405 於 14-04-26 發表
首先應該留中間小便種菌,睇下係咩菌引起發炎,因為唔同菌要用唔同抗生素,你一直唔斷尾好可能係因為之前隻 ...
0K!

首頁

尾頁

跳至