美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

先講Cdp,我用既係 silky cream foundation ,遮暇度高,好推,但係如果要出出入入冷氣同室外地方,就差少少會溶妝,比impress佢係遮暇再勁d既,但係唔會厚粉,而且每次用既份量都係一粒黃豆分量左右就夠!價錢係980!
Impress粉底液,遮暇度比cdp差少少,兩隻粉底液我都係無用遮暇,而我既黑眼圈遮得最多就係Cdp,其次就係impress,impress既持久度好d,室外成日只係下午要補一補妝,impress粉底係水狀少少,所以好推,都唔會kick粉,不過顏色黎講就唔係好岩我⋯⋯價錢我唔知,因為最後我係買左cdp既粉底!
而skii 既眼部精華,我唔記得幾多錢喇,因為我係一次過買左好多野,所以我先講效果啦,黑眼圈係無咩改變,但係眼紋好明顯淺左,而且用既分量亦都係好少就夠,因我自已係雙眼皮好多摺個隻,一笑眼尾紋就出晒黎,用左兩星期有明顯收緊左,笑既時候眼尾明顯無再出現紋,而且眼皮既摺位都無噤深,至於眼肚位,因為一直都唔係好勁,所以好難比較,如果本身已經用緊幾百蚊既眼部精華,我覺得大家都可以試下
報告完畢

大宅

thank you!

大宅

引用:先講Cdp,我用既係+silky+cream+foundation+

原帖由 andeskinki 於 14-04-30 發表
先講Cdp,我用既係 silky cream foundation ,遮暇度高,好推,但係如果要出出入入冷氣同室外地方,就差少少 ...
做咩唔買cream foundation 控油d

子爵府

回覆:chwpl 的帖子

我覺得質地無silky個隻噤好推⋯⋯而且我覺得厚左少少⋯⋯而且我平日一至五都係湊女番學放學多,最多半日,所以就無需要用隻再控油d既囉⋯⋯不過我唔排除可能我都會買埋既,因為星期六,日都要出去成日架嘛(又俾藉口自己再買野)

男爵府

引用:我覺得質地無silky個隻噤好推⋯⋯而且我覺

我覺得質地無silky個隻噤好推⋯⋯而且我覺得厚左少少⋯⋯而且我平日一至五都係湊女番學放學多,最多半日, ...
聽你講完我又想比藉口自己買野
我用cream foundation 有少少乾但好持妝,又想要silky 滋潤d

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

andeskinki 發表於 14-4-30 18:42
先講Cdp,我用既係 silky cream foundation ,遮暇度高,好推,但係如果要出出入入冷氣同室外地方,就差少少 ...
我用CREAMY, 覺得好好!之前用YSL, 果陣都覺OK, 但用左CDP, 有次用返YSL BASE+FOUNDATION, 已經覺得唔靚

複式洋房

回覆:Cdp 粉底液,impress 粉底液,skii 眼部精華報告

我都用creamy,好好用

大宅

引用:先講Cdp,我用既係+silky+cream+foundation+

Impress即係那隻牌子?

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:Cdp 粉底液,impress 粉底液,skii 眼部精華報告

Thx for sharing

I 大蚊豬   

大宅

引用:我覺得質地無silky個隻噤好推⋯⋯而且我覺

我覺得質地無silky個隻噤好推⋯⋯而且我覺得厚左少少⋯⋯而且我平日一至五都係湊女番學放學多,最多半日, ...
我用掃上cream foundation好薄 冇咩人睇得出

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:大囗妹 的帖子

複式洋房

回覆:secrethk 的帖子

Agree,我都轉左用Cdp

secrethk  Yeah!  發表於 14-5-1 17:07

子爵府

回覆:Pompom0820 的帖子

Cream個隻好Matt,唔係我杯茶⋯⋯不過如果再熱d,可能又真係要轉既

子爵府

Kanebo
我用緊佢既碎粉!very gd!

子爵府

Kanebo
我用緊佢既碎粉!very gd!

子爵府

回覆:chwpl 的帖子

Cdp ba叫我用手指點開再用撲,順紋塗開⋯⋯用掃上會唔會好快用晒一支?

首頁

尾頁

跳至