親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人第1次想買, 想請教, 去台北package的佔半房/單人房/加床3個column吾係好明,
和1親人外遊, 1房要有2張床, 係咪佔半房都ok? 定要再加床

由於格個價, agoda見凱撒酒店都有2個單人床HKD1157+5%hotel tax * 4=$4,859.40(2人住宿TOTAL)
反而package咁貴,計埋成HKD6000元2人住宿

PACKAGE吾係平D咩, 我睇過美麗華及HK PRICELINE的PACKAGE套票

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

jolincheng726 發表於 14-4-30 15:31
本人第1次想買, 想請教, 去台北package的佔半房/單人房/加床3個column吾係好明,
和1親人外遊, 1房要有2張床 ...
唔明白你個情況,究竟你有幾多個人,打算 book 幾多間房?

package 唔一定平D,
相反如果你對住無要求,
咁好多時係散買抵D,
要自己夾價的。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

jolincheng726 發表於 14-4-30 15:31
和1親人外遊, 1房要有2張床 ...

個人覺得,如果你兩個人,
就 book 雙床房,
三個人可以 book 三床房,
或者一間雙床房加一間單人房,
四個人就 book 兩間雙床房咁。

有時加床位,新加既床位未必好舒服架,
小朋友都仲OK,成人會好迫下。。。

大宅

吾好意思, 係我打算BOOK同爸爸去, 必需要2張床的房.
對住有要求呀, 想住D近台北捷運站或西門町捷運站最好吾好太遠, 上去就望到.
始終第1次去, 仲要帶住老人家.

大宅

補充, 係奇怪, PACKAGE竟然加加下, 淨係住宿咋, 用"永安棧"同凱撒"酒店來比較PACKAGE都貴成1千.

我計佔半房(3日2夜package) +續住2晚

而機票其實都係$2200($1890+連稅咁上下約數)長榮機or港龍

係有錯的話, 各位請指正.

大宅

hotel 最高預算係 $11xx內 晚 * 4晚= $4,800 (for 2人)
睇eva長榮機票又係預鬆係$1890+稅=$22xx * 2= $4400 (for 2人)

每人$4600左右內係咪貴

珍珠宮

回覆 jolincheng726 的帖子

經agent 好多限制, 不如自己訂酒店仲好, 有些仲可免費取消, 另買機票.

珍珠宮

長榮, 凱撤都okay, 唔係特別平或貴.

大宅

Thanks you LILY媽咪 多謝你的意見啊...
第1次買真係亂晒. 凱撤貪佢近台北車站一出就係.

你指出個重要point, 太多限制, package我未睇國泰假期個d, 限制幾多, 個表又亂又多附加費...又限每個airline配1堆hotel
不過美麗華及priceline package 竟然開價係佔半房$2299 (續每晚+$1199)
而agoda反而$1157+5% tax * 4晚都抵過佢.

子爵府

回覆:台北package問題

如果第一次,就不如只搵幾間旅行社格下價邊平就邊間,去多兩次先自己散book

大宅

打左去旅行社問, 但佔半房我最concern 2張單人床但喺佢話buy package最多同我remark twin bed但吾保證一定有2張單人床... 我上agoda , booking那些book一定有指明2 single bed.

子爵府

回覆:jolincheng726 的帖子

佔半房意思只係兩人一間房,如果想兩張床或一張大床,要同旅行社request

子爵府

回覆:jolincheng726 的帖子

同埋agoda我覺得偏貴,去booking.com睇,我去幾次都係果度book

大宅

我都係第一次tw自由行啊,之前乜都唔識,又唔知邊度book抵d, 都係係度找info, 再四圍sesrch下咁格價,我都睇左好耐,book左下星期去啦

你有沒expect 多少budget? 想住近西門丁都好多揀,新驛都多人話唔錯,又方便,你兩人,揀雙人房有兩床的吧,至於你問加床,如三人去,可揀三人房或兩人房加床,唔一定間間可加的

大宅

都貴啊,我book兩人加埋都係呢個價

男爵府

引用:補充, 係奇怪, PACKAGE竟然加加下, 淨係住

原帖由 jolincheng726 於 14-04-30 發表
補充, 係奇怪, PACKAGE竟然加加下, 淨係住宿咋, 用"永安棧"同凱撒"酒店來比較PACKAGE都貴成1千.

我計佔半 ...
永安棧既房價一般係比較貴d架,因為佢間酒店既地點好,又新,所以會貴d, 其實你試下去問d旅行社,睇下買佢地既package有無d啱你心水先啦!上網訂野,我覺得唔一定平得過旅行社訂,有時佢地做某幾間酒店既推廣,有可能平過你買機票+酒店架

珍珠宮

其實我都仲唔係好明你所謂既半房意思,
總之你就係兩個人,然後要一間房但兩張床(雙床房)既意思啦?

你既要求就只有近台北火車站同西門町?
其實都唔少架喎,
有無話要幾星架?
你試下上四方通行網站,
再選台北火車站之類,佢會出左好多,
你見有兩張床既就 click 入去睇下岩唔岩心水,
價錢有D都唔貴,我求其比幾間你睇:

http://www.easytravel.com.tw/ehotel/room.aspx?n=7386

http://www.easytravel.com.tw/ehotel/room.aspx?n=8645

http://www.easytravel.com.tw/ehotel/room.aspx?n=7496

http://www.easytravel.com.tw/ehotel/room.aspx?n=8413

男爵府

回覆:台北package問題

下⋯有幾難?好簡單禾!

簡單啲⋯不如上永X旅遊個網訂
2人6月出發坐中華晨吉去夜機返4日3夜
住西門町永安棧5星級有早餐
加埋tax同保險都係$64xx(2人價$)
一take過超方便!

子爵府

ladykacha 發表於 14-5-1 17:13
下⋯有幾難?好簡單禾!

簡單啲⋯不如上永X旅遊個網訂
我都係經永X訂..超方便

男爵府

引用:Quote:ladykacha 發表於 14-5-1 17:13 下⋯

原帖由 冬兒.. 於 14-05-03 發表
我都係經永X訂..超方便
真係好方便
最好係唔洗果啲7日前先通知你有冇機位!請假都方便好多!

首頁

尾頁

跳至